Mølen etter solnedgang (I)
Rimelig gjennomsnittlig solnedgang, moroa begynner først etter solnedgang på Mølen.

Bare jeg får levert den #¤% masteroppgaven så kommer jeg til å ha tid til /kanskje/ å yte dette motivet rettferdighet i større grad enn nå, selv om dette etter forholdene ikke er så verst.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-11-27 19:31:27
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-11-27 19:33:16
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon 10D
  • Canon EF 50/1.8 II
  • Blenderf/22
  • Lukker15s
  • FilmtypeDigital ISO100
  • Nei
  • AnnetUtbrente områder i himmelen er erstattet med en alternativ eksponering (1/30 - f/2).
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger613
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_166220} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Ole E.

Kjempelekkert! Jeg elsker slike motiv. Veldig bra dybdeskarphet. Jeg har ingenting negativt å si. Jeg liker alle versjonene. Veldig bra sort/hvitt konvertering.
Jan v.

Liker versjon #2 best - greit å se steinene i forgrunnen, men du mister litt liv i sjøen.
ingebjørg fyrileiv g.

Dette var fint! God stemning og fin-fin sløring.
Liker de tre steinene godt. De tar meg inn i bildet
og er med på å understreke dybden.
Kjempefine farger i hele bildet.
Savner en tynn, hvit, ramme.
Litt vanskelig å se hvor bildet slutter neon plasser.

vh ingebjørg
Kjersti F.

Hei,- takk for god kommentar på bildet mitt,- det gjorde at jeg lærte noe nytt, og det er jo alltid veldig bra;o)

Når det gjelder dette bildet:
Mmmmm...
Så utrolig rolig og fint. Liker spesielt godt lyset på steinene i vannkanten.
Jeg er nok størst fan av verson 2 selv.

Vannet er perfekt sløra som jeg ser det :o)

Kjersti
Jan Frode A.

For min del blir det nok versjon #2. Liker lyset og fargene best her, som gir et mykt inntrykk som kler motivet.
Komposisjonen er gjennomført bra, med steinene i forgrunnen som beskriver miljøet uten at de dominerer bildeflata. Videre blir blikket ledet innover, og de 3 steinene langsmed sjøkanten forsterker dybdefølelsen. Fin avslutning mot fjell og himmel. Vakkert og stemningsfullt.

mvh Jan Frode
Ole Walter S.

Hei, Mølen er flott, dette bildet var også meget flott. likte versjon 2 best, helt klart. Jeg skal selv nedover til Mølen på førstk. søndag så jeg gleder meg. Et herlig sted å fotografere.

Ole Walter Sundlo
Ole Magnus M.

Takk for hyggelige kommentarer!!

JvE: Er helt enig i at vannet er litt for statisk, jeg skal definitivt prøve dette utsnittet på nytt en dag det er litt skikkelig vær også, bare jeg finner en bedre måte å forankre stativet mitt på!

OWS: God fornøyelse!
Torbjørn K.

Jeg likte dette godt, perfekt lukkertid du har brukt her! Akkurat passe struktur i vannet. Jeg synes v1 blir for mørk, men liker fargemetning og kontrast, v2 blir noe blass. En mellomting mellom v1 og v2 hadde nok vært ideelt. Jeg tror jeg ville tatt utgangspunkt i v1 og brukt highlights/shadows noe for å lette de mørke tonene. Her kunne du også kuttet 2-3mm under horisonten, like ved den markerte stripa i vannet til venstre. Det blir da et helt nytt bilde, men begge to fungerer bra for meg.

Torbjørn
Wiggo T.

Fantasisk vakkert...!

Wiggo
Anders Patrick K.

v2 hadde det v1 manglet for meg. Sterkt komponert, pene og litt beskjedne farger. Et behagelig bilde.

mvh

apk
Gunnar G.

Flott bilde. Versjon 1 er den jeg går for, og begrunnelsen er som følger: Det er ikke steinene i forgrunnen som gjør dette bildet, men deriomt de opplyste rullesteinene langs sjøkanten og de tre steinene like utfor. Disse elementene sammen leder blikket innover i bildet - etter god klassisk oppskrift - som funker bra her! Men siden steinene i forgrunnen ikke er hovedmotivet, er det viktig at de ikke stjeler for mye oppmerksomhet. Det har du fått svært bra fram i versjon 1 hvor steinene bare er antydet med høylyspartier som viser steinkonturene og noen flater. Det samme gjelder steinene på stranden, hvor de som ligger litt lenger opp er såpass mørke at de er mer antydet. Versjon 2 har for mye lys, faktisk så mye at alle steinene (og dem er det mange av) vises godt, noe som gjør bildet langt mer urolig - hvor skal blikket egentlig festes?? Slik sett skulle jeg gjerne sett den kompositoriske og billedmessige begrunnelsen fra dem som mener versjon 2 er bedre - hvorfor er den det??
Men det er trolig mulig å forbedre bildet (alle tre versjonene). Blikket har virkelig ikke noe oppe i himmelen å gjøre, bildets fokus er på stranden og steinene i sjøen. Derfor bør du beskjære himmelen til like over den tynne slørstripen like over åsene i bakgrunnen. Det vil si at du bør beskjære himmelen med ca 2/3.
Gunnar
Trond Reidar T.

V2=Knall!!

Mvh Trond!
Kristoffer N M.

Jeg går i ryggen til Gunnar og støtter hans synspunkter her. Absolutt den første versjonen som er best. Syns Gunnar har sagt det meste så jeg får bare tilføye at dette var et kjempeflott bilde :)


kristoffer
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu