Soloppgang II
Det ble en god del slike bilder i løpet av den kvelden og morgenen jeg overnattet ved foten av Snøhetta. Blir nok oppgulp av det samme motivet jeg har lagt ut en del bilder av, bare med ulik forgrunn og lys.

Her har jeg i det minste endret brennvidde fra de forrige bildene mine, så noe nytt er det likevel :-)
Bildet inngår i albumet Tur til Snøhetta - Kanskje litt inspirert av å ha nylig sett Lars Monsen DVD-en, pakket jeg telt og kamera og dro på tur til Dovre og Snøhetta helt alene. Denne serien formidler noen av de storslagne naturopplevelsene denne helga i starten av oktober.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-11-22 22:09:34
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 10D
  • Canon 17-40mm f/4L
  • Brennvidde22mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/30s
  • FilmtypeISO100 RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger918
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_165590} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Gunnar H.
Flott bilde med fantastisk lys og fine fargenyanser. Stort spenn fra lys til skygge, kanskje litt vel intenst hvitt i snøkanten under Vesttoppen. Kjempefin Snøhetta-serie! Gunnar
Kurt S.
Et veldig fint lys og flotte farger.
Kan se at du ikke hadde helt enkle eksponeringsforhold med skygge i forgrunnen og sol i snedekte fjell i bakgrunnen. Synes du mestret den oppgaven helt ypperlig.
Flatefordelingen ble bra. Flere horisontale linjer innover i bildet skaper god dybde.
Himmelen ble også naturlig og fin. Lys nederst og gradvis overgang til dyp blå.
Godt jobba og en fin skildring av dette kalde og golde landskapet.
Mvh Kurt
Knut L.
Det ble nesten utenomjordisk i rustrødt og blått - og litt glatt - hadde jeg ikke visst bedre kunne det jo vært på Mars (- etter at man fant vann der!). ... ;-)

Men altså; - dette må jo være bortimot teknisk fullkomment, med perfekt komposisjon, flatefordeling, linjeføring, etc. og nydelige farger og toneforløp.

Stemning; - kaldt, goldt, livløst, øde og - på sitt vis - vakkert.

Fin formidling.

mvh
Knut
Steinulf L.
Komposisjonen er klassisk med tilnærmet tredelt forgrunn,mellomgrunn,bakgrunn. Bra. Jeg tror deg på fargespillet her. Flott og uvanlig.
Det sjenerer litt med det ekstremt hvite i fjelltopp og langs snøkanten i skaret. Hvorfor er dette her? Solreflekser?
I tillegg til frosne tær fikk du mange fine bilder..
Stine J.
Hei Torbjørn,

Fantastisk lys og farger her. Et vakkert soloppgangsbilde som er pent komponert. Overgangen fra landskapet til himmelen i venstre bildehalvdel har en mørk stripe, mulig det er lysforholdene som gjør det?

mvh Stine
Torbjørn K.
Hei, og takk for kommentarer!

Ja, her var det mye kontraster, så eksponeringsforholdene var nok ikke de beste. Men ved å bruke histogrammet på kameraet, så er det bare å prøve seg fram til den sitter. Da blir det etterbehandlinga som blir vanskelig...

Ser at flere har kommentert reflekser fra snøen i ''hetta.'' Det er en isbre der oppe, som på denne tiden var smeltet helt ned til blåisen. Jeg har de samme refleksene i dette bildet bilde nr. 200216.

Stine: Ja, jeg har sett denne mørke stripa jeg også. Jeg har ikke vært så veldig hard med oppskarping her, og du ser ikke stripa på selve fjellet. Jeg tror kanskje dette er et naturlig skyggeområde. Jeg har sola i ryggen her, og den har akkurat tittet over horisonten.

Torbjørn
Oddvar B.
Flott stemning og fargebruk som her er ypperlig gjengitt.
Rett og slett pent.
Tone A.
Vakkert fjellbilde med eit reint uttrykk pga fargar og linjer. Himmelen er utruleg klar med fine blåtonar. Snøhetta ligg opplyst i det gylne lyset med snø og det bare fjellet. Også det islagte vatnet er farga av det gylne lyset ved strandkanten. Dei mørke steinane i forgrunnen er det einaste som lagar litt liv i dette reine bildet. Flott komposisjon og vakkert naturbilde frå ein praktfull morgon! V2 likte eg best.
:) Tone
Odd Tore S.
Vakkert. Det er god grunn til å fryse litt til tider, for ikke å snakke om å komme seg opp før sola! Men det er gjerne nokså naturlig under slike forhold.
Du har formidlet lys og stemning fint her.
Litt finbearbeiding gjenstår på v1, tror ikke at løsningen med Burn(?) i v2 er den beste for de lyse partiene på breen, som da får gråskjær. Jeg ville prøvd å finne en bit snø med ''riktig'' farge, blåst opp bildet til minst 400 %, og så presisjonsmalt med forholdsvis lav density til det ble passe gyldent.
Odd Tore
Eirik H.
Eg synest dette er det beste av dine bilete frå Snøhetta (saman med nattbiletet) fordi komposisjonen er langt reinare og enklare enn dei føregåande bileta. Det du har gjort i v2 ser berre rart ut. v1 er heilt ok for meg. Det er jo naturleg at snøen og isen er lysare enn andre delar av biletet. Dessutan er dette det naturlege endepunktet for blikket si ferd gjennom biletet.
Inger Anne Maritsdotter V.
Rett og slett usedvanleg severdig og vakkert!!
Syns også at #1 ser fin ut som den er.
Litt av en naturopplevelse dette her, og det inspirerer.

Mvh Inger Anne
leif b.
Fargene fasinerer meg i dette bildet. Naturen er og blir vakker, om den får väre i fred.
Varme toner i en kald tid.
Jan R O.
Fint lys, men det som slo meg var at jeg ville tatt mindre med på bildet. Jeg ville konsentrert meg mer om midtpartiet med breen. Kanskje tatt noen høydebilder. Synes du har tatt unødvendig mye med her, også for mye himmel.Kunne blitt noen fine utsnitt her.
Jan
Eyvind R.
Nydelige farger, velvalgt utsnitt (kunne vært kuttet litt i toppen..) og god balanse mellom forgrunn og fjellene. Bra!

MVH Eyvind
Fred S.
OK, du har noen Snøhetter på samvittigheten nå, men det skader ikke meg å se dette fjellet i dette lyset, heller tvert i mot. Bildet er postkort-pent, javel, men når du hadde en slik morgen,..og dag..og natt, så skulle det bare mangle at du ikke delte opplevelsen med oss.

vh fred
Hans Jacob H.
Fin forgrunn med alle steinene som ligger strødd rundt i vannet, samtidig som de er avgrenset på begge sider og dermed danner en homogen form i bildet. Fargene bakover i bildet er jo nærmest en dobbel dose med velvia, og var kanskje litt vel mye etter min smak. Men alt i alt et fint stykke arbeid, med komposisjonen som dens største styrke.
Johan K.
Meget flott. Litt typisk post-kort pent (i positiv forstand :)

Rent og pent komponert. God dybdefølelse i bildet. Lyset og fargene er knall.

Johan

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu