Nøttekråke II
Prøver med annen vinkel og hvor nøttekråka er litt mer adskilt fra treet...
Utsnitt.
Synes det er et ok artsbilde. Skulle gjerne vert enda litt nærmere, men da må jeg ha bedre utstyr.. Fuglen kunne også vært litt bedre eksponert. Angrer på at jeg ikke skrudde ned iso til 400 el. 200.
Utstyr
  • Canon EOS 20D
  • Canon EF 300mm F4L IS+1,4x
  • Brennvidde420mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/1600s
  • FilmtypeISO 800
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger372
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_164635} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Christian H.

Syntes dette sitter bedre enn det forrige. Ser ut som bildet fint tåler en oppletting, spesielt av skyggene, litt oppskarping og litt mer fargemetning. Altså de samme anmerkningene som jeg hadde sist. (Kanskje jeg bør tolke det som at du er fornøyd :)) Dette utsnittet tror jeg også hadde passet for det forrige bilde. Du har med passelig med miljø, uten at det blir for snaut. Frøet i nebbet er en fin detalj.
Baard K.

Takk for komentar CH. Har faktisk lettet det endel opp allerede. Hvis jeg tar noe særlig mer, synes jeg det blir litt kornete. Justert shadows/highlight i PS. Skaprpet opp 100 og 0.9 også.. Kontrastene har jeg også økt med +9 i forhold til orginalen. Men mulig jeg ikke tar nok i..
Sitter selv med lcd skjer, mulig at jeg opfatter det som lysere enn deg om du sitter med crt skjerm.

Jeg skal legge ut en ny versjon litt senere idag etter dine forslag.

Baard
Christian H.

Er vel ikke usannsynlig at vi ser bildene ulikt på våre skjermer nei. Du har forresten rett i hva slags skjerm jeg sitter på. Uansett er det godt mulig at mine forslag er overdrevet/unødvendig, men du kan jo se hva du får til.

Gjør det noe om bildet blir litt kornete?
Baard K.

Synes at for mye korn kan ødelegge for detaljene. Men her er jo fuglen ikke så nærme at det er så velidg mye detaljer å snakke om. Personlig vil jeg ha så lite korn som mulig. Synes ikke 20d gir bra nok resultater på høy iso. Muligens er jeg litt for kravstor og at jeg noen ganger tar for store utsnitt av orginalfila... Har nok også endel med tektinkken/fotografen å gjøre. Det er alltid noe å bli bedre på, alltid noe å lære. Men generelt sett vil jeg ha så lite korn/støy som mulig. Ivertfall på fuglebildene mine. Men noen ganger kan jo også litt kortn/støy gjøre seg bra, spes i S/H.

Nå er det jo mulig det også blir annerledes på utskrift enn på skjemen. Skal prøve en utskrift når jeg kommer hjem..
Morten W.

Litt rotete bilde, men alle konglene kan forsvares fordi den har et konglefrø i nebbet. Den er jo i matfatet!
Litt mye mørke partier, og fuglen er uskarp. Dette objektivet gir meget skarpere bilder. Se et av mine bilder, bilde nr. 162450. Alle mine fuglebilder er forøvrig tatt med dette objektivet.
Kan ikke se at ISO'en er brysom her!
Baard K.

Takk for flere komentarer her.

MW: Har sett på det bildet ditt ja. Vet ikke hva jeg gjør feil jeg, men jeg klarer ikke få så klare og skarpe bilder med mitt kamera.. Nå har jeg bare hatt det objektivet i en uke da.. så jeg må nok ut å øve litt til..
Bildet ditt er en av de beste nøtterkåke bildene jeg har sett. Får se om jeg får kommet meg nærmere kråka neste gang..
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu