'Steinen ved Tarlebø vannmagasin'
'Form, farge og struktur - en fin sten. '
Fotograf
Utstyr
  • 'Canon G3'
  • ''
  • Brennvidde''mm
  • Blender-
  • Lukker'1/'s
  • Filmtype''
  • Nei
  • Annet''
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger521
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_164131} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Avsluttet .

En grei avbildning av noe du har sett i naturen. Bildet er ikke spennende, men var sikkert aldri ment å være det. Steinen er like fin som alle andre steiner. Lyset er hardt, noe som gjør bildet flatt og noe endimensjonalt. Kun noen få skygger på steinen gjør at men ser en viss struktur. Fargene er blasse, noe som også kommer av hardt dagslys. Forgrunnen er ødeleggende med buskas utenfor fokus. Burde vært croppet bort. Ellers er skarpheten bra.
Men, jeg kan ikke etter beste evne forstå hvorfor du legger ut et slikt bilde. Hva finner du interessant med bildet? Tror du at noen andre enn deg selv kan ha utbytte av å betrakte dette fotografiet? Jeg oppfordrer deg til å være mer kritisk til hva du legger ut. Foto.no forsøples ukentlig med flere hundre meningsløse bilder. Dette er etter min mening et bilde som bidrar til det.
MVH JOO
Jan v.

Hvis jeg forstår deg rett har du det travelt med å skrive hundrevis av slike kommentarer hver uke! Hvilke retningslinjer arbeider du etter når du skal avgjøre hvem du skal skrive til og be dem la være å sende inn bilder?

Jeg tror du har angrepet personen i stedet for bildet. Tar jeg feil, ber jeg om unnskyldning.

Desom dette har noe med diskusjonen under bildet ''Amanda'' å gjøre, (se dette: http://foto.no/cgi-bin/bildegalleri/vis_bilde.cgi?id=205852 ), så kan vi fortsette diskusjonen der den hører hjemme.

Hilsen fotografen
Avsluttet .

Jeg har siden mai 2003, da jeg ble medlem av foto.no, skrevet 640 kommentarer. Jeg gidder ikke å finregne på det, men det blir opplagt ikke mange pr. uke.
Jeg angriper bildet og ikke personen. Jeg har ingen anelse om hvem du er. Du er sikkert en knakende grei kar for alt jeg vet.
Dette har heller ingenting med diskusjonen du refererer til. Jeg ble oppmerksom på navnet ditt i den nevnte diskusjonen, og jeg klikket deg for å se hvike bilder du tar. Det er ofte metoden jeg bruker for å finne bilder her på dotten.
Jeg går ut ifra at du legger ut bilder for å få kritikk.
Du har valgt rødt nivå, som følges av teksten:
''Vil ha ærlige og seriøse tilbakemeldinger.
For deg som tåler å høre andres ærlige, men velbegrunnede meninger.''
Jeg har gitt deg velbegrunnet og konstruktiv kritikk. At du ikke liker kritikken du får, er ikke mitt problem. Jeg har har ikke bedt deg om å la være å sende inn bilder, men jeg oppfordret deg til å være mer kritisk til hva du legger ut. Jeg fikk selv slike tilbakemeldinger da jeg var ny her på dotten, og det er jeg serdeles takknemlig for. Har lært masse her inne, men det ville jeg selvsagt ikke gjort hvis jeg ikke hadde tatt til meg kritikken som jeg har mottatt.
MVH JOO
Jan v.

Jeg takker for kommentaren til bildet mitt, jeg har ikke problemer med å ta din mening til etteretning for hva den er verd.

Forøvrig var fargen og tegningene slik, og det var litt av poenget med bildet. Deriblandt hodet som stikker opp av steinen.

De to bildene har jeg lagt ut etter grundig overveielse, og er bilder jeg selv liker. Jeg var faktisk stolt av dem og ikke klar over at de ville kunne forsøple treffstedet for norske fotografer.

Jan
Avsluttet .

Heisann! Ser at jeg burde moderert meg når jeg sa at dette bildet bidrar til forsøpling. Dette er på langt nær det verste bildet her på dotten. Men jeg synes det er uinteressant. Dette er min mening, ikke sikkert andre oppfatter det på samme måten. Jeg har titusenvis av bilder liggende, bilder som betyr mye for meg. Det som jeg forsøker å lære, og som jeg har blitt flinkere til, er å vurdere bildenes interesse for betrakteren. Det blir litt som det klassiske marerittet, når man er på kveldsbesøk hos et vennepar, og når fruen i huset drar fram tre nett med bilder fra siste sydentur. Bildene er uerstattelige for de som eier dem, mens de er ufattelig kjedelige for folk utenom familien. Fortsett å fotografere du, ikke meningen å virke demotiverende.
Et annet tips på veien: Ser at du har lagt ut to bilder på dotten. Begge er preget av for hardt lys. Tror du eksponeringsmessig vil vinne på å fotografere på et annet tidspunkt, ikke når solen står som høyest.
MVH JOO
Jan v.

Ja, jeg har fått det rådet før, men hva gjør en når det er da du er der? Sterkt lys på bildet eller intet bilde? Skogsbildet med de fargesprakende lyspunktene har jeg ikke sett maken til her. Kommer du til Bergen så vil du skjønne at her må en smi mens jernet er varmt.
Jeg syes det er interessant å gå litt andre veier, klarer neppe å lage make til det som ofte renges som best.

Takk for oppmerksomheten og gode natt.
Jonas N.

Dette bildet er som nevnt over her, hvertfall for meg uinteressant.

Mener det er en alt for tilfeldig valgt vinkel, og komposisjonen er kjedelig. Litt mer kontrast hadde også gjort seg.

Mvh

Jonas
Stian H.

Hei!

Enig i at motivet er uinteressant, men hva som er interessant er forskjellig fra person til person. Lyset er for hardt. Dette kan du til en viss grad behandle digitalt, ved å justere kontrast, saturation og levels. Prøv det! :)

Mvh. Stian
Geir F.

Jan:
Du er i din fulle rett til å legge ut de bildene som du selv er interessert i å få reaksjoner på.
Vi andre skal gi kritikk på bildene av god eller dårlig art. Vi har ingenting med å drive sensur av andres bilder ved å si at de ikke skal legges ut, eller at de forsøpler Foto.no så lenge de holder seg innenfor foto.no s sine egne kjøreregler.
Ser at Jan Ottar Olufsen beklager sine uttalelser, men finner det likevel viktig å understreke dette forholdet.

Ellers er et av dine portretter av en ung gutt et av de sterkeste dokumentarbildene som er lagt ut på foto.no selv om bildet ikke skryter av tekniske og komposisjonsmessige ''lekkerbiskener''

-geir f-

PS:Jeg finner det nesten litt ufrivillig komisk å kalle bildet av steinen ved et vann som ''forsøpling'' he he
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu