Kamp
Dvergfalkungenes kamp for føden. Jeg har jobbet med PS og dette er et utsnitt. Bilde er tatt i forbindelse med ringmerkingsprosjekt.
Bildet inngår i albumet Fugler i Verran -
Utstyr
  • Nikon D70
  • 18 - 70 DX
  • Blender-
  • FilmtypeRaw
  • Nei
  • AnnetTeknisk data blir ikke rett når det er behandlet i PS
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger806
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_163843} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Christian H.

Hva mener du med at tekniske data ikke blir rett når bildet er behandlet i PS?

Syntes det ser ut som du har tatt et litt for kraftig utsnitt i forhold til hvor skarp originalen er. Hadde dessuten gjort seg med større dybdeskarphet. Det røde nede i venstre hjørne forstyrrer en del, men det er kanskje det som er føden? I såfall kunne jeg godt tenkt meg at også det var innenfor skarphetsplanet. Ved nærmere ettertanke kan jeg leve med det, når jeg ser blodet på på nebbet.

Var med på ringmerking av dvergfalk tidligere i sommer, veldig spennende.
John H.

Hei CH! Du har rett - tekniske data blir jo de samme, men jeg tenkte i farta på at bilde er korrigert i PS. Det er et forholdvis kraftig utsnitt - moro å leke seg i PS, jo mer man lærer desto morsomere. Det røde i bilde er rester av en rødstilk. MVH JH
Svein B.

Bildet beskriver hvordan dvergfalkunger ser ut, men jeg får ikke assosiasjoner til noen kamp- som tittelen tilsier. At ungene er blodige beskriver mer at dette er rovfuglunger- som lever av kjøtt servert av mor eller far falk på reiret. Teknisk ser det ut som om bildet er et vel kraftig utsnitt med litt tap av detaljering, nært er det- men muligens vel nært. Kanskje ville bildet hatt en litt mer beskrivende virkning hvis litt mer av selve reiret og hele ''settingen'' var med.

Jeg er dessuten noe skeptisk til reirfotografering i det store og hele- noe jeg også har gitt uttrykk for i tidligere bildekommentarer under liknende bilder. Reirfotografering kan nok i enkelte tilfeller forsvares, utført av folk med nok kunnskap og under riktige omstendigheter- og til bruk i gjennomtenkte og nødvendige formål. Men å publisere reirfoto på et sted som dette er jeg SVÆRT skeptisk til. Her henter mange mennesker inspirasjon og tips til ''eget bruk'', og bilder som dette kan lett gi inntrykk av at reirfotografering er en lettvint og grei måte å komme nært fuglelivet på, spesielt hvis ingen sier i fra om at denne type fotografering lett kan få svært uheldige konsekvenser for fuglene som utsettes for denne aktiviteten. Desverre har det også vært en sterk overvekt av reirfotos fra rovfuglreir her inne- noe jeg finner enda mer betenkelig. Derfor skriver jeg dette under ditt bilde- ikke for at du skal ta det ille opp- men fordi min oppriktige ydmykhet for dyre- og fugleliv tilsier at det bør sies ifra.

Mvh
Svein B
John H.

Hei SB!

Ille opp nei - jeg er helt enig med deg angående reirfoto. Jeg hadde nesten blitt skuffet dersom ingen hadde kommentert bilde i forhold til det. Har nettopp hatt samme diskusjon i forbindelse med utgivelse av en naturkalender for 2006 - ingen reirfoto her heller. Etter en runde med PS fikk jeg lyst til å legge ut bilde for å ''teste'' reaksjoner. Kanskje er jeg litt ''Animal Planet'' innspirert akkurat i forhold til dette bilde. Det blir det siste reirbilde fra meg. MVH John
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu