Høst 2
2 verson av høst
Liker fargene i dette bildet
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-11-08 23:36:57
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-11-08 23:38:49
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2005-11-09 23:24:12
    Versjon #4
Utstyr
  • Canon 10D
  • -
  • Brennvidde24.0mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • AnnetIso 400
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger334
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_163694} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
john a.

hei maria

dette var bra!

synes kanskje du kunne hatt litt mer kontrast og litt mindre lysi bilet

fargene er veldig bra

john
Gunnar G.

FØRST: jeg skjønner ikke helt Johns kommentar om mere kontrast og mindre lys. Du har svært mye kontrast i bildet, kanskje på grensen av hva bildet tåler. På min skjerm er faktisk lyset noenlunne OK. Jeg ser endel blad hvor hvitpunktet trolig har passert hvitt og gått over til ''utbrendt'', men faktisk sjenerer det ikke så veldig mye. Lys og kontrast gir faktisk en litt spesiell opplevelse av bildet. Det er heller andre ting jeg vil konsentrere meg om, nemlig komposisjonen.

Jeg hadde faktisk tenkt å starte kommentaren slik: Det strømmer på med høstbilder, det ene mer spennende enn det andre. Dette hører absolutt til i blant de bildene som har noe spennende ved seg, ... men.
Ja, det var de små ''men''-ene da som gjør at du ikke helt når opp. Du har absolutt sett noe spennende, med den lille veien som går gjennom denne høstskogen, som gjør en sving og forsvinner ut til venstre, selv om vi nok mer aner enn ser dette. I bildet ditt har du fått med flere greiner og andre forstyrrende elementer. På venstre side er den en umotivert grein som kommer inn fra venstre og krysser bildet nær venstre øvre hjørne. Foran den første mørke trestammen til venstre er det en tynn stamme av et lite spinkelt tre som heller ikke er helt bra. På den andre siden av veien ligger det noe sort i lauvet, en greinbit kanskje? Den forstyrrer. Alle de to greinene på venstre side kan faktisk, med litt forsiktighet og fin hånd, retusjeres bort. Det samme kan egentlig også greinbiten på bakken, men her vil jeg heller foreslå at du prøver ut for deg selv en beskjæring av bildet som bedre understreker veiens betydning.
Jeg foreslår at du legger ny venstrekant på høyre side av det venstre store treet, det skal altså vekk. Også trebiten på bakken forsvinner nå. For å få bedre balanse i bildet bør du også vurdere en forsiktig beskjæring av bildet nedenfra, du har ganske mye forgrunn å ta av, men ikke ta alt for mye, f.eks. litt over halvparten av avstanden opp til den lille pinnebiten som ligger på tvers omlag midt i bildet nede.
vennlig hilsen Gunnar
Maria A.

Takk for veldig konstruktiv og hyggelige komentarer fra dere begge;) Skal se om jeg får laget noen versoner som passer dere bedre;) kommer om kort tid
Maria A.

Da er de lagt inn håper dette er i nærheten av hva dere tenkte=)
Ole Birger S.

Fint høstbilde. Jeg likte versjon #3 best.
Gunnar G.

Unnskyld Maria! Jeg har kommet til å si noe feil. Versjon 2 kan du bare fjerne, den har ikke noe for seg, og skyldes en miss fra min side. Jeg har kommet til å skrive venstre kant, men mente høyre. Du gjør ingenting på venstre side, men altså beskjærer litt inn fra høyre side. Jeg foreslo å legge ny høyrekant like til venstre for det store treet til høyre i bildet, som derved blir borte sammen med trebiten på bakken. Høyre kant vil med en slik beskjæring komme nærmere høyre veikant, og kanskje forsterke følelsen av vei som svinger innover til venstre. For å bevare balansen i bildet kan det kanskje kuttes litt nedenfra også, slik som jeg nevnte.
Gunnar
PS. Johns forslag om å heve kontrasten enda mer og senke lyset synes faktisk å fungere i ditt bilde når jeg nå ser resultatet.
Maria A.

Jeg er mer enig i deg i dette gunnar, for det andre bildet synes jeg mistet hele skjarmen, enig i at den kvisten var forstyrrende, men synes alikevell det var litt synd å fjerne treet for litt av balansen ble litt borte synes jeg. kan ikke ta så mye mer under en jeg har heller. Men absolutt, dette ble et fint utsnitt. Så jeg takker og bukker for hyggelig og konstruktiv kritikk;)
PS. Er enig i at johns forslag gjorde et positivt utslag i dette bildet Så takk til deg og John=) Og Ole da for en hyggelig komentar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu