Red on Red
Bildet inngår i albumet Colours on Colours -
Utstyr
  • Nikon D1X
  • AF DC Nikkor 105 mm f/2
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger504
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_16344} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Fredrik T.
Tøft Bjørn. Han bremser jo når han skal gi gass. Satt du i veikanten med fjernutløser, og skremte han? Var på Flisa i dag, oppe 06:00, Finnskogen anbefalles nå på høsten. Blei noen bra bilder der.

Fredrik
Ishi K.
Stilig bilde. Hva blir neste? Yellow on Yellow eller Green on Green? ;)K.
Fredrik T.
Kan du forklare ''DC'' Bjørn?? Nikon brosjyren sa noe greier om kuleflatefeil og noe greier.

Fredrik
Birna R.
norske oversettelser er stundom vnakelige å forstå. det menes antakelig sfærisk aberrasjon: at lysstrålenr fra et punkt i motivet ikke treffer samme sted på filmen. du får en gjengivelse med ''slør'' omkring høylys og en generell føleelse av manglende skarphet.

DC gir mulighet til å kontrollere sfærisk aberrasjon bevisst i forhold til fokusplanet, slik at du kan ''bløtgjøre'' motivet foran eller bak det planet hvor fokus ligger. veldig hendig til f.eks. portrettfotografering, men er en teknikk som krever adskillig trening før den beherskes fullt ut.

bildet er tatt med nullstilt DC, dvs. at objektivet oppfører seg alldeles normalt som enhver 105 mm.

Det vil bli flere bilder i denne serien etter hvert.
Arve k.
jævlig bra !!

TK-6

AK.
Alexander T.
Liker dette.......veldig bra...
Bjarne R.
Flott utnyttelse av motivet! Meget bra
Hege Helen R.
Kjempefint, pene farger!
Aleksander J.
Terningkast 6 er det ikke, heller en bunnsolid 4.
Jeg synes lykta lengst til høyre kommer for tett inntil bildekanten. Jeg mener bildet hadde tjent på å fjerne denne (dvs beskjæring). Jeg synes også det er litt for lite luft over lykta lengst til venstre.
Veldig bra med 60-skiltet og billysenes plassering i forhold til denne. Altså meget vellykket valg av lukkertid (er det en dobbeleksponering?).
Birna R.
AJ: det betyr at du synes jeg har beskåret bildet for sterkt, siden alt du ''etterlyser'' finnes på originalfilen ...

Dobbelteksponering med digitalkamera? nei, men en samarbeidsvillig modell (bil/sjåfør) og detaljinstruksjon på forhånd. Pluss løpende kontakt pr. mobiltlf. Mye som kan gjøres dersom dagens teknologi utnyttes fornuftig.
Ann F.
Enig med Aleksander ang. beskjæringen i toppen, den ble noe snau, men på v. side funker det for meg.
Jeg liker stemningen, bildet og lyset/fargene, men i denne serien er fortsatt bilde nr. 23022 det best etter min smak, med dette som en skarp konkurrent. Får vi se green on green, også?
Mvh Ann
Birna R.
Ann: ja. Problemet ligger bare i å velge det ''rette'' bildet, ingen farge er mer aktuell for oss naturfotografer enn grønn. Det er heller knapt noen farge jeg opplever som like vanskelig å bruke ''på hverandre'' og samtidig gi et slagkraftig bilde. Men, jeg har da noen aktuelle kandidater på lager. Neste uke, kanskje?
Aleksander J.
Er ikke multieksponeringer mulig med digitalkamera?
Birna R.
Ja, jo, tjo, tja. Nei, egentlig ikke. Iallefall om du tenker på virkningen som man får med et analogt (film) kamera. Du kan få noe av det samme med å legge forskjellige bilder i layers i PS, men identisk med film blir det *ikke*.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu