Blue on Blue
Et gammelt bilde jeg fant under opprydding på en av mine PC'er. Jeg likte det.
Bildet inngår i albumet Colours on Colours -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger583
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_16304} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (27)
Birna R.
Hva jeg enn har gjort i dette opptaket (som jeg ikke husker noe av, ikke en gang *hvor* jeg har tatt det), så var det før den digitale bildebehandlingens tid. Det gikk altså an den gangen óg, jeg hadde sikkert laget det slik den dag i dag. Men Kodachrome hadde jeg *ikke* brukt, takk og pris - filmen er jo nesten umulig å skanne på noen fornuftig måte.
Haiman A.
Likte dette jeg og. fælt så skeivt det tårnet var da? Eller er det bildet?
Haiman A.
Uffda!!!!!!!!! Jeg glemte: ::Haiman::
Birna R.
Sikkert en eller annen vidvinkel. Jeg hadde dilla på 15 mm for 25 år siden ...
Vemund L.
Pent bilde, med meget fine linjer i kompen, synes jeg....jorde seg igrunn godt med den vid-vinkelen også, synes jeg:)

Vemund
Carsten A.
Dette var da skikkelig fint - og fine blåtoner.

Ellers er jeg enig i at Kodachrome er ille mht. scanning. Tviler på at det fins noen film som er verre.
MVH CA
Birna R.
Merkverdig det der med Kodachrome gitt, selv min LS-8000 (med egen kodachrome-innstilling) har problemer. Den klarer det mye bedre enn andre skannere jeg har prøvd, men det skal ikke være mye undereksponerte slides (slik vi pleide å gjøre for å få ''større'' fargemetning) før støynivået i skyggepartiene øker dramatisk. Og da blir det noen rare ''rutemønstre'' også, som er umulig å bli kvitt på en fornuftig måte. En trøst at brukbart eksponerte K25-dias slett ikke blir så verst, men fargene trenger adskillig juling i PS før de blir noenlunde.

Siden jeg knapt bruker film lenger i småbildeformatet og iallefall ikke Kodachrome, så er problemet til å leve med. Men merksnodig er det dog - at det skal være så vanskelig.
Hans- Georg S.
Helt etter min smak.....men så er jo blått en av mine favorittfarger også...;-)
Ann F.
Fint er det uansett hva du har gjort.
Både fargene og vinkelen.
Mvh Ann
Thorfinn B.
artig komp med den lyse måka i forgrunnen og de mørke i bakgrunnen. bra!
Audun R.
Jeg scannet nylig noen Kodachrome-dias, og bemerket meg at filmen var ganske lett å få til (fargejustering måtte til, men det gikk da ganske greit). Kan imidlertid skrive under både en og to ganger på at støy og andre rarere fenomener oppstår om diasene er litt mørke.

Nå tok jeg ikke tiden jeg holdt på, den kan vel alltids legges til grunn for å karakterisere Kodachrome som en trøbbelmaker..

MVH Audun
Audun S.
Likte det. Tårnet skjevhet kommer vel av at det er brukt en kraftig vidvinkel som er rettet oppover. Er glad jeg stort sett bare har Fujichrome i lysbildesamlingen min. Har aldri likt Kodachrome (og takk for det), synes den var fryktelig oppskrytt. mvh audun
Hege Helen R.
Kjempepent...
Hege :-)
Marius L.
Stilig bilde!

Selv bruker jeg en del Velvia, og også her hender det jeg har problemer med å scanne undereksponerte blider. Er det noen som har noen tips?

Bruker av og til en LS-2000, og har muligheter for å justere en del på farger og kontrast før scanning. Hvordan blir dette i forhold til å justere blidet i PS?

mvh Marius
Carsten A.
ML: Etter min mening kan også Velvia være mindre enkel å scanne, her er f.eks. Provia100F betydelig enklere. Dessuten er ALLE undereksponerte dias (også de som er ''undereksponert'' 1/3-1/2 trinn for å ta seg best ut som lysbilder) vanskelige å scanne. For scanning er ''korrekt'' eksponering (hva nå det er) et absolutt vilkår for optimalt resuøtat. Ellers er det alltid best å ta de justeringer som er nødvendige og mulige i scanneren. Da er du sikker (så sikker som det er mulig å være) på å få med deg det du vil ha med. Gjengrodde skyggepartier eller utbrente høylys kan du til en viss grad forhindre med scannerverktøyet, men ikke i PS.
MVH CA
Avsluttet .
Vakkert, vakkert, vakkert (og vakkert..)!
Gunnar Sten M.
Enig med MR.
Arve k.
Meget bra likte spesielt den blåfargen

AK.
Jan Rune B.
Fine blåtoner spesielt i nederste del. Alternativt utsnitt: Klippe av toppen slik at det kun er en måke mot himmelen, ikke bedre kansje, men anderledes.

Hvorfor er noen filmer vanskeligere å scanne enn andre, metallbelegg i filmen?

JRB ::)
Birna R.
Beskjæringsiveren (''kutt-vekk-spøkelset'') møter man ofte i endel fotomiljøer, men jeg klarer å stå imot. Du kan trygt gjøre regning med at det utsnittet som jeg presenterer er eksakt det jeg ønsker å ha. Enhver kan selvsagt tenke seg andre løsninger, men det kan altså ikke jeg. Ta det akkurat slik det fremstår.

Fargefilmer har ikke korn, men fargeskyer (''dye clouds'') i filmbasen. Unntaket er Kodachrome som har sølvkorn pluss fargelag. Den spesielle oppbyggingen av denne filmen gir store problemer for CCD-baserte skannere, ikke minst om de har en godt kollimert (''ensrettet'') lyskilde som f.eks. Nikons skannere pleier å ha. I tillegg kommer den digitale ICE-teknologien (som intet har å gjøre med is) for støvreduksjon, hvor det anvendes IR-lys for å detektere støvkorn og fremmedlegemer på filmens overflate. Igjen skaper Kodachrome store problemer, dels grunnet sitt partikkelinnhold, dels at filmen har relieff på undersiden. Dessuten, for å gjøre saken enda mer utrivelig sett med skanneroperatørens øyne, er det faktum at Kodachrome i seg selv har en fargebalanse og -gjengivelse som vi i vår tid oppfatter som ytterst ''sær'', for ikke å si rett ut merkverdig. Det er litt av en jobb å få denne filmen til å se anstendig ut etter et skann, og kan jeg unngå å skanne Kodachrome, så gjør jeg helst det.

Ellers har jeg notert meg at mange liker dette bildet. Artig sett med mine øyne at bildet er minst 25 år gammelt, så jeg har nok ikke endret stil like mye som jeg av og til tror.

Mennesket har en assosiativ hukommelse, som påstås å skille oss fra databokser med sin lineære hukommelse. Etter å ha sett på bildet noen ganger åpnes de riktige assosiasjonsbanene og jeg vet nå positivt at bildet er tatt på den svenske vestkysten, nærmere bestemt ved Gullmarfjorden i nærheten av Lysekil. Jeg mistenker at bildet ble tatt med en 15 mm f/5.6 Nikkor, som jeg brukte mye på den tida. Øvrige omstendigheter omkring bildet er fortsatt dunkle, men hvem vet hva som dukker opp av ''glemte'' minner etthvert.
Fredrik T.
Flott!!
Jan Rune B.
Takk for oppklarende svar ang. scanning.

Når det gjelder utsnitt regnet jeg med at du her presenterte det du ønsker, og jeg har enda tilgode å se et bilde fra deg med et tilsynelatende tilfeldig utsnitt. Det jeg mente, var at jeg så et annet motiv med den klippingen jeg nevnte. Jeg har absolutt ingenting å utsette på ditt utsnitt.
Bildet er meget harmonisk, og jeg føler nesten at jeg blir ''dratt inn'' i bildet.

JRB ::)
Birna R.
Greit tilsvar, JRB. Vi er vel ikke veldig uenige, tror jeg.

Nei, du vil nok ikke se ''tilfeldige'' utsnitt fra min hånd. Faktisk bruker jeg ganske lang tid på forhånd med å velge ulike klippinger og vurdere dem mot hverandre, før jeg legger et bilde ut her. Det er jo en av mange flotte bivirkninger av det å arbeide digitalt. Med tradisjonelle lysbilder og visning på lerret blir man ganske låst til det aktuelle formatet (som ikke alltid passer), og beskjæring med tape eller folie er ikke like enkelt å få til.

Ditt forslag ville, etter min vurdering, gi et veldig ''snilt'' bilde. Du må gjerne ''se'' akkurat det bilde i ditt indre, bare jeg slipper ....
Audun S.
Enig med Bjørn angående utsnitt, best slik det er. mvh audun
Aleksander J.
Intet å utsette.
geir j.
Fint bilde. Interessante innspill om scannng av Kodachrome. Jeg har scannet KC200 i 2 år med LS-30, men kan skrive under på at fargene må ''gjetes'' under scanning og billedbehandling. Dessuten virker ikke ICE noe særlig. Jeg har med andre ord fått en trang digital fødsel! Mitt første scann av Echtachrome 100VS var en fryd til sammenlikning!
Per Harald O.
Liker dine gamle dias!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu