Bildet inngår i albumet Sau -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-10-29 22:54:32
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger1706
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_162237} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (27)
Marcelo V.
Hva vil du med dette bildet?
MV
Avsluttet .
Det dystre med fargenedsettingen funker bra. Provoserende for noen virker det som, og det er jo artig. Folk liker jo ikke å se virkeligheten.

MV: Hva vil vi med sauen? Slakte den og spise den. Det er derfor den er importert til Norge.

Stian Håpnes
André M.
Dau sau, ok. En nærmest absurd framstilling: Dyret ser på meg som om det skulle vært levende. Men omgivelsene avslører vel at å kalle dette levende er en noe for sein karakteristikk. Samtidig slår det meg at sauen ikke har annerledes mimikk og ansiktsuttrykk, enten den er levende eller død. SÅ sjelfull var DET dyret...

Du gir selvsagt en del vegetarianere vann på mølla, her. Bare morsomt, det.
Odd Tore S.
Også inn i døden beholdt den sine lange lyse oyenvipper over et noe ubestemmelig blikk. Kanskje drømte den om en ærerik avslutning som smalahoved?
Jeg synes bildet er en bra fremstilling av slutten, passe rotete og blodig, men ingen spekulasjon i gørr og blod. Men jeg fikk ikke mer lyst på smalahoved av den grunn.
Og kontrasten til Toppsau bilde nr. 195793 er stor.
Odd Tore
Torbjørn K.
Sterkt og nesten grotesk, men likevel bra. Synes det er bra at du også har tatt deg tid til å komponere et godt bilde, og ikke bare knipset en blodhaug her. Den midtstilte komposisjonen blir ekstra kraftfull her, og en får nesten følelsen av at sauen stirrer på en. Her mener jeg at du helt klart må ha farger. På en måte blir dette litt sånn ''sin city-aktig.'' Et sort-hvitt bilde med rødt blod som eneste farge. Mulig at du kunne fremhevet dette enda mer, redusert fargemetning i alle farger unntatt rødfargen.

Torbjørn
Tom A. T.
Effektiv komposisjon som sørger for at man fokuserer veldig på den ene sauen, som dog etter hva jeg kan se slettes ikke ligger der alene. Etter min mening et bra bilde, men jeg har erfart at det er mange som slettes ikke vil ha slike påminnelser ;o)..
mvh Tom T
Hans Jacob H.
Veien er lang fra hoppende lam på grønne enger til velsmakende fårikål på middagsbordet. Og ikke alle faser i denne prosessen er like kjent for oss forbrukere som plukker med oss vakumpakket lammestek fra nærmeste kolonial. En nyttig og god dokumentasjon fra virkelighetens verden. Fargeversjonen er selvsagt her.
Likheten i komp og positur fra ditt tidl. bilde av nr. 0077 er slående. Fungerer fint også som en liten dokumentarisk miniserie disse to bildene!
Marcelo V.
SH: mitt spørsmål var ikke hva vil du med sauen men med bildet. Jeg bare spør. Bildet er selvsagt sterk og nesten grotesk. Mye blod og gørr. Jeg vil bare presissere at jeg er ikke vegetarianer og at jeg selv har vært med å slakte dyr. Jeg bare lurte på fotografens mening med bildet.
MV
Joárr Larsson B.
Frastøtende. Bevis på menneskets absurde....whatever.

joar
Øyvind A.
Marcelo, velfriserte og vakuumpakkede delikatesser forleder forbrukerne til å glemme hvor maten kommer fra. Men dette er en del av virkeligheten, enten man liker det eller ikke. Derfor.

Og bildet kan gjerne sees i sammenheng med bilde nr. 190838 slik Hans Jacob har observert.

Takk for kommentarene.

Ø.
Hans Petter N.
Kvalmt, syns jeg. Men det er mitt problem. Ser ut til å være relativt arrangert, i stedet for deler som bare er slengt tilfeldig fra seg. Syns også jeg aner en viss humor her?

Syns det er fint at det ikke har blitt diskusjon om bildet skal få være her eller ikke (slik jeg ved noen anledninger har observert andre steder), dette er tross alt en del av virkeligheten.

Marhaug: Har sans for kommentaren din om vegetarianere, men syns du burde bruke uttrykket ''blod på tann'' i stedet. :)

HP
leif b.
Her dokkumenteres vel egentlig - the real world - selv om bildet kan virke frastötende på noen. Men samtidlig så er dette den reelle virklighet for at vi skal få mat.
Det og dokumentere det som virkelig skjer, er ikke alltid det enkleste, og ta innover seg.
Det skal väre en slags hysj,hysj. Jeg hvet, men vil ikke se.
Som et dokumentärbilde på hva som skjer - vär - höst, hos alle sauebönder. Fungerer bildet uansett, om det kan väre grusomt.
Are-Martin S.
Morsomt å lese alle reaksjonene, men som et bilde for å dokumentere ''det som virkelig skjer'' holder det ikke mål, til det mangler det handling. Det mangler handlingen som bringer sauen fra å ikke ikke lenger være en sau til å være en ex-sau. (for å omskrive Monty Pyton)

mvh
Are-M
leif b.
Jeg har värt med på en del, saueslaktninger opp i gjennom årene. Så dette holder fullstendig som dokumentasjon for meg.
Avsluttet .
Rått og brutalt, men slik er ''et saueliv''. Et tankevekkende bilde.

JRH
Dag J.
Blodig som bare f. dette, men herlig endog. Thumb up.
Jonas L.
Jeg synes dette er en meget god dokumentasjon av den harde virkelighet.
Blodfargen forsterker uttrykket, og v1 er derfor klart best.

mvh JL
Jan O Ø.
Hei. Nå har vi sett hvordan du trimmer sauene, hvordan du lokker dem til deg med fòr(og forhåpentlighvis gir dem dette), og hvordan du slakter dem. Så det neste blir vel av familien ved middagsbordet? Neida, enda et annerledes bilde. Ser rått og brutalt ut og måten det blir fremstilt på fremhever dette. Rødt, rått og virkelig. Bra.
Mvh Jan O.
Bjarne N.
knallbilde. og en ''viktig'' dokumentasjon. nesten et stykke kunstfoto i all sin groteskhet. et herlig motstykke til alle ovefladiske naturbilder her inne. fargeversjonen er en selvfølge.
Hans P. K.
Dette er et bilde som er av naturen slik den er, selv om noen i disse fårikåltider kan finne det støtende. Er det ikke verre med et smalahove som ligger på tallerkenen og glor på deg fra fatet med blasse øyne? Er det bedre å se en sau som er halvspist av en bjørn? Dette er en arv vi har fra tidenes morgen, og så lenge menneskerasen eter kjøtt, må man akseptere å bli vist hele historien fra start til slutt. (...)
Bra komposisjon!
Roger V.
Hei
Deler klart Hans Jacob Haarseth sitt syn. Det er mye vi ikke vet om god mat, selv ikke i her Norge. God dokumentasjon på sikker ikke faller i god jord hos vegiterianere. Men slike bilder er en nødvendighet.....

mvh
Roger
Øyvind A.
Får bare takke så mye for all responsen (bedre seint enn aldri?).
At det framkaller vemmelse hos en del, ser jeg bare på som et godt tegn. Jeg synes bildet er motbydelig jeg også.
Ø.
Stian S.
Æsj :) Du har rett i at det fremkaller litt vemmelse, men det er jo bra! Likte dette, særlig det at sauen ser levende ut.. Han ser litt trist ut over å ha blitt slaktet også.. Likte versjon #1 best, blodet kom best frem da (selvfølgelig.. :)
Tanken med å se det i sammenheng {bildekritikken=195793} var jo kjempefin, for å gi den daue sauen en ''personlighet''... Bæææ
Hvis jeg hadde vært vegetarianer, tviler jeg på at jeg hadde brydd meg om at du hadde tatt bilde av dette.. Det er jo ikke bildet du tok som drepte den..
mvh
S.
Marius F.
På ingen måte frastøtende, men absolutt tankevekkende. Jeg blir sittende lenge å granske dette for å finne ut hva jeg ser. Utsnittet er såpass tett, og hodet i midten så dominerende, at jeg først tok dette får å være et enkelt saueportrett - av en levende sau. Fine toner. Litt ekkelt er det, men jeg har ikke tenkt å droppe fårikålen på grunnlag av å ha blitt konfrontert med det som er de fleste sauers endelikt.

Mvh MF
Oda S.
Fekk skikkelig vondt i magen, og ville aldri hatt et sånt bilde på veggen :P
Øyvind A.
Ikke jeg heller, hehe.
Takk for kommentar.
Ø.
Renate Karin K.
Svært interessant motiv. Litt ekstremt, hvorfor ikke? Verden er ikke idyll for alle. Den versjonen med farger er best. Et veldig bra bilde.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu