Solnedgang
Mitt første bilde med solnedgang
Utstyr
  • Canon EOS 500 N
  • 70-210
  • Brennviddeca 150mm
  • Blender-
  • FilmtypeFusjii color
  • Nei
  • Annetskannet med Agfa Snapscan 1236
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger262
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_16137} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Eirik T.

Veldig pent bilde! Utrolige farger, men jeg ville kansje beskjert der den mørke delen av himmelen begyner.. fått et panoramabilde i stedet(?) Men det er jo bare en smaksak.

Gleder meg til å se flere bilder tatt av deg!
Leif L.

Du må i allefall lage bildet mindre, max. størrelse skal være 600x500 piksler. Dette er på 866x570 Mvh LL
Tanja S.

Hei alle sammen

Jeg mottar alle kommentarer med takk, og siden jeg er ny som fotograf liker jeg å vite hva jeg eventuelt kan forandre på.
Så enten det er postiv eller negativ så gi meg beskjed.

Tanja
Erlend K.

Det var mange fine farger i denne solnedgangen ! Kanskje du har litt for mye med i forgrunnen, da dette stjeler noe av oppmerksomheten i bildet.

Jeg ville prøvd å beskjere den nermeste delen av sjøen, slik at du fikk land som nærmeste forgrunn. Dette kan gjøre bildet noe mer spennende.
Åslaug N.

Nydelig bilde, men kan du beskjære den grå kanten på begge sider av bildet? (Den til høgre er ganske smal, men kan likevel være sjenerende.)
Liker konturene, det skaper stemning!
Jeg synes det mørke kan være der oppe jeg, for det er jo ikke naturlig at hele himmelen blir farget selv om sola går ned!
Er noe enig med E.K her...
Aleksander J.

Det er en del tekniske småting som må rettes på her. Bildestørrelsen er nevnt. En annen ting er den slappe kontrasten og fargemetningen, som lett kan fikses i Photoshop (eller et annet bildebehandlingsprogram). Du har også en del smårusk, særlig i himmelen, som sikkert ble med på skanninga. Dette kan du også med letthet fjerne i et bildebehandlingsprogram.
De grå kantene må også bort. Forminsk bildet til 600 pxl i bredden og legg på en tynn hvit ramme (1 pxl). Tilslutt bruker du et filter som heter Unsharp Mask (USM) som gir bildet en oppskarping.
Vemund L.

Det meste er vell igrunn opsumert av AJ(familie?), forøvrig syntes jeg bildet er et svært anstendig utganskpunkt for solendgang bilder. Du har klart å få med et flott fargespill, og selvom det er litt ubalanse i kompet, fungerer det ganske greit dette også.
Syntes det var fint , jeg.

Vemund
Tanja S.

Hei alle sammen og takk for innslag, til deg V L nei vi er ikke i famile, så vidt jeg vet ;o)
Jeg har også forsøkt de fleste tipsene, og etter mine øyne synes jeg det ble finest der jeg kuttet vekk noe av himmelen.
Så har dere ellers andre meninger, mottaes de fremdeles med takk ;o)

Tanja
Avsluttet .

Som ditt første solnedgangbilde må jeg si det er veldig vellykket.
Nei, vent, det er velykket uansett!¨
=)
Ritva F.

Oj, så flott!
Ritva :o)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu