To timer tidligere
Samme dag, samme busk som bilde nr. 198993, men annet ståsted og aftensol.
Bildet inngår i albumet Fra verandaen vår - Fra verandaen har vi utsikt over Vestre Bærum og åsene fra Vardåsen i syd til Gyrihaugen i nord med den bratte Rasmåsen midt imot. Vi ser også noen av de beste gjenværende jordbruksområdene i Bærum.
En brukbar standplass for vær- og lysmotiver.
Dessuten har vi faktisk en slags have, nærmest som en forlengelse av naturvernområdet Kolsås.
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Canon EF 75-300 mm IS USM
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/200s
  • Filmtype(iso100)
  • Nei
  • AnnetFrihånd med IS
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger673
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_159526} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (28)
Camilla S.

Heisann

Dette var MYE finere å se på enn det andre, dette var virkelig med flott fargeskarphet i bildet.
Utsnittet er fint, litt usikker på det lille bladet helt nederst som er helt lyst opp, men ellers fint utført.

-Camilla
John B.

Hei helt enig med Camilla, mye bedre enn det ''andre''. Bilde nr.198993 var helt utenfor min smak, men jeg er opptatt av godt lys og ser vel for lyst på livet.......
John B.
Steinulf L.

Flott lysspill i bladet. Det lille i nedre del faller litt utenom, om du ikke insisterer på at det er et kontrapunkt...

Med nok piksler kan du også få et spennende bilde om du går mye nærmere det solgjennomlyste bladet. Uansett, flott var det.
Stig B.

Jeg likte bedre dette enn ditt forrige, men det tror jeg kan ha like mye med at dette er et bilde som er lett i tonene og dermed tiltalende optimistisk, mens det forrige var mer mollstemt.

Ren og pen komposisjon, med bevisst bruk av det sterke lyset til å leke litt med skyggene.

Mvh Stig
Ann F.

Jeg er kjerringa mot strømmen, bilde nr. 198993 hadde et langt mer spennende lys og annerledes fargebalanse for høstbilder, ikke det vanlige mainstream.
Komposisjonen er også mindre god her, rett opp og ned med avkuttede blader i bunnen og harde skygger.

Gi meg blåtimen any day!
Mvh Ann
Tone A.

Eit flott haustbilde med skarpe detaljar på dei gjennomlyste blada. Fine bruntonar på bakgrunnen som framhevar fargane, formene og linjene til blada. Er dette sibirkornell? Vakre rødtonar og flott sol- og skuggespel i blada!
:) Tone
Espen A. I.

Masse bedre, kjempeflott skue det her.

Espen AI
Kurt S.

Nydelige mettede rødfarger, fin bakgrunn og veldig fint lys.
Lyssettingen gjorde at du fikk veldig tydelige kontraster som f.eks på det fremste bladet. Tydelige skygger uten at disse ble igjengrodd.
Dette synes jeg ble dekorativt.
Kontrasten mellom det fremste bladet og det mer opplyste bladet bak ble også flott.
Et varmt og fint bilde og jeg fikk nesten julestemning-:)
Mvh Kurt
Torbjørn K.

Helt utrolig fint lys og farger her. Bra skarphet og riktig fokusplan og dybdeskarphet. Komposisjonen er jeg noe mer usikker på, men klarer ikke helt å sette ord på hva jeg mener burde vært annerledes. Mulig at det blir for ''rett på'' og for midtstilt etter min smak. Liker spesielt kontrastene i ''hoved'' bladet.

Torbjørn
Avsluttet .

Lyset er varmt og nydelig! Liker dette bildet meget godt.

MvhJRH
Vu N.

Spesielt fint og veldig spennende lys!

mvh Vu
Bente K.

Flott bilde med gode varme farger mot de skarpe kantene. Dette likte jeg.
mvh Bente
Stine J.

Hei Odd Tore,

Dette ble fint, spesielt pga lyset og fargene på både blader og bakgrunn. Kanskje litt hardt lys på det ene nederste bladet.

mvh Stine
Lars-Anders M.

Bra lys. Ok.
Judit W.

Hei Odd Tore!

I am amazed by your photo again :) The colour of this plant is incredibly beautiful. The tones and lighting are perfect, as always. Elegant presentation!

Judit :)

P.S. Thanks a lot for the detailed English descriptions of your photos addressing to me. I appreciate them very, very much :)

God natt! :)
Fred S.

Tar begge i en sleng jeg, Odd Tore, ikke så lett dette for en som først og fremst er interessert i artsbilder av ville planter når det gjelder denne kategorien.
Har litt sans for begge, egentlig: Mulig at den i blåtimen slår an noe ''mer'' i meg enn hva denne gjør, på den andre siden syntes jeg at bladene både over og under ''hovedbladet'' virket forstyrrende: skal det først være bare noen få blader, foretrekker jeg som regel bare ett; blir ''renere'' da.
Sistnevnte forhold gjelder også dette; de to på toppen har jeg ikke noe i mot, men det bakom forstyrrer. Nå ser jeg ikke bort fra at du har hatt en ''symbolsk'' solformørkelse i tankene med akkurat denne plasseringen, men det er vel for søkt; tanken dukket opp mest pga bildet ditt av den virkelige solformørkelsen. ( eller var det måne; følger ikke så godt med på hva disse himmelegemene driver på med, har nok med å holde eget legeme best mulig fungerende)
Har forresten veldig stor sans for lys/skygge effekten på frontbladet her; den minner meg om noe som overhodet ikke har med planter å gjøre, men jeg klarer ikke å ta det her og nå. Men det er noe ''truende'' over den effekten der.
Tja, ikke så mye mer å si; jeg har ikke din evne til å utdype praktiske detaljer. Der er du uovertruffen, så legg gjerne ut kommentaren du mailet hvis du finner det for godt, men vent i så fall litt, i tilfelle noen i ''målgruppa'' vil prøve seg.

vh fred
Rune L.

Originalt så det holder. Dette sitter som et skudd. Både lys og farger er enestående fremstilt. Klarheten og skarpheten er helt herlig. Du fikk til et estetisk pent bilde.

Mvh
Rune
Avsluttet .

Veldig fin skygge effekt og en herlig fargemettning. Innfallsvinkel på lyset er helt nydelig og skaper en utrolig struktur.

Veldig bra !

Svenn
Ketil K.

Visuelt pent, men får litt stueplantefølelse her. Har for noen år siden prøvet meg på ''dynamisk'' sibirkornellfotografering, se bilde nr. 23773 uten at jeg fikk det helt til. (Mer som idéforslag.)
Hege J.

Det myke lyset ga bladet et delikat inntrykk med de varme, blodrøde tonene. Liker slike enkle bilder! (Er sikkert en enkel sjel! He, he...)

Jeg liker bladene over, som jeg mener gir bildet litt ekstra.
Bladene under, derimot, virker mer forstyrrende enn tilførende på meg, så der ville jeg nok valgt å ta kloneverktøyet fatt. ;-)

Mvh Hege
Odd Tore S.

For én gangs (eller egentlig to) skyld har jeg lyst til å forsøke å kommentere egne bilder så nøytralt som jeg kan:
Lyset og fargene er det som bærer dette bildet. Uvanlig med sidelys nesten parallelt med bladet, som gir en ganske sterk grafisk virkning av skyggene av bladnervene og blått himmellys på disse i forhold til områdene der sola treffer direkte bak på bladet og får det til å gløde.
Bildet virker noe tilfeldig komponert, kanskje heller ikke-komponert, ganske rett på, og bladene under virker rotete, særlig det lyse som har direkte sollys. Her der det grunnlag for mer bevisst etterarbeide.
Et annet opptak uten den røde bladet direkte bak hovemotivet ville hatt mye for seg.
Jeg har kommentert bilde bilde nr. 198993 på samme måte på Kritikken.
Odd Tore
Inger Hilde F.

Utrolig hvor mye litt sol faktisk har å si for et bilde. Kjempebra lys altså! Kan være enig med at komposisjonen muligens virker litt tilfeldig. Men her ''bærer'' lyset bildet. Her har du har fanget noen glødene vakre høstfarger.

mvh Inger Hilde
Avsluttet .

Som du selv sier - det er fargene og lyset som ''gjør'' bildet.. Komposisjonen virker umotivert.. Tilnærmet i midten, rett på og ''av'' (kuttingen av bladene nede i formatet).. Kanskje hatt litt dårlig tid her? (har vært litt vel ivrig selv noen ganger) Det blå bildet er det beste av disse to synes jeg, men ville kanskje fjernet det øverste bladet, og gitt noe mer luft til venstre (det er noe mer luft bak motivet, til høyre, enn til venstre - du kan kansje ''låne'' noe der) .. det også litt synd at tuppen på det nederste bladet låses til billedkanten.. øyet henger litt fast der.. Personlig likler jeg også fargene best i den blå versjonen.. Noe mer mystikk over det bildet..

Synes faktisk din egen kommentar er den som treffer best her.. (har ikke lest hva du har skrevet om den blå versjonen ennå, men skal gjøre det nå)
Ha en fin dag!
Odd Tore S.

Dårlig tid, JA!!!
Oppdaget dette ved en tilfeldighet, solen lyste allerede litt på forsiden av bladet, og det var trekk i lufta. To minutter senere var dette lyset historie.
Her var det bare å få fram kameraet, stole på at IS holdt det i ro med ca 300 mm brennvidde, og satse på å treffe mens bladet også holdt seg i ro. Ingen tid til tanke på komp da.
Jeg har laget versjoner med kutt i bunn og i topp og bunn, rotert litt i tillegg, men får det ikke til å funke.
Odd Tore
Inger-Lise S.

Jeg syns bladene i bunn gjør dette bildet annerledes, uten at bladene skaper rot. Liker farger og lys og bakgrunnen er behagelig og diffus.Jo,dette faller i smak:)

Inger-Lise
Avsluttet .

Hei

Dette var virkelig en lekkerbisken. Nydelig farver og kveldssolen lager flotte overganger i bladet med skygge og lys. Skarpt og fint med god bakgrunn.

Delikat.

mvh arild
Vegard L.

Hei. Jeg vil skrytet av arbeidet ditt her. Man ser veldig ofte bladbilder som virker veldig tilfeldige. Dette er et bladbildet som skiller seg spesielt ut fra alle de andre. Lysets vinkel, lys og fargesammensetning er veldig tiltalende. Optimal komposisjon er det kanskje ikke, men har ikke bedre forslag.
Mvh Vegard
Jonny E.

Hei hei

Bladet du fokuserer på har et flott lys som lager gode skygga,
omgivelsan forstyrrer en del, nesten at eg vil foreslå saksa...
dette for og fremheve bladet som gjør bildet.

Ha en god kveld

. JonnyE
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu