Blåråke
Feirer norsk art nr. 100 med denne blåråka. En fargerik og eksotisk art, og ikke noe vanlig syn i Norge. Denne fuglen oppholder seg for tiden på Mørekysten! Den har antagelig trukket feil retning fra sitt hekkeområde i Syd-Europa. Overvintringsområdene er i Afrika, altså stikk motsatt vei. Det hender en del fugler har sitt innebyggede kompass stilt inn feil vei, kanskje det har skjedd for denne fuglen?
Bildet inngår i albumet Norske fuglearter - En serie med artsbilder av fugler som finnes i Norge, men hvor bildene ikke nødvendigvis er tatt i Norge. Får jeg miljøet rundt fuglen med i bildet tas det nok med, selv om det da ofte ikke blir rolig bakgrunn eller forgrunn for den saks skyld.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger745
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_155923} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Thomas M.

kunne du nevnt kamera og objektiv?
Avsluttet .

Denne arten har jeg heller ikke sett før :-)
Teknisk på topp som vanlig fra deg. Gratulerer med 100 arter i den særdeles fine serien din.

MvhJRH
Ketil K.

Takker for kommentarer. Som nevnt mange ganger før mener jeg diskusjon om optikk etc. tar fokus bort fra bildevurderingen, og henviser derfor til diskusjonssidene for det.
Eyvind R.

Nok et godt artsbilde Ketil. God skarphet, brukbare detaljer og dus fin bakgrunn er bra.. Takk for fin artsserie!

MVH Eyvind
Rolf S.

Fin fugl, teknisk topp. Ikke så mye mer å si egentlig.
Rolf
Stine J.

Gratulerer med bilde nr. 100 i denne fine og lærerike serien din. :-)

Flott levert som vanlig. Litt artig landingsplass fuglen har funnet seg, gjør bildet enda mer spesielt.

Har ikke sett denne arten før.

mvh Stine
Reidar T.

Meget flott bilde av Blåråke. Bra skarphet med god detaljering i fjærdrakten.
For meg så ser det ut som de mørke blå/lilla fjærene nesten ved stjerten på fuglen bærer preg av noe hard redigering. Godt mulig jeg tar feil:)
Uansett så er det bare pirk.

RT
Venche J.

Der var du i mål, og med den flotte fuglen (med feil på kompasset). Gratulerer SÅ mye fra meg.

Wenche, som nå har sett og fotografert lakseand. (Bare til arkivbruk.) :)
Geir Arne M.


Fin fugl Ketil , flotte farger fint positur.
Nydelig skarphet

Jeg ville nok dempet ned det hvite til venstre.

mvh
geir
Jørn B.

Skarpt og fint. Gratulerer med nr. 100.
Syns også det hvite i bakgrunnen er litt forstyrrende.

Jørn
Jonny J.

Kanonbra.
Prøver meg selv på fugler og dyr og bare de som har prøvd hvet hvor vanskelig det er å finne dem og ikke minst komme innpå.
Hans-Gunnar H.

En verdig avsluttning for et ellevillt fuglestunt!
Denne arten tror jeg jeg aldri har sett......imponerende standhaftighet i felten!!! Men gøy har det helt sikkert vert! Gøy og følge med har det ihverfall vert....
MVH Hans-Gunnar
Glenn Ø.

Men dette med kameramodell og ikke minst opptikk gir oss som nettopp har startet med litt mer seriøs fotografering enn familiebilder, en mulighet til å se hva man kan oppnå med f.eks billig opptikk fremfor dyrere proff opptikk.

Det er også int. å vite hvor mange timer (eller ikke timer) du har tilbrakt bak skjermen med etterjusteringer for å få til et slikt bilde.

Glenn
Ketil K.

Hjertelig takk for kommentarene. Det kan være gøy å gjøre noe litt sprøtt av og til - så jeg oppfordrer gjerne andre til å forsøke noe lignende.

Siden flere ber om kameradataene her kan jeg opplyse flg: Når det gjelder fuglefotografering får du rett og slett det du betaler for. Billig optikk, spesielt billige zoomer, ved fuglefotografering er stort sett å kaste bort tiden. Med litt blaing på diskusjonssidene finner du svarene der. Søk på fuglefotografering og du kan lese deg til masse gode råd til øget blir stort og vått.

Se for eksempel
http://foto.no/cgi-bin/diskusjon/lesInnlegg.cgi?id=174476...okmerker=0

Men under bildevurderingen er kommentarer om selve bildet mer ønskelig, og det setter jeg pris på at jeg har fått her. Med fare for å bli sett på som arrogant vil jeg hevde at det gjelder å bruke sidene her til riktig formål, og her med prioritet på bildet selv.
Ketil K.

Når det gjelder etterarbeidet med bildet har det vært relativt lite. Det viktigste som er gjort er layermasking med gaussian blur av bakgrunnen, som har tatt noen minutter.
Atle Q.

Skarpt bilde, som vanlig, Ketil, men kan du fortelle meg hva det lyse ''støvet'' på håndsvingfjærene er for noe .. ? USM spor ?
Atle
Ketil K.

Ser det her på min reiseskjerm også. Skjermavhengig. Det er støy etter oppletting, som hvis det hadde kommet frem på min hjemme-LCD-skjerm ville vært behandlet med støydemping. No svett.
Kjell G.

Bortsett fra at de lyse områdene er litt for dominerende, er det en veldig elegant match mellom farger på fugl, skilt og bakgrunn. Litt ''grums'' på de blå svingfjærende er også synlig på min skjerm, noe som ikke ødelegger inntrykket av en førsteklasses gjengivelse av en flott fugl. Jeg håper noen snur kompasset dens før det er for sent.

Protest: Ikke ta fra oss gleden av å få så flott presentert norske fulgearter. Det er mange her som har sans for fugl og som vil savne disse innslagene.

Forslag: Legg ut flere fugler! Runde tall er selvsagt bra, men vi setter ikke maten i halsen om vi får se tallet 108 heller. Dessuten er det sikkert rom for å legge ut en ny og bedre versjon av en fugl som har vært presentert før.

Takk så langt, Ketil: Det har vært en fornøyelse!
Odd Tore S.

Ikke noen vanlig og kjent fugl dette, og jeg forstår at den heller ikke er vanlig for fuglekjennere.
Fuglen er upåklagelige, sitteplassen nokså spesiell, og de hvite flatene er mer enn nok store og hvite. Men her gjaldt det vel å skyte mens anledningen var der!
Det er bittesmå korn som skinner litt på vingefjærene?
100 fugler er et rundt tall, 128 er et smiletall (alle potenser av 2 fikk datafolket til å smile når man satte krav til oppløsning i urtiden). Så hvorfor ikke sikte på et smiletall i stedet? Jeg får i hvert fall mer ut av dette enn det du kanskje kan tro ut fra kommentarene mine!
Odd Tore
Avsluttet .

Gratulerer så mye. Litt av et prosjekt du har gjennomført. Kjempeartig.

Stian Håpnes
Stig B.

Flott fanget av en spesiell fugl. Hadde tenkt meg ut på øyene i helgen for å finne den, men det ble gudbrandsdalen i stedet.

Synes fargene i bakgrunnen står godt til den. Regner med at det er et tre og overskyet himmel vi ser.

Litt rusk yttert på vingene, i det mørkeblå feltet.

Har du brukt noen som helst slags glatting på denne fuglen? Synes kanskje det lyse blå på vingen kan se ut som om der er spor etter glatting?

Som tidligere sagt: en kjempeflott serie, understreker det de andre sier om å fortsette med både flere arter og flere utgaver av allerede presenterte arter.

Mvh Stig
Peter Sjolte R.

Hei, Ketil!

Flott bilde!
Tok turen til Fjørtofta i Haram for å se på samme fuglen ;-)
Gratulerer med å runde 100 bildekryss på foto.no!

Mvh PSR
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu