Sivhauk
Sjelden rovfugl i Norge, hekker antagelig bare et par steder. Sivhauken er i stor grad knyttet til store flater med takrørskog, og det er ikke en spesielt vanlig biotoptype i Norge.
Bildet inngår i albumet Norske fuglearter - En serie med artsbilder av fugler som finnes i Norge, men hvor bildene ikke nødvendigvis er tatt i Norge. Får jeg miljøet rundt fuglen med i bildet tas det nok med, selv om det da ofte ikke blir rolig bakgrunn eller forgrunn for den saks skyld.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger688
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_155922} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Nils B.
Hyggelig at du klare målet ditt. Når det gjelder bildet ditt så synes jeg at det er helt ok som dokumentasjon men...

Videre så har vi jo en liten stamme bilde nr. 178836 her i Rogaland av sivhauken. Jeg har jo selv jakta på denne krabaten og har med selvsyn sett at (på avstand, ikke reiret men resultatet) at hekkingen i år bar frukter, så nå kan det jo bli spennende til neste år. Regner med at de har dratt fra området nå.
mvh Nils
Ketil K.
Takk for det Nils, har sett at du og flere har noen flotte sivhaukbilder fra Jæren, et av de få stedene fuglen kan hekke i Norge. Vitsen med dette bildet var å få frem de karakteristiske vingetegningene i motlys, og er tatt av en fugl på trekk.
Odd Tore S.
Fuglen er sjelden, lyset var ikke enkelt, men tegningene på vingene kom godt frem.
Litt av en innsats og tålmodighet du må ha hatt for å fotografere 100 norske fuglearter! Takk for at du har delt dem med oss, noen har jeg med glede kjent igjen.
Spørsmål, type kanskje dumt?: På Hardangervidda finnes Lundhaukevann syd for Skiftesjøen. Jeg har ikke lest om fuglen lundhauk noen gang. Har du noen idé om hva dette kan være, er det lokalt navn på en hauk? Det kan jo også være et helt annet navn som har blitt forvansket gjennom tiden, som høne i Hønefoss, som overhodet ikke har med fuglene høner å gjøre.
Odd Tore
Ketil K.
Odd Tore: Lundhauk har jeg ikke hørt om, men vil tro det dreier seg om spesielt om hønsehauk evt. kanskje spurvehauk. Men Hardangervidda? Da er det kanskje fjellvåken, som av og til hekker i høyereliggende skog, det er snakk om.
Odd Tore S.
Helt trebart i dette området nå, bortsett fra vierkratt og dvergbjørk, så at det har med lokal lund å gjøre er vanskelig å tenke seg nå (men på midten av 1800-tallet var det mer skog).
Fjellvåken hekker ikke langt unna i bergsiden på S Gjeronut, men det er jo en våk??
I området holder det også til en liten brunspraglet rovfugl som ofte sitter på brøytestikker av tre. Det er mulig at denne ''stiller'' i lufta under jakten, men det kan også være en tredje type rovfugl.
Jeg får se om det kan finnes noen lokale forklaringer, har lurt på dette i mange år nå, men glemmer det inntil jeg blir minnet på det igjen, som nå.
Takk skal du ha! På dotten er det mye mer å hente enn rene fotorelaterte saker, også på kritikken!
Odd Tore
Ketil K.
Den lille rovfuglen som stiller i lufta er tårnfalk. Den hekker i fjellet også, og har gjerne redet i toppen av et tre. Den kan det også være. Folk visste ikke så godt forskjell på rovfuglartene alltid, og hauk ble sikkert benyttet om ymse av de andre rovfuglartene.
Avsluttet .
Gratulere med viktig bragd. Dokumentasjon er viktig for naturfotografer. Dine fuglebilder er ofte imponerende gode. Dette synes jeg ikke er det. Her har du lagt en eller annen filtereffekt på fuglen som ødelegger bildet. Sammenlignet med de andre bildene du deler med oss, synes jeg etterbehandlingen ødelegger bildet.

-k
Ketil K.
Takk for ærlig kommentar Kjell. Det er ikke lagt på noen som helst effekt, men jeg kan være enig i at det kan se slik ut. Det er en ren panoreringsefffekt i bildet, som fremkommer ekstra bluret ved at det var lang avstand til treet bak. At du ikke opplever det som noe styrke i bildet er en god informasjon. For meg personlig føles det slik at det sammen med uskarpheten i vingene ga liv og bevegelse i bildet. Et fuglebilde behøver ikke alltid være sylskarpt. Noen bilder funker, andre ikke, på individuell basis, så det er fint å få din forståelse og mening om bildet. Antagelig burde panoreringen vært enda tydeligere i bildet, og tatt på enda lenger lukkertid.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu