Skarv med ål
Fikk bare dette ene bildet, tatt fra kontorvinduet mitt. Vinduskarmen kom delvis fremfor objektivet. Er rimelig fornøyd med å ha tatt dette bildet tross kraftig utsnitt, hastig fotografering og helt sikkert mangelfull bildebehandling.
 • Versjoner:
 • Versjon #1
  Original
 • Lagt inn: 2005-09-14 23:21:45
  Versjon #2
Utstyr
 • Canon 20D
 • EF 300/4 IS + 1.4xII conv
 • Brennvidde420mm
 • Blenderf/6.3
 • Lukker1/400s
 • Nei
 • AnnetISO800, RAW convertert til 8-bits tiff, kraftig utsnitt fra originalen, kun 837x572 pixler. AF og IS aktiv.
 • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
 • KategoriFugler
 • Lastet opp
 • Visninger2580
 • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_155348} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Nils Rune B.
Et blinkskudd spør du meg...
Avsluttet .
Motivet var rett og slett utrolig bra...men det ser ut som om det er litt kornete. Men bilde måtte vel tas litt uventet så det er vel årsaken
Thorfinn B.
Litt kornete, men det har ikke all verden å si når man kan fange en situasjon som denne. Artig bilde.
Audun S.
Takker så mye for kommentarene! :-)

ISO stod på 800 fra dagen før. Dette kombinert med meget kraftig utsnitt har nok skylden for at det er kornet. Kamera var heldigvis innstilt på RAW i tillegg til JPEG sort/hvitt, ellers hadde jeg ikke kunnet få fargebilde av denne situasjonen. Kamera var desverre innstilt på enkeltbilde, jeg var glad jeg fikk plukket frem kamera, tatt av 35mm-en, fisket fram converter og 300, montert dette på, åpnet vinduet og tatt dette bildet før fuglen med byttet var i skjul bak noe gjeitrams (som skimtes nede til høyre). Da den kom frem igjen var ålen ikke lengre i nebbet.

Er også glad jeg så nermere på dette bildet, trodde ikke det skulle bli såpass, (kan sikkert bli enda litt bedre ved kyndig RAW-convertering og påfølgende behandling i 16-bits tif?)
Thorfinn B.
Trur jeg ville tatt meg bryet med å jobbet ytterligere med dette bildet ja. Litt 16-b håndtering og evnt støyfjerning kan heve bildet et par hakk muligens...! Ikke hver dag et slikt motiv dukker opp...
Audun S.
Har bare Elements 2.0 (skal ha ny maskin og programvare en gang:-), så foreløpig kan jeg ikke behandle 16-bits filer. Takk for tips om dette og støyfjerning, Thorfinn!
Audun S.
Til opplysning: Dette utsnittet er kun 5.9% eller 0.48MP av hele bildet på 8.2MP. Dette kommmer ikke så klart fram av tekniske opplysninger over.

Jeg snakket for en tid siden med en ivrig fuglefotograf som sa at han ofte benyttet utsnitt helt ned mot 1MP tross brennvidder rundt 500mm + converter.
Christian K.
Dette er mer enn et skarve bilde, for neppe tid til å åle seg nærmere ;-)

Det er spennende å være vitne til begivenheter som dette i naturen, og på toppen av alt klare å forevige situasjonen. Nesten feil i det hele tatt å skulle pirke på detaljer i et slikt flott hendelses-bilde.

Men hvis måltidet falt i smak så kanskje det viser seg at jegeren vender tilbake nå og da? Du kommer vel neppe til å se mindre ut av kontorvinduet etter dette.

Fisk på menyen. Men bildet ditt: En smak av fugl!
Audun S.
Christian: Tusen takk for din flotte kommentar!

Å åle seg ned 2 etg, ut og over en parkeringsplass var helt utenkelig der og da, glad jeg i det hele tatt fikk tatt bildet tross nevnte hindringer (hersens vindu som ikke lar seg åpne mer, får modifisere litt).

Skarver ser jeg ofte her, men har aldri før sett de med en ål i nebbet.
Karl Andreas W.
blinkskudd!

synd at ikke kvaliteten er bedre. du skriver at det er et kraftig utsnitt fra orginalen, selv ville jeg da latt være å forstørre det såpass mye. det blir litt mye pixler og korn.
Erlend S.
Herlig bilde?
En dag kan du få til topp billedbehandling på denne. Hvis du ikke har tlmodighet, så kan du prøve å ta kontakt med Rune Baashus på baashus.com, jeg tror han kan få det veldig lekkert.
Erlend S.
Jeg mente ! etter herlig.

Herlig bilde!
Audun S.
Takk Erlend! Har tenkt å prøve meg på nytt med RAW-fila i Lightroom, Aperture og/eller Canon DPP.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu