Bildet inngår i albumet Macrobilder -
Utstyr
  • Canon 10D
  • Tamron 90mm f/2.8 macro
  • Brennvidde90mm
  • Blenderf/6.7
  • Lukker1/125s
  • FilmtypeISO400 RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger781
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_154466} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Ole Magnus M.
Du har virkelig fått taket på dette her ser jeg...

Dybdeskarpheten er bortimot optimal; det hadde selvsagt vært enda bedre om blomsten var tegnet skarp, men det er vanskelig gjennomførbart og en svært liten ting tross alt all den tid insektet er så flott!

Fraværet av reflekser samt detaljeringen i dette bildet er svært imponerende. Har du gjort noe for å dempe reflekser her eller?
Heidi Anita R.
Vepsen er så skarp at det er nifst. Skarphetsplanet er helt perfekt. Synes blomsten skinte litt forstyrrende først, men etter å ha sett på bildet en stund liker jeg det. Her har du kanskje sola inn fra siden, eller hva?

Jeg lker bakgrunnen også.



:=) Heidi
Cristina B.
Synes også dette ble bra. Kunne gjerne ønske at også benene og bakparten på fluen var like skarp, men det er lett å si i ettertid. :D
Pent med den rosa blomsten bak som bare blir en helt diffus sirkel.
Stilig med de skarpe dråpene på blomsten. Flott detalj!

Totalt sett er jeg meget imponert over fluens skarphet på hode. Gode farger også.
mvh Cristina
Tone A.
Eit flott macrobolde av vepsen med skarpe detaljar, den lodne pelsen er opplyst av sola og vingene er utruleg skarpe. Det same er augene. Ikkje så skarpt under men det er likevel flotte detaljar her. God dybde, fine fargar, flott effekt med blomen bak. Den fremste blomen kunne ha vore skarpare, men det er vanskeleg når fokuset er på vepsen. Flott utsnitt og flott fanga motiv!
:) Tone
Ronnie S.
Er ikke sikker på hva fotografen vil jeg skal se etter på dette. Virrer hele tiden mellom blomsten og flua. Kutte halparten av blomsten kan ta vekk noe av det glorete for mer å få frem flua. Hvis det er flua som er hovedobjektet da.
Kurt S.
Når man får betrakte et vesen som dette så nært ser man at det er litt av et udyr. Grøss og gru-:) Tenk om den f.eks hadde vært en meter lang-:)
Synes dette ble imponerende flott.
Mvh Kurt
Hans Jacob H.
Imponerende detaljert og skarp bie (er det ikke det?). Kompen er fin den, med passe diffus bakgrunn. Men den uskarpe blomsten i forgrunnen tok lovlig mye oppmerksomhet. Tror likevel ikke jeg ville kuttet den bort, heller forsøkt å dempe den litt, gjøre den litt mørkere.
Audhild E.
Meget skarpt med fine detaljer. En lodden liten fyr..
Blomsten var noe lys , men fint å ha den med. Fine dråper på den.
Imponert nok en gang av de fine bildene dine.

Mvh-Audhild
Johan K.
Imponerende skarphet, og fine detaljer på flua.
Bakgrunnen er fin, men den blomsten tok kanskje litt mye oppmerksomhet.
Tror ikke andre utsnitt vil hjelpe, men å dempe den vil nok gjøre seg bra.

Johan
Steinulf L.
Føler at du må ha med hele blomsten pga de fine dråpene. Dette var meget bra.
Eyvind R.
Et flott bilde av flua med velvalgt fokusplan og fine detaljer. Som andre har påpekt tar blomstene litt vel mye av oppmerksomheten. Jeg ser dog ikke at et annet utsnitt vil bli noe særlig bedre..

MVH Eyvind
Jan Frode A.
Jeg for min del mener at bildets oppbygging og utsnitt må være som det er. Personlig liker jeg at endel av miljøet rundt insektet vises, og det presenterer du på en fin måte her. Blomsten stjeler ikke ekstra oppmerksomhet slik jeg betrakter bildet, selv om her finnes fine detaljer som f.eks. dråpene.
Lys og farger er flott, og skarpheten på småkrypet er upåklagelelig, ja egentlig utrolig flott.
Et godt gjennomført bilde, så vel teknisk som komposisjon og utsnitt.

mvh Jan Frode
Carsten A.
Skikkelig bra. Her har du tilogmed fått vist en av de ''køllene'' som er så typisk for de tovingete. God demonstrasjon av hva dette Tamron-objektivet står for også.

MVH CA
Stine J.
Flott macro, Torbjørn! Sylskarpe detaljer på hodet og spenstig komp. Jeg syns faktisk blomsten gjør bildet ditt spennende. Den trekker mye oppmerksomhet, samtidig som den i dette tilfelle gir liv til bildet og viser insektet i sitt miljø på en flott måte. Bra!

mvh Stine
Inger Anne Maritsdotter V.
Skikkelig bra bilde! Usedvanlig bra skarphet og fine detaljer.
-iav-
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu