Havørn i flukt
Bildet inngår i albumet - Havørn - - Nord-Europas største rovfugl er et av mine favorittmotiver.

Alle bilder er tatt i Namdalen.
Utstyr
  • Nikon D-70
  • Nikkor 300 mm, f 2.8 AF-S II
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/200s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger1254
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_153973} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Magnar B.
Veldig stilig! Blir intenst i uttrykket på grunn av skarphet/uskarphet … veldig bra gjort viss du har panorert her … ser sånn ut. Også stilig med det halvåpne nebbet … skaper ein ekstra følelse av action. Flott!
Eyvind R.
Et fint havørnbilde. God balanse mellom skarpt hode og uskarpe vingespisser. Artig med fisken. Litt kjedelig lys og noe detaljfattig i fjærdrakten trekker litt ned (pirk..) Velvalgt utsnitt.

MVH Eyvind

Jon Erik V.
Stilig action-bilde! lyset og blikket er og veldig bra!
Sei'n sjer litt skvisa ut, hehe..
Mvh Jon
Vegard L.
Flott. Bra utført. Fint at øyet og hodet er skarpt.
Mvh Vegard
Rolf S.
Ett virklig flott Havørn bilde, ett pluss for bevegelse i vinger og skarpt hode, det begynner å bli mange gode bilder av Havørn med bytte fra Flatanger nå så kravet til orginalitet vil nok stige med tiden men uansett så holder dette bilde høy standard som mange av dine andre bilder.
MVH Rolf
Stig B.
Flott!!! Du setter standard nå når det gjelder havørnbilder. Likte veldig godt kombinasjonen av bevegelse og knallskarpt hode.

Mvh Stig
Svein B.
Synes dette er svært bra Kjartan. Som RS er inne på, det ikke så lett å gi oss hjerteklapp med havørnbilder lengre, det har blitt vist endel gode bilder etterhvert. Her er det likevel fart og bevegelse som hever bildet mange hakk over snittet, og her viser du oss et resultat av ypperlig teknikk. Flott skarphet i hode og øyne, og vingene med akkurat passe dose bevegelse.

Skulle dog ikke hatt noe i mot å sett et likt resultat fra akkurat i det ørna letter fra vannflata med byttet, og med masse dråper hengende bak.....men dette holder til å gi et lite hjerteklapp, det gjør det absolutt!!


Mvh
Svein B
Bent O.
Hei Kjartan.

Bra bilde dette ja, og jeg likte godt den bevegelsen du har fått till i vingene samtidig som øyet ser sylskarpt ut!! Du er heldig som bor så nær dette paradiset, så det blir nok du som stikker av med det store blinkskuddet til slutt! :-)

Ha en fin kveld.

Mvh Bent.
Kjartan T.
Takk for tilbakemeldinger. Godt å høre lovord fra så mange dyktige fugle- og naturfotografer.

Jeg er jo klart enig i at det begynner å bli mange gode bilder av denne fuglen, men det er jo egentlig ikke noe problem med et så fantastisk fotomotiv som denne ørna er.

Nå er det bare å håpe på å fange drømmesituasjonen, eksperimentere med lys og vær, og med lukkertider og bevegelse. Sitter først et slik bilde med havørna som motiv så har man jo et fantastisk foto. Jeg ligger vel bare i startgropa med dette bildet (men synes vel i grunnen at det ble litt utenom det vanlige og ganske ok:)
Kjartan T.
PS! Bent (du snek deg i mellom), men man vinner jo ikke førstepremien i lotto selv om man bor nært Hamar:)

Tror nok mange som kommer og er noen kvelder i Flatanger egentlig legger ned like mye innsats, og har like stor sjanse som meg... Men jo, som naturfotograf må jeg si at jeg er fornøyd med stedet som jeg bor på. Her i Namdalen finnes alle muligheter.
Hans-Gunnar H.
En fornøyelse og se på Kjartan!.....Heftig for og si det mildt!!!!
PS....er det ikke til verdal'n at lotto millionene fyker.....;)
For meg ser det ut til at noe finner veien til Namdalen også;)

MVH Hans-Gunnar
Marion N.
Det er flott at du tar sjansen på litt eksprimentell fotografering med eit slikt motiv. Eit flott resultat som skiljer seg ut frå dei tradisjonelle ''frys bevegelse'' bileta. Bevegelse kjem godt fram, og du har likevel klart å få hovud og auge skarpt.

Mvh Marion
Arne S.
Flott ørnebilde! Vingen gjør susen!
Avsluttet .
Jeg er egentlig drittlei alle de oppskrytte havørnbildene som florerer, men dette tenner meg:

Godt blikk på ørna, hodet og fisken i klørne er fint belyste blikkpunkter, og vingene er helt fabelaktige!

(Har lurt litt på alternative beskjæringer, men blir ikke helt enig med meg selv. Jeg får evt. komme tilbake til saken.)
Ole Martin D.
Hallo Kjartan.
Dette var bra!! Tenk at det går an å bli drittlei gode bilder av Havørn!
Som mange sier så bor vi jo i et paradis når det gjelder fotomuligheter men det er ikke gjort i full fart å få et slikt bilde.Men er en tøff så tør man å panorere når ørna kommer og er man flink og heldig så kan det bli slikt.
Gratulerer med et toppskudd og jaggu skal det bli flere Havørner på dotten.

Avsluttet .
God skarphet på havørna, liker at du har fått fram bevegelsen i vingene + panoreringa av bakgrunnen. Bra dette Kjartan.

Mvh
Thomas Berg
kai j.
Som nevnt over har vi sett mye flotte havørnbilder, men det er uansett en nytelse å se slike bilder når de er så godt gjenomført som det du har fått det her. Et herlig bilde med mye liv.

MVH Kai Jensen
Magnar L.
Et veldig bra havørnbilde. God skarphet på hode og øye, og med halvopen nebb. Og så vingene passelig uskarpe. Ja dette var det liv over.
mvh Magnar
Avsluttet .
Ole Martin, les nøye: Jeg er lei av de OPPSKRYTTE havørnbildene (dvs flertallet) - ikke av de virkelig gode!

:-)

Ole Martin D.
Bildene er vel ikke oppskrytte Knut Sverre,det er mange utrolige flotte bilder som fortjener skry. Skryt er viktig for motivasjonen,det er bedre å gi tilbakemeldinger som kan gjøre bildene bedre, ikke alle er eksperter på bildebehandling. Jeg er enig at det for tiden er mye bra på denne arten og det må til noe ekstra for å prege inn en sekser på skuldra. Kjartan er nær men det beste bildet er ikke tatt av denne arten heller.
Kjartan T.
Takker igjen for mange fine tilbakemeldinger. Og det gleder ekstra mye å få positiv respons fra folk som tar kritikken av slike bilder på alvor.

Havørna er jo i ferd med å bli et virkelig nasjonalsymbol for oss, og jeg tror ingen noen gang blir ferdig med å fotografere denne fuglen. Som moskus på Dovre, bjørner fra Alaska, løver fra Kenya, Smålom fra Sverige eller ugler fra Finnland kommer dette til å være noe vi ser igjen og igjen.

Noen fotografer vil tenke helt nytt, noen vil være heldige og svært mange vil være fornøyd med å få et skarpt bilde av denne mektige fuglen. Noen ytterst få vil få både lyset, været, lykken og nytekningen på plass når de en dag har ørna på 15 meters hold. Da gjelder det bare å være ute for å prøve...

Måtte det bare være meg! (da blir det en havørn på skuldra, og du Ole M skal få stikke nåla :)
Ole Martin D.
Med glede! Men no får æ lyst til en tur på havet igjen.Flott med en diskusjon om hva og hvilke arter som aldri blir ferdig fotograferte,alle vil jo ha noe som er bedre en de andre og en har jo alltid den følelsen at det kan gjøres bedre.
Håper at det levende havet FÅR leve og at nye gode bilder og opplevelser fremdeles står i kø.
Marius O.
Hallo Kjartan. Synes bildet er meget pent og annerledes i forhold til mange andre bilder av samme art. Gleder meg til jeg kanskje får samme kunnskap om dette som deg. Men i dag blir det ikke, da verken lys eller vind gjør det særlig fristende å dra på havet.

Synes du tar sjangser hvis Ole M skal stikke nåler i deg ja, he he :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu