Ung glente
Glenten er en rovfugl som har hekket i Norge for mange år siden, men ikke gjør det nå lenger. Utbygging gjør at den neppe finner egnede hekkeplasser. Den trives best med store åpne jorder i åsterreng. Åsene medfører god oppdrift i luften og gjør at glenten sparer energi når den jakter der den kan ligge og hvile på luftstrømmene. Fortsatt sees det glenter i Norge jevnlig og for tiden holder det til en unglente på noen jorder ved Tønsberg (Jarsberg Travbane), der den i det siste har fråtset i store mengder med smågnagere og insekter. Glenten er en ganske stor rovfugl, med vingespenn over 1,5 meter. Den er uhyre elegant. Med sin lange kløftede hale (ikke ferdig utvokst på denne ungfuglen) og sine lange vinger, ligner den litt på en kraftig utgave av en av verdens mest elegante flygere, fregattfuglen.
Bildet inngår i albumet Norske fuglearter - En serie med artsbilder av fugler som finnes i Norge, men hvor bildene ikke nødvendigvis er tatt i Norge. Får jeg miljøet rundt fuglen med i bildet tas det nok med, selv om det da ofte ikke blir rolig bakgrunn eller forgrunn for den saks skyld.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger763
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_153764} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Svein B.

Flott bilde av en spennende fugl, vi får håpe de blir et vanligere syn her i Norge etterhvert. Ikke ofte at vi ser bilder av glenter her inne, men i dag har vi faktisk fått både rød glente (her) og svartglente ( bilde nr. 192708 ) på samme dag her inne. Artig for oss som er intressert i fugler og fuglebilder.

Mvh
Svein B
Vegard L.

Glente var ukjent for meg. Interessant. Når det gjelder det fototekniske er det kanskje ikke full score. Litt støy på kroppen, ellers når det gjelder omrisse av fuglen er det enkelte område som det virker har litt aura. Ser dette spesielt på vingen som er lavest i bildet.
Mvh Vegard
Stig B.

Synes denne serien din er meget instruktiv og lærerik. Håper du vurderer en serie II, som gjør at vi kan glede oss til både bra bilder og informativ tekst.

Mvh Stig
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu