Mai-måneds magiske melankoli
Mange liker ikke mai i Finnmark. Snøvær, regn, sludd og is på vannene er kanskje årsaken. Jeg har stor sans for mai-måneds magiske melankoli (som jeg også har kalt bildet). I Pasviks dype furuskog kan man for alvor kjenne det nært på kroppen. Våte skisko etter vassing i råtten snø, på utkikk etter nye tiurleiker. Eller kuldegrader og skare på morgenen, mens folk i sør har tatt fram badebukse og bikini.

Det er vanlig at isen ligger til slutten av mai. Dette bildet er fra 8. mai og viser et svanepar på en av innsjøene i Pasvik i tett snødriv. (Å nærme seg svaner og gjess i Pasviks dype skoger er noe helt annet enn på skogene rundt de store byene på østlandet. Det er vanskelig!

Her kan man også forstå svanenes kamuflasjefarge. (Det er viktig for dem å være hvite til råkene har blitt store nok til at vannene kan beskytte dem mot fiender.) Mange ganger har jeg kommet på dem midt ute på store sjøer langt fra råkene tidlig på våren og da er de neimen ikke enkle å oppdage.
Jeg valgte å ta dette bildet i serien- villmarkskalenderen i stedet for tiurbildet da jeg mener dette er mer karrakteristisk for mai-måneden i Pasvik. Se gjerne bildet i full-skjerm
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger714
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_153358} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Kjartan T.

Ok dette bilde, men en enda bedre undertekst gjør det til en liten opplevelse. Takk!
Bård Lauris H.

Synes dette har potensial, men jeg liker ikke plasseringen til fuglene... synes de blir litt midtstilte i kompen... Ellers er det et rolig og fint bildet.

Mai er en fin tid har i Narvik, kalt til tider... ja. Men man kjenner at våren kommer da kribler det ekstra. Jeg vasset i nysnø under tregrensen i begynnelsen av mai i år... når det er sagt så har jeg allerede sett nysnø på fjelltoppene i år. Sommeren er kortere i nord, men desto herligere...!! Og jeg elsker lyset...!
Øyvind A.

Jeg synes dette er beskrivende og fint, liker spes. godt at snødrevet er såpass tydelig. Mange svanebilder er bare konsentrert om det estetiske. Med dette bildet får du fint fram at naturen har mer å by på enn bare idyll.

Utsnittet er helt greit, selv om andre alternativer sikkert også kunne fungert.

Ø.
Jan-Eilert P.

Takk for tilbakemeldinger på dette bildet. Setter pris på det.

Jan-Eilert
Ketil K.

Meget fin skildring av sangsvaner i Pasvik. Det beste i bildet er miljøet og været. Skulle gjerne sett svanene litt mer inn i bildet, nærmere hverandre med en gjentagelse av positur, eller i lav flukt. Du har rett i at sangsvaner på hekkeplass ikke er det samme som når den blir foret i byene. Faktisk gjelder det samme for stokkand, som kan være kjempesky ved skogsvann sommerstid.
Jan-Eilert P.

Takk for kommentar Ketil!

Helt enig at bildet hadde blitt bedre med gjentagelse av positur.

Jo- Stokkanda, men også Kvinand og Grågås kan være vanskelige å snike seg innpå i disse områdene.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu