Lerkefalk
Lerkefalken er kanskje verdens raskeste fugl, muligens sammen med vandrefalken, skal kunne klare oppimot 300 km/t i stup. Vanvittig grasiøs fugl, ser til dels ut som en kraftig tårnseiler der den stupflyr etter gresshopper, øyestikkere og andre insekter over takrørvegetasjon, busker og enger. Insektene fanger den med klørne og spiser dem i luften, se versjon 2. Lerkefalken er også spesialist på å fange svaler i flukt.
Bildet inngår i albumet Norske fuglearter - En serie med artsbilder av fugler som finnes i Norge, men hvor bildene ikke nødvendigvis er tatt i Norge. Får jeg miljøet rundt fuglen med i bildet tas det nok med, selv om det da ofte ikke blir rolig bakgrunn eller forgrunn for den saks skyld.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-09-01 02:03:19
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger588
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_153355} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Jan O Ø.

Hei. Artige dokumentasjonsbilder dette her. Rent teknisk holder ikke bildene mål, men det er du sikkert klar over. Nydelig fugl som man ikke ser på nært hold så ofte.
Mvh Jan O.
Kjartan T.

Ja, nå går det raskt mot 100 arter for deg her. Morsomt å få se lerkefalken i lufta på denne måten (virkelig en pen fugl), og ikke akkurat noe enkelt bilde å ta.

Liker denne serien, der du absolutt ikke har hentet inn bilder av de aller vanligste og enkleste artene.
Carsten A.

Virkelig fin naturdokumentasjon. Syns nok V1 holder helt grei teknisk standard.

MVH CA
Steinulf L.

Dette var meget bra.
Kjell G.

Flott bilde av en flott fugl!
Eyvind R.

Fint bilde Ketil av en praktfull fugl..

MVH Eyvind
Hans-Gunnar H.

Imponerende samling!
Hvor mange arter hekker i Norge? 350?
Tror nok ikke jeg har sett denne arten, ihvertfall har jeg aldri vert sikker! Bra tegninger her til såpass mye motlys (d2x'en?)
MVH Hans-Gunnar
Ketil K.

Takk for kommentarene. Vet ikke helt hvor mange hekkende arter det finnes i Norge, tror det er lavere enn 350, antatt noe under 300 et sted, men det er observert langt over 400 arter her, hvorav mange bare er kommet hit tilfeldig. Lerkefalken hører til de heller sjeldne her hjemme og finnes mest sydøstlig i Norge. Jeg tar også med noen ikke-hekkende arter. Noen arter er blitt borte som hekkefugl (topplerke, konrspurv) og noen er i ferd med å bli borte (hortulan) og noen nye kommer inn etter hvert eks dvergdykker og antagelig dvergmåke.
Svein B.

En nydelig fugl, som jeg har til gode å oppleve enda. Flott artsbilde, og ver #2 er også et verdifullt bilde som beskriver særegne egenskaper for denne fuglen.

Mvh
Svein B
Atle Q.

Hei Ketil.
Lerkefalken er nydelig. Det er vel et ganske kraftig utsnitt, da man aner pixel/støy i fjærdrakten. Jeg og Morten Bergan diskuterte dette bildet ditt, om kanskje det heller bør brukes på forsiden av NOF folderen, istedenfor havørna, da lerkefalken har større lokal tilhørighet. Kan du lage en mindre versjon med litt større utsnitt (litt mer luft oppe og nede)tilpasset folder-format (1/3 A4), hvor støyen forhåpentlig blir borte ?
Atle
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu