Svart(&)hvit Tenker
Dette er en oppfølger til ''En annen tenker''. En svart hvit konvertering av et øyeblikksbilde fra Frognerparken.

Delvis fordi bildet kanskje fungerer bedre i svart hvit eller fordi det kanskje tilfører noe nytt, delvis som en ''elevøving'' i konvertering.

Er veldig interesert i tilbakemeldinger og innspill på konvertering.
Ikke hundre prosent fornøyd med konverteringen. Lurer på om det er mer å ''hente''.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-08-30 13:16:44
    Versjon #2
Utstyr
  • Pentax *ist Ds
  • -
  • Brennvidde55mm
  • Blenderf/22
  • Lukker1/50s
  • Nei
  • AnnetIngen kropping. Hevet kontrast, økt gamma.
    Konvertert ved hjelp av enkel Bruk av Channel Mixer. 20% rødt, 70% grønn og 10& blått. Også brukt sharpen.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger599
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_153085} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Tone B.

Jeg liker bedre den forrige utgaven din i farger. Når det gjelder konv til s/v kan jeg desverre ikke komme med noen nyttige innspill der. Synes kanskje dette ble ørlite for mørkt og detaljene forsvinner litt. Liker bedre utsnittet i denne utgaven hvor du ikke har kuttet mannens kne. Jeg ville fjernet flekkene øverst i venstre hjørne. Som sagt holder en god knapp på farget versjon.

mvh Tone
Andreas H.

Eg liker biletet. Ser litt tankefullt ut. Når det gjeld s/k (eller s/h for dykk riksmålsbrukarar)-versjonen, synest eg du bør auke kontrasten litt. Detaljane blir lett borte når du berre gjer det s/k utan å forandre på noko anna.
Avsluttet .

Hei Tim

Der kom det ja. Det var noe ved det som jeg ikke så i farger. Det var akkurat det med å bli endel av statuen. I tillegg ser jeg faktisk mannen (mennesket) bedre her, pussig men mulig det er på grunn av at han er vanskeligere å skille ut, og jeg må konsentrere blikket mitt mer mot ham.

Duverden hvor dette satt.

Og statuen som ser mot meg enda mer intens i blikket, ikke så rart kanskje for det er S/H. S/H har en eventyrlig påvirkning på oss mennesker, det er ikke uten grunn at det brukes flittig i portretter. Intensiteten i blikket på statuen er et godt eksempel, se nøye på fargeversonen og S/H versonen, se forskjellen i blikkets fasthet.

Og bildet fikk en ro over seg, det falt litt på plass her liksom. Jeg syens det er facienerende å se farge og S/H versonene side om side.

Veldig fint Tim !

Svenn
Tim Ø.

Takk Svenn: Gode tilbakemeldinger fra folk en respekterer, det varmer og inspirerer :-)

Har foresten stor respek for Gustav V også ;-)

Jobber med andre versjoner av konvertering. Jakter på litt mer struktur, og smell i himmelen. Samt pirke litt med flekkene i øvre hjørnet.

Mvh Tim
Avsluttet .

Jepp, det er jo greit å rydde opp i bildet for å si det slik, men det betyr ikke noe for budskapet i bildet for min del. Men en annen ting er at i dag utgjør redingeringsarbeidet så mye av jobben før ferdigstilling at det ville vøre dumt å ikke gjøre noe med det.

Det er mange pettimetere her inne på dotten, så man får somregel høre det hvis det er noe å peke på. Jeg tar meg god tid med ''finnishen'' for å unngå unødige kommentarer på det tekniske. Lønner seg i lengden tror jeg.

Svenn
Inger-Lise S.

Det gjorde seg godt i sv/hv. Jeg liker denne versjonen bedre.

Inger-Lise
Guro V.

Hei!

Jeg liker svart/hvitt bilde best. Det harmonerer mer med stein teksturen synes jeg. Det fiffige med dette bilde synes jeg er at statuen og personen i forgrunnen paa et sett bytter roller. ''hovedobjektet blir liksom statuen siden den ser inn i kameraet mens personen ikke gjoer det. Det eneste som oedelegger litt er personen som sitter bak statuene, sett i bort sett fra det, et knall bilde... Takk for gode kritikker paa mine bilder forresten.. Koselig aa bli lagt merke til..

Mvh Guro
Jarl L. B.

Dette ble veldig bra - kanskje litt øket kontrast ville gitt det mer dybde - eller en svak toning. Men jeg liker dette som det er, og det har mer stemning enn originalen.
Roger K.

Hei og god dag, Tim!
ja om dette var en elevøvning synes jeg han har fulgt godt med i timene. Når jeg har sammenlignet med din fargeversjon kom dette meget godt ut. Nå er ikke jeg den som kan hjelpe deg så mye med s/h, men her ser jeg ingen grunn til noe mere justeringer av betydning. Det er mye grått i bilde som jeg føler ikke trenger noen kontrastøkning. Mannen skiller seg behagelig ut, men samtidig hører han liksom hjemme i miljøet. Dette var bra.

Ha en fin dag

Mvh RK
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu