En bitteliten rødbrun en
på en noe større hvit en.
En albinovariant av blåklokke? Ikke vet jeg, den var av samme størrelse og fasong som blåklokka.
Den lille tassen var utrolig rask der den pilte fram og tilbake på kronbladene, så det var bare å 'fyre' løs og håpe på å fange den i en noenlunde ok plassering.
Bildet inngår i albumet Småkryp -
Utstyr
  • Nikon D70
  • Sigma APO 150mm f2.8 Macro EX
  • Brennvidde150mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/60s
  • FilmtypeRAW (NEF) ISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger382
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_153061} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Jan O Ø.

Hei. Godt sett. Passe uskarp bakgrunn. Den lille krabatten gjør jo hele bildet og da gjør det ikke så mye at blomsten er litt utbrent i øverste del.
Mvh Jan O.
Audhild E.

Nydelig med hvitt og lysegrønnt.
Bra skarphet på knopp og blomst. Fint med den lille rødbrune...gjorde bildet til noe ekstra.
Kunne tenke meg et litt tettere snitt, med kutt i høyre side og toppen.

Mvh-Audhild
Kurt S.

Godt gjort at du klarte å få den vesle, og som jeg forstår, raske krabaten festet til brikken.
Som nevnt litt utbrent øverst. Er forresten ikke sikker på om det er utbrent. Det er vel heller det at området er litt ut av fokus. Betyr uansett ikke mye for bildet.
Fin skarphet på resten av blomsten og det lille insektet.
Tror faktisk ikke jeg har sett en slik ''hvit blåklokke'' Sjelden må den iallefall være.
Litt vanskelig å komme med forslag om noe annet utsnitt. Tror faktisk du må ha bildet som det er. Iallefall må hele ''hvitklokka'' være med for at dimensjonene i forhold til insektet skal komme frem.
Fin bakgrunn og absolutt et severdig og fint bilde.
Mvh Kurt
Tone B.

Har sett disse hvite ''blåklokkene'' før, men det er helst de blå som dominerer! Fine er de nå iallefall. Synes blomsten er vakker mot en meget flott og dus bakgrunn. Bruken av dybdeskarphet her synes jeg er veldig bra, for samtidig som den er passe dus vises det antydninger til annen vegetasjon og dette gir liv til bildet. Artig med den bittesmå rødbrune som gir tittelen til bildet, men jeg synes bildet ville stått godt uten den også.

mvh Tone
Johan K.

Flott dette. Fine farger og et velvalgt utsnitt.
Den bittelille rødbrune gjorde seg godt her, og viser dimensjoner.
God skarphet der det skal være skarpt, og en fin dus bakgrunn

Johan
Birger N.

Snedig bildet dette her. en fin dybdeskarphet, snedig at du fikk med den lille krabaten. Jeg ville ikke ha kuttet ned bildet, synes det bør være så god plass.
Inger-Lise S.

Et klart og fint bilde med lekker, diffus bakgrunn. Den lille gjesten gjorde seg godt her og satte en spiss på bildet.
Jeg har sett slike ''hvitklokker'', men de var større enn vanlige blåklokker og heter ''Mariaklokke''.De fant jeg ved Saltstraumen.

Inger-Lise
Elise K.

Herlig bilde! Virkelig klart og fint. Trodde først at det var de litt større blomstene man kan få som hagestauder, men så skjønte jeg at denne virkelig var en blåklokke i albinoutgave (søkte litt, da vet du). Her: http://www.kristvi.com/flora/blaaklokke.htm er det en annen en som har funnet en, og har skrevet litt om den.

Mvh Elise Klaveness
ingebjørg fyrileiv g.

Kjempefin grønnfarge og helhet i bildet! Liker at bildet er så klart, samtidig som det har liten dybdeskarphet. det hadde kanskje vært fint med fokus i sentrum av bildet. Men likte det godt uansett.

hilsen ingebjørg
Avsluttet .

Hei
Det meste er allerede sagt her og jeg har intet å tilføye. Et nydelig macrobilde.

mvh arild
Eyvind R.

Stort bilde av en liten tass (og fin klokke..) Bra.

MVH Eyvind
Tone A.

Eit nydeleg bilde av den sjeldne albinoklokka .Fin komposisjon og dei flotte grøntonane i bakgrunnen framhevar den kvite klokka. Skarpe detaljar som viser dei fine formene og linjene til klokka. Flott med dråpane og det vesle insektet. Den vesle knoppen og dei stjerneforma begerblada med det fine lyset gir både litt liv til bildet og litt dybde.
:) Tone
Steinulf L.

Vellaget. Ikke mye å føye til her.
Torbjørn K.

Teknisk veldig bra gjennomført med bra dynamikk i det hvite. Den lille edderkoppen setter absolutt prikken over i-en i dette bildet. Synes kanskje den øverste delen av bakgrunnen er litt urolig.

Torbjørn
Judit W.

Good morning Jan Frode :)

Cute spider ... :)

Judit :)
Aase Marit W.

Hei,

Nydelig!!! Den lille edderkoppen gjorde virkelig bildet!!! Har hatt slike albinoklokker (kom til at det måtte være det) utenfor her i sommer også... Tror faktisk 2-3 klokker var hvite og resten røde, på samme blomsten. Hadde aldri sett det før. Rare greier, bare noen dager før så jeg albino revebjelle for første gang også. Kanskje jeg bare aldri har sett etter før?


Mvh,
AaseM. :)
Espen A. I.

Dette var mykt og sommerlig. Godt å få se litt sommer nå når høsten trer inn. Takk Jan Frode! Edderkoppen var også med å heve bildet. Godt sett.

MVh Espen
Fred S.

Petter har funnet seg en stor, hvit og litt utbrent paraply å skjule seg under, og du søker tilflukt i hvite blåveiser etter å ha kommet ned fra Dovrevidda...?Pluss fir Petter, blomsten litt kjedelig, har mer sans for den grønne knoppen bak. Ganske delikat, forsåvidt. men ikke begynn med blomstemacroer du også nå da. Syns annethvert bilde her på dotten er av det slaget....

vh fred
Anne Grethe L.

Jeg er enig i alt det positive som er sagt, kan ikke se noe negativt her. Utsnitt og det hele fungerer fint for meg :) Takk for kommentarer til bildene mine :)
Jan Frode A.

God morgen, og tusen takk til alle sammen for kommentarene :-)

Fint å få artsbestemt denne klokka, så takk til Elise for linken.

Noen nevner utbrent. Hos meg ser jeg ikke noe som kan ligne på utbrent i blomsten. Vel, en del av kronbladene er utenfor skarphetsplanet og mangler tegninger. Men utbrent er det da ikke?

Vel Fred, innimellom vil der nok dukke opp en eller annen blomstermacro fra meg, i en eller annen variant; det være seg med eller uten et småkryp. Kjøpte nå dette objektivet i våres, og artig er det. Når sant skal sies, trodde jeg aldri at jeg ville begynne med blomsterbilder. Her må jeg 'skylde' på foto.no og mye inspirerende av den sorten, det være seg blomster eller insekter.

mvh Jan Frode :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu