Hjerteskudd?
Å være reinen som fører flokken er en utsatt posisjon....
Bildet inngår i albumet Rein - reinsjakt -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-08-28 21:35:22
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon 300/2.8
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger940
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_152848} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Avsluttet .

Jakt er en nødvendighet men jeg hadde nok foretrukket bildet uten hjerteskuddet. Selv om det sikkert er en litt unik situasjon, men det er bare min mening. Ellers et fint bilde.

MvhJRH
Bjarne G.

I like!!!! Hvor er dette. Var i alle fall en jævlig fin bukk!
Vegard L.

Bjarne se mitt forrige bilde, der står det.
mvh Vegard
Joakim N.

Hei Vegard. I motsetning til Jan Roars kommentar, synes jeg du har fanget et spesielt øyeblikk. Allikevel synes jeg ikke du kommer nærme nok til at jeg er helt sikker på hva du vil vise med bildet. Jeg er dog ingen proff, men det tok faktisk litt tid før jeg så hjerteskuddet! Prøv å beskjære slik at vi kommer enda nærmere flokken. Stå på. Hilsen Joakim
Kjell H.

Jakt er naudsynt, sjølv om ikkje alle er einig i det. Men er det så lurt og skyta lederbukken??
1. Den skal leda flokken vidare, og ikkje minst formeira seg (beste gener o.l.)
2. Gamal bukk gir seigt kjøt.
3. Tungt gevir å drassa på i tillegg til alt anna.

Nei, her ville eg satsa på ei av dei mange simlene. Bra bilde foresten! Lukke til vidare..
Vegard L.

Kjell. Hei. Som regel er det ei simle som leder flokken, men det spesielle her er at det er en gedigen bukkeflokk med 200 dyr. Uvanlig i seg selv.
Mvh Vegard
Kjell G.

Er den skadeskutt?

For meg ser dette ikke bra ut!
Vegard L.

Vet ikke. Jeg tok en haug med bilder, der det var flere jegere som stillte på reinen. Flere rein ble felt. Så dette først når jeg kom hjem. Vanskelig å skadeskyte i hjerteregionen. Det var vindfullt og kaldt, krevende både for fotograf og jegere.
Mvh Vegard
Roger K.

Hei hei, Vegard!
Jakta i full sving. Dette ser litt vågalt ut, men sikkert ikke så galt som det ser ut. Det såret der er vel en utgang og da tenker jeg på din posisjon. Her kan den vel nettopp være skutt og holder seg vel noen meter på bena.

Mvh RK
Vegard L.

Jeg lå mange høydemeter over reinen, det kommer ikke så godt frem.
Mvh Vegard
Tom E.

Hei!For meg så ser det ut som det er et utgangshull som har gått på skrå,og vært borti foten.Størrelsen på hullet samsvarer dårlig med vanlige utgangshull.Kan ikke se blod ut av munn.Har ikke helt sansen for avskyting av dyr i flokk,sorry...
mvh tom
Vegard L.

Hei Tom. Reinen går alltid i flokk, spesielt under jakten. Man har ofte to muligheter. Det er å skyte første dyret eller siste dyret i flokken, det går som regel greitt.
Mvh Vegard
Hans-Gunnar H.

Jøss, et sjeldent bra jaktbilde!
Fikk du noen etter fallet? for denne kunne umulig ha kommet langt!
Om det er et reint hjerteskudd veit jeg ikke, men det ser ut til og ha kommet på skrå forfra og da er vel lungeregionen også berørt i og med at utgangen er såpass langt bak bogen?
MVH Hans-Gunnar
Vegard L.

Hei. Hans-Gunnar jeg skjøt reinen min om morgenen og tok en ekstratur med kamera etterpå. Jeg tok en haug med bilder og så ikke hva jeg hadde fått med på brikken først når jeg kom hjem. Det ble jaktet hardt på flokken og mange dyr datt. Det var kaldt og stri vind og jeg hadde nok med å holde kamera stødig på et lite riglete stativ, jeg vet ikke hva som skjedde med bukken.
Mvh Vegard
Kjartan T.

Litt av et bilde. Høres ut som om det var fult kaos rundt denne flokken. Det ble vel krangel om hvem som hadde skutt denne bukken...?

Såret i lederbukken gir jo bildet en helt annen verdi, og fører til langt større engasjement, enn om du bare hadde avbilda flokken i fjellet. Bra.
Magnar L.

Dette ser veldig rart ut. For meg ser dette ut for å vere et reint kjøttsår, er det et hjertekudd kan den ikke gå så mange meter med denne digre flenga. Har selv skutt mange hjortedyr, og med treff i hjerte/lungeregionen har jeg aldri sett slike utvendige skader som dette.
mvhMagnar
Vegard L.

Takk for kommentarer. Magnar. Du kan være inne på noe. Såret ser veldig friskt ut, men som nevnt vet jeg ikke hva som skjedde eller hvordan det gikk.
Mvh Vegard
Hans-Gunnar H.

Det er da vel umulig en flenge, men bare en blodrand? Hadde det vert lungegjennomskytning hadde det vel vert 'lysere' blod også?
Det trenger ikke være noe skudd i det hele tatt, men hull etter kamp, selv om jeg tviler på det (mener jeg ser et rundt lite utgangshull overst i randa!)
MVH Hans-Gunnar
Vegard L.

Ja det blir nok en uløst gåte.
Mvh Vegard
Jan-Eilert P.

Meget bra dokumentert dette. Ypperlig reportasjefoto! Liker begge versjonene- kanskje best v2 denne gangen.
Vegard L.

Takk. Sender det til Villmarksliv i neste runde. Vi får se hva juryen sier...
Mvh Vegard
Aleksander M.

Litt sen kommentar, men gratulerer med 40 poeng i Villmarksliv for dette bildet. Det er veldig bra!

Mvh Aleksander
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu