(Arbeidsutkast til) bilfoto (I)
Jeg skal fotografere en veteranbil - og heller enn å prøve meg fram med hva som funker og ikke funker med en gammel, sårbar bil har volvon min villig stilt opp som ''dummy''.

Har sett meg blind på bilbilder nå, veit ikke om verken location, ''posering'' eller noe holder mål. Etterarbeid er også en svak side, så gi gjerne tilbakemeldinger om det også om noen føler for det, all hjelp trengs :)

Dette bildet er et resultat av to sammenføyde fotografier pga. lite ideelle forhold; målet med det endelige fotografiet er å ta det i litt ruskete vær slik at jeg forhåpentligvis klarer å holde både bakgrunn og forgrunn innenfor kameraets dynamiske rekkevidde. Sammenføyningen er litt halvhjertet, dette beklager jeg :)
Utstyr
  • Canon 10D
  • Canon 17-40/4L
  • Brennvidde17mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/20+1/35s
  • FilmtypeDigital ISO200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBil/motor/Kjøretøy
  • Lastet opp
  • Visninger582
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_152715} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Trond Reidar T.

Dette likte jeg... flotte farger og kontrast..
kompen veit jeg ikke helt.. ville gjerne ha fått litt mere av bilen...

Mvh Trond
Avsluttet .

har selv prøvd å fotografere biler i samme miljø og funnet ut at det blir litt for rotete, det ser veldig tøfft ut i hodet men ikke så tøfft når det er gjennomført. det er min erfaring. men her er det fine kontraster og fine farger. komp er vel ikke helt fin men..... ville nok sett litt mer bil og litt mindre ''rot''
Fredrik O.

Hei Ole Magnus!

Liker tanken bak bildet du har lagt ut her, komposisjonen din er ogsaa god.
Det jeg ville passet paa naar du skal ta det ''ordentlige'' bildet, er aa forsikre deg om at bilen holder seg innenfor omrisset av containeren, og at containeren er av en slik farge at den skille seg godt i fra bilen!

Slik det er naa skiller bilen seg godt i fra fargen paa containeren, men jeg synes det blir forstyrrende at den er lengre enn containeren i fremkant.
Tror kanskje jeg ville tatt med mindre av bakken i forgrunnen ogsaa..

- Fredrik

Ole Magnus M.

Takk for tilbakemeldinger, kjempeflott!

Skal eksperimentere litt mer med location, bilen jeg skal fotografere er en-meter-og-førti kortere og jeg vet positivt at den er mindre enn disse kontainerene da den har flyttet seg fra England og hit inni en av de boksene (ikke AKKURAT de tror jeg, men en lik i alle fall). Den er også british racing green eller der omkring, så den vil forhåpentligvis fungere enda bedre enn den litt blå-rød-svarte volvoen vår.

Dette med rotet og den ikke-så-tette komposisjonen har jeg vært usikker på selv, og jeg noterer meg at det er delte meninger om dette. Planen er å lage en liten serie med bilder på location, og tettere utsnitt med bilen som hovedelement er også en del av planen, så det kommer. Jeg har fundert på litt forskjellige løsninger for komposisjon, bilen plassert forskjellige steder i bildet (med nesa den ene og den andre veien), samt en måte å få bilen til å stå ''litt mere ut'' fra bakgrunnen, f.eks. i form av å finne en måte å få containerne til å tegnes litt mørkere, men en teknisk løsning for dette har jeg enda ikke klart å kloke ut. .

Som sagt; takker og bukker for tilbakemeldinger, dette er svært nyttig for meg!

MVH
Ole
Georg K.

you have a good starting - point to my mind - even the light under the partly clouded sky is good. As said before - in your test shot the main challenge is the missing separation from subject in the foreground and background - which could be achieved by some small adjustments.
Not knowing if you have seen similar images here at Foto.no or not - here are two, both of them reminded me right away to your setting - maybe some ideas to pick from there :
bilde nr. 126053 and bilde nr. 174071 - both of them are with some troublesome points.
I guess one main problem with your location will be created by the fence, since diffusing clear contrasts.
When just picking the pleasing parts - light foreground, strong red color and dark sky - that’s a good setting.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu