En sommernatt med utsikt
Utsikt mot Håja
Bildet inngår i albumet Sommarøya -
Utstyr
  • -
  • -
  • Brennvidde25mm
  • Blenderf/16
  • Lukker1/250s
  • FilmtypeISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger383
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_152690} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Tim Ø.

God kontroll over eksponering og lignende. Desverre har objektivet ødelagt en del med veldig tydelige rariteter.

Men blomstene i forgrunnen er for det første alt for dominerende, for det andre mangler de ''jording'' derfor gir de egentlig ikke perspektiv. Altså, de gjør bildet rotete. På den andre siden liker jeg godt at høyden på blomstene følger skyggen i vannet.

Kritikk til tross; et behagelig bilde å se på. Fine linjer. Måka setter prikken over i'en.

Mvh Tim
Rune L.

T.Ø.: Ja, skal ikke akkurat påstå at de raritetene du nevner er ønskelig. ''Flares'' er vel det engelske begrepet på disse lyse ''skivene'' (som du kaller rariteter) som er generert av linseelementene. På enkelte zoom-objektiver er det vanskelig å unngå denne effekten på enkelte typer motlysbilder.

Mvh
Rune
Tone B.

Hei Rune,

Dette er bare så stemningsfullt og nydelig! Herlige fargetoner og flott komposisjon med vegetasjonen i forgrunn. Så utrolig synd med flares fra objektivet - kanskje du kunne klonet de bort? Heller bildet litt mot høyre, eller er det meg som bør ta kveld?

Uansett ble jeg sittende her og bare nyte for det er et vakkert skue du presenterer for oss!

mvh Tone
Gaute B.

Bildet heller nok litt mot høyre som Tone påpeker, men hun har aldeles rett i at dette er et vakkert skue. Håja er en perle som ikke kan foreviges ofte nok

Godt jobbet
Rune L.

Heller mot høyre? - Tja, kan se slik ut. Men hvis du måler vannlina i horisonten mot nedre kant av skjermen, så ser ihvertfall den sjøhorisonten rett ut. Mulig at en bør holde skydekket i vater. Noen som har noen gode tips?


Mvh
Rune
Tom R.

Reflekser fra linsa er vel uungåelig i slike tilfeller som her.
Heller mot høyre , ja det gjør det.
Blomsterene som er i forgrunnen her syntes jeg gjorde seg godt.
Fin dybde i bilde, måsen gjør sit til at det løfter bilde enda mere.
I et slikt fint lys med Håja i bekgrunnen er det vel vannskelig å få til et dårlig bilde.
Likte bilde og kompen godt.

Tom:)
Rune L.

Beklageligvis må jeg nok medgi at det her har skjedd en kraftig bom i forhold til horisonten. Får nok bare passe bedre på neste gang...

Mvh
Rune
Venche J.

Jeg syntes du har gjort en bra figur med komponeringen av dette bildet. Veldig synd med de refleksene, men fargene er SÅ flotte at de ikke generer så veldig mye, spør du meg. :)
Kanskje du må skaffe deg hatt med vid brem? Så nylig en DVD om landskapsfotografering. En av fotografene brukte stadig vekk hatten til å skjerme for uønskede reflekser. Nå vurderer jeg å gå til innkjøp av turhatt. :)

Wenche.
flemming r.

Et fantastisk flot velkomponeret motiv.
Rune L.

W.J.: Takk for et bra tips. Er vel bl.a. slike ting solblendere til en viss grad er ment å beskytte mot. Men ingen av skjermingsmetodene kan vel hjelpe mot lys som kommer rett forfra, som her. Jeg vil anta at det i dette tilfellet kun er objektiver med bedre designet optikk som hjelper.

Mvh
Rune
Rune L.

Takk for kommentarer.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu