En annen tenker
Når jeg så dette skalla mediterende hodet var saken klinkende klar. Skjøt nærmest fra hofta.
Derfor en tanke bevegelsesuskarphet, kanskje det styrker bildet? Kommer ann på hvilket billedsyn man har.
Komposisjonen satt forbausende bra til tross for at jeg arbeidet nærmest instinktivt. Selv synes jeg det er noe ved bildet.
Utstyr
  • Pentax *ist Ds
  • Tamron XR DI LD (IF) 28-75mm 1:2.8 macr
  • Brennvidde55mm
  • Blenderf/22
  • Lukker1/50s
  • FilmtypeRAW fil, 400 ISO
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger712
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_152336} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Nina S.

Godt sett , ser ut som om han går i ett med statuene.
Frognerparken er ''fotogen'' ja, enig at parken trenger kveldssola. Et lite minus er at motivet ble litt trangt, litt lite luft på sidene av statuen, ellers en strålende komposisjon.
Mvh Nina
Inger-Lise S.

Ja,dette syns jeg var godt sett. Jeg syns komposisjonen er fin. Du nevner skallethet. Har han meditert for mye;) Men seriøst, jeg syns det er noe eget med dette bildet. Prøver å finne ut hva det er...Tankene mine streifer innom ''før og nå'' og historiens gang, Uforanderlighet.. Modellen din virker puslete i størrele i forhold til de 2 eldre karene, men det slår meg at kroppene deres taler samme språk.Jeg lurer på om ordet ''resignert'' er dekkende her....Vel, noe lignende!

Inger-Lise
Gisle H.

Godt sett situasjon. Jeg er enig med Nina Staff at du har skåret det litt vel tett på sidene. Synes dessuten bildet er for mørkt. Tipper hvitpunktet ligger rundt 200/255, og det er for lavt, synes jeg, selv om det er et skumringsbilde.
Tim Ø.

Inger Lise:
For meg handler dette bildet om kroppspråk og symmetri. Likhet og ulikehet. Før og nå, og dimensjoner, interesant tanke. De store tunge steinmennene blir kansje noe uforanderlig, mens ''tenkeren'' reiser seg å går videre i livet.

Etter at bildet ble tatt avslørte den egentlige historien seg. Det kom en dame bort, da reiste han seg og de gikk. Jeg tolket det som han satt og ventet en uendelighet, mens kona gjorde koneting. En parallell til den klassiske, mann følger kvinne på handletur. Mens mannen egentlig kjeder livet av seg, forsøker han å gjøre det beste ut av det, ved f.eks nyte været eller lignende.

Takk Inger Lise. Din kommentar utløste denne tankerekken hos meg. Nå vet jeg mer om hvorfor jeg faktisk liker bildet :-)

Nina:
Jeg har faktisk kroppa bildet noe tettere enn orginalen. Var utrolig mange forstyrrende elementer. Andre vinkler var håpløse. Så jeg hadde egentlig ikke noe valg.
Men, det trange perspektivet gir et fortettet inntrykk, som i mine øyne stryker bildet. Mannen blir en del av statuen, uten egentlig å være det. Ellers takk for konstruktiv kommentar.
Jarl L. B.

Flott sett, et bilde som viser hva fotografering egentlig går ut på - det å fange et øyeblikk. Er enig at det trenger litt mer luft - men du verden så fint dette er. Gratulerer.
Tone B.

Meget godt sett og fanget! De forskjellige synesretningene mennene imellom får meg til å tenke på vurderiger. Vi veier for og imot. Vi ser en vei og en annen vei og vurderer de forskjellige alternativene vi har. At bildet ikke er helt skarpt (som du sier selv bevegelsesuskarphet) blir for meg med på å understreke at tanker kan være ''ullne'' og resultatet av vurderingen fremdeles ikke helt klar. Du har fanget et øyeblikk som får meg til å stoppe opp ved bildet ditt og tenke! Komposisjonsmessig knallbra!

mvh Tone
Rune L.

Sitter han og tenker lenge nok, blir han vel til stein han også :-)

Godt observert motiv. Fint komponert. Tankefull og rolig stemning.

Mvh
Rune
Lars-Anders M.

Ja jeg ser likheten. meget bra.
Inger Anne Maritsdotter V.

Er helt enig med din egen vurdering av dette bildet.

Et meget bra motivvalg, vel gjennomtenkt og bra utført.

Min første tanke var at det at han holder hånda si foran ansiktet forstyrrer litt av harmonien, mulig ville eg sett han i nøyaktig samme posisjon som statuen, men er fortsatt litt usikker på det.

Mvh Inger Anne
Kjell G.

Jeg synes bildet hevet seg et hakk da jeg så at det ikke var arrangert. Videre hadde jeg stor sans for utsagnet: ''Jeg tolket det som han satt og ventet en uendelighet, mens kona gjorde koneting''.

Tekst er en viktig del av et bildes presentasjon. Og jeg likte både bildet og presentasjonen.
Andrea W.

Jeg liker roen i bildet ditt. Jeg liker ogsaa skyene over hodene paa mennene. Det hadde ikke blitt det samme paa en skyfri dag.
JEg er enig med Tone om at jeg liker at mennene ser i ulike retninger, selv om jeg hadde andre assosiasjoner.
Jeg liker ogsaa hvordan den virkerlige,levende mannen har en mer oransjeaktig farge i kontrast til det blaa og graa.
mvh Andrea
Avsluttet .

Det har liksom noe med å fange inn stemningen i det sekund man oppdager den. Å skyte fra hofta er helt toppers det, så lenge man fanger det man hadde tenkt i bildeflaten. Her er det åpenbart noe ved bildet. Jeg synes det først og fremst er veldig fint at statuen ser rett på deg. Det er en detalj som er veldig bra og som fanget oppmerksomheten min umiddelbart. Også dette med at vedkommende person i bildet har funnet ut at det er det riktige stedet for å tenke litt og å filosofere litt er også vesentlig for min vurdering av bildet. Han ble nok inspirert til å gå i seg selv for en stakket stund.

Det er noe som skjer med en når en går på slike steder som dette. Omgitt av idyll og kunstverk er det lettere å komme i stemninger også. Det har du etter min mening beskrevet på en flott måte. Det er også et sted for å flykte unna alt bråk og ståk i byen.

Ja dette bildet har mange facetter hvis man ser og tenker litt rundt det. Jeg synes du har gjort en kjempefin jobb med dette og jeg tror jeg har skjønnt hvorfor også.

BRA !!!

Svenn
Tim Ø.

Takk for mange fine kommentarer.

Det som er inspirerende er alle filosoferingene bildet har utløst. Hvorfor sitter han her, er flere inne på. De fleste mener det fungerer, hyggelig. Men hvorfor fungerer det?

Har selv gitt et hint i tittelen. Kroppspråket til alle tre tyder på at de tenker, filosoferer, har en liten refleksonspause. Likheten i kroppsspråk gir inntrykk av at mannen er en del av statuen.
Tittelen spiller også på en annen statue, av en jeg ikke husker navnet på, av en ''tenker''. Den heter Tenkeren.

Skal ikke analysere bildet i hjel. Tilbake til kommentarene. Tone er inne på at de ser i ulike retninger. Hun har noen intersante tanker rundt det.

Inger Lise er innom tidens gang. Uforanderlighet.

Rune er redd for at han skal bli til stein hvis han sitter for lenge. Ja, filosofering, i stedet for virkelig å leve livet, er ikke bra.

Inger Anne er usikker på hånda foran ansiktet. Det er jeg og, den ''lukker'' bildet. Den er et ''ikke forstyrr, jeg filosoferer'' skilt.

Svenn liker at stauen ser rett på oss. Det er en god observasjon. Tror jeg så det selv, når jeg tok bildet, men var nok mye på det ubeviste planet. Takk for at du nevnte det.

Til slutt: Jeg har trykket på ''Gråtone'' knappen. Likte det jeg så så godt at jeg har bestemt meg for å lage en s&h versjon. Tar det som en elevøvelse i konvertering. Tror det blir et eget bidrag.
Det blir og et svar til de som synes det er for trangt. Tror at en svart hvit versjon tåler mere urolige elementer på sidene.

Mvh, en inspirert Tim

Oddrun B.

Liker godt bildet, men mener at bildet burde beskjæres en plass mellom dette og s/h versjonen. d.v.s. litt bredere.
Liker best denne fargeversjonen.

mvh
oddrun
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu