Aunetreet i IR
Bildet er tatt en nok så overskyet dag, slik at IR effekten ikke kommer så skarpt fram. Det har ikke vært så mange soldager i det siste, men jeg venter!!!
Det nærmeste jeg har kommet sv/hv IR. Men er ikke fornøyd. Dårlig kontrast, grumsete (støy) og ikke TYDELIGE tegn på IR effekt.
Bildet inngår i albumet Aunetrean - Trær som står beleilig til på en åker i Svarliaunet i Overhalla.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-08-22 14:41:27
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-08-22 14:43:17
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon PowerShot A70
  • Fast zoom, 5.4 - 16.2 mm
  • Brennvidde7.8mm
  • Blenderf/8
  • Lukker2s
  • FilmtypeISO 50
  • Nei
  • AnnetBrukte hjemmelaget filter ved opptaket. I etterkant har jeg justert for nivåer og kurver. Svart/hvitt via Channel Mix, rød kanal rikende.
    Kjørte noen runder i NI for å minske støy og gjorde bildet til Duotone til slutt.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger503
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_151907} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Kurt S.

Heisann Johann.
Har sett noen bilder før av dette treet.
Dette er nok det mest orginale jeg har sett-:) Flott komposisjon med rundballene og treet i diagonal.
Når det gjelder s/h og spesielt IR har jeg ikke veldig stor erfaring. Har iallefall prøvd Channel mix og synes det er en brukbar metode for konvertering til svart/hvitt.
Som du selv påpeker ble det litt mye støy men du er absolutt inne på noe spennende.
Et artig eksperiment og lykke til videre!
Mvh Kurt
Dexter N.

Flott motiv! Versjon 3 er best, dersom du fjerner litt av mellomtonene. En runde med levels i ps hadde kanskje hjulpet?
Jóhann Á.

KURT: Joda, har en del bilder av treene. Gøy og komme tilbake om og om igjen. Altid noe som er annerledes.
Og jeg fortsetter, syns det er litt moro. Men vanskelig å få til!
DEXTER: Prøvde det også. Det funker til en viss grad, men bildet sprekker fort fordi det krever så store justeringer for å få til hele spekteret. Nettop det som gjør at sv/hv bildene har så mye synlig støy.
Kjartan T.

Joda, natur på en annen måte dette også. Uten at du har gjort så mye i etterarbeidet har du fått et resultat som jo er noe helt annet enn hva du så i søkeren. Jeg har sansen for den flate orginalen din her.
Torbjørn K.

Jeg tror at jeg går for v2 her. Bildet står i fin kontrast til alle teknikk og kamera-diskusjonene som har rast i det siste. Gode bildeutrykk kan lages uten kamera som leverer støyfrie resultat med mikroskopdetaljer. Kornene og de litt blasse nyansene gir bildet en veldig gammel og klassisk look. Har også sans for komposisjonen din.

Torbjørn
Jóhann Á.

KJARTAN: Det var jo det jeg så i søkeren, men ikke med det blotte øye! Dette lyset eksisterer i naturen, poenget er å stenge ut alt av det vanlige lyset vi ser. Er det manipulering? Utfallet er ganske ulikt det vi er vant å se, men det er naturlig. Morsom tanke i den filosofiske billedstormen som raser Dotten for n'te gang! ;o)
Ser at du, i lag med mange andre, liker fargeversjonene bedre en mine tapre forsøk på å lage sv/hv. Det blir jo litt mer spennende med rødfargen.

KOLBJØRN: V2 ut fra dine opprørske kriterier. OK. Kjøper disse. Syns vel selv kanskje at v1 ser enda gamler ut, men, men..
Komposisjonen er prøvd etter boka...
Fred S.

Aunetreet og ''roinnballa'' i infrarødt ! Ikke dumt det, Johann, og jeg synes at treet er like fotogent som du synes ; selv om jeg bare har en variant av det her på dotten. Effekten er fin, men selv om jeg generelt liker korn, synes jeg nok at korningen blir litt i voldsomste laget her. Men du innrømmer jo at du ikke er helt fornøyd selv, så da er vi to. Men litt fornøyd er jeg.., egentlig ikke ueffent på sett og vis.

vh fred
Judit W.

Hei Jóhann!

Versjon #2 is my absolute favourite! I like the stronger film-grainy working out very much on it. The lonely tree is perfect in the background; I like its form too. The picture is very well composed. The whole photo reflects some kind of harmony. Nice one!

Judit :)
Hans Jacob H.

Fin komposisjon, og den infrarøde effekten lager et merkelig overjordisk preg. Hadde litt sansen for originalversjonen med dens flate inntrykk og rare farger. Det er bra at du tenker komposisjon, og ikke bare ''effekter''.
Jóhann Á.

FRED: Ja, vel mye Møller's Tran her. Enig med deg i det. Og trærne er jo fint plassert i landskapet og så varierer det pent etter årstider og innhøsting!

JUDIT: Thanks! See that you, along with some of the others, prefer the grainier versjon. Perhaps I shouldn't have taken the way throught Neat Image after all!

HANS JACOB: Takk for kommentar. Ja, jeg prøver altid å tenke på mer en kun effekten. Selv om det ikke ser slik ut bestandig!! ;o)
ingebjørg fyrileiv g.

Spesielt dette...Men det traff ikke fullt ut hos meg. Går for v2. Liker mystikken i bildet og skyggepartiene på rundballene. Det jeg ikke liker, er at skyen over rundballene går for mye i ett med de. Det er vel derfor bildet ikke traff helt hos meg.

Hilsen ingebjørg
Karl Morten R.

Liker best ver. 2. Skaper en mystisk kreativ effekt. Flott IR-bilde ! Lurer litt på hva du har benyttet i det hjemmelagde filteret. Har selv laget et filter med svartbrent fremkalt slide-film. Dette gir IR-farge-effekt akkurat som med den gamle Ectachrome IR-fargefilmen til Kodak. Deretter konverterer jeg til Svart /hvitt etter forgodtbefinnende.

Nok om det ! Herlig komposisjon ! Flott balanse mellom traktoreggene og treet. Du må legge ut flere IR-bilder !

Mvh
Karl Morten
Rune Edvin H.

Hei, Johan. Her har du er ypperlig potensiale til å bygge en skikkelig historie. Toner, miljø og komposisjon bare roper etter et lite ekstra absurd element som du helt sikkert har inne i fantasien et sted. Ok, det er fint nå, men dette er teknisk sett såpass bra at du kan tørre å overraske litt med noe mer.
Tar du den utfordringen?
Rune
Jóhann Á.

Javel, Rune! Om jeg tar utfordringen. Tja, kanskje det. Høres litt morsomt ut og treet skal jo ingen plass. Og ballan blir vel ikke spist opp med det samme. Så vi får se hva mine mørkeste tanker kan by på! ;o)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu