En kveld på sjøen
En kveld på sjøen i Namdalen kan gi noen muligheter for en naturfotograf.
Bildet inngår i albumet - Havørn - - Nord-Europas største rovfugl er et av mine favorittmotiver.

Alle bilder er tatt i Namdalen.
Utstyr
  • Nikon D-70
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger1344
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_151669} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
ingebjørg fyrileiv g.

dæven....for en utrolig bra sammensetning!! Dette likte jeg utrolig godt. Så fullt av liv og hvert eneste bilde er et blinkskudd. Kunne kanskje vært litt mer forandring av utsnitt for å gjøre det enda mer spennende for øyet å se på, slik som HNÆ til slutt. Nei, dette var bra!

hilsen ingebjørg
Torbjørn K.

Hver enkelt bilde er imponerende i seg selv. Litt uvandt å se en slik montasje av fuglebilder, men jeg synes det var spennende. Dette er du virkelig god på!

Torbjørn
Inger-Lise S.

Her var det mange flotte bilder,som vanlig fra deg. Godt satt sammen til collage. Meget fine positurer du har klart å fange her. For en tålmodighet du må ha:)
Siden du har måttet forminske bildene så mye, blir noen av partiene noe mørke. Men absolutt topp dette!

Inger-Lise
Inger-Lise S.

Gratulerer som ukens fotograf!

Inger-Lise
Eyvind R.

Kjempeserie der hvert bilde er av høy kvalitet nok til å ha blitt lagt ut enkeltvis. Flere av bildene er jo nærmest blinkskudd. Du imponerer stort nok en gang og etterlater (nesten?) et snev av misunnelse..

MVH Eyvind
Randulf V.

Det sier noe om arkivet ditt, når du kan ''sløse'' slik med bildene og legge ut ni bilder av toppkvalitet om gangen. Imponerende!
Nils B.

Kanons stilig. Trenger egentlig ikke si mer, men når du først har jobba frem dette så.... Neida ikkeno så, dette er helt topp.
mvh Nils

PS: Du har virkelig fortjent å bli stemt frem som ukens fotograf.
Roger V.

Sier meg veldig enig i de andre her. Knallserie du her legger ut til allmenn skue.

Roger
Kjartan T.

Takk, takk for at dere skriver litt om hva dere synes. Jeg vil bare legge til at jeg ikke gjør dette for å vise fram at jeg har et stort arkiv med ørnebilder. Litt av bakgrunnen for at jeg legger det ut er for å vise hvor mange situasjoner du har når du kommer deg ut på en havørnsafari i Flatanger.

Vi hadde 14 ørner som var ned for å hente fisk i løpet av kvelden. Selv med en treig D-70 gir det muligheter for å plukke gode bilder (ohh, hva en d2x ville ha gitt). Legg likevel merke til at det er vanskelig å få et ørnebilde som utmerker seg som et av de bedre.

Jo, kanskje er enkelte av bildene nærmest blinkskudd, men det er bare nærmest og ikke helt. Årsaken er jo at slike bilder har blitt vanligere, både med den nye teknologien og med tilrettelagte opplegg. Dermed gjelder det å være kreativ eller å trykke på utløseren i det rette øyeblikket, slik enkelte har klart bilde nr. 154885

Wuttudal vant en pris med det bildet, som enkelte hevder det begynner å bli vel mange av. Og ja, det begynner nok å bli en del ørnebilder, og alle har muligheten til å ta slike bilder i dag, men enkelt er det fortsatt ikke om noen skulle tro det! Du skal vel egentlig ha flaks eller være en fordømt god fotograf som vet hva du driver med. Reis ut og prøv selv.

Igjen, det er en ting som gjelder: Å være ute for å prøve.
Jonny E.

Hei hei

Mange gode bilda, ingen tvil om det,
men eg synes det blir litt for mange bilda på en gang
og særlig nå det e såpass forskjell i lys og farga.

En selektiv fargebehandling av bildan for og få dem i litt mer
lik fargetone har, etter min smak, vært positivt selv om eg vet
at både lys og farga skifter fort.

Bildet nede i midten der noe av det hvite e blått e ikke helt heldig.


Ha ei god helg

. JonnyE

Kjartan T.

Takk for ærlig og fin tilbakemelding Jonny E. Tenkte på det du sier om forskjell i fargene, men samtidig er jo dette mer slik det var, forskjellig lys fra stup til stup. Noen ganger kveldssol andre ganger overskyet. Dermed gjorde jeg det på denne måten.

Litt mye blått i det nederste bildet her hos meg også.

Setter forøvrig pris på om noen kan si hva de liker best her. Det hadde vært moro å hørt.
Jan-Eilert P.

Gratulerer som ukens fotograf. Det var selvsagt velfortjent. Du har vist fram mange flotte bilder på dotten i tillegg til å være en dyktig bildekritiker. (Jeg var en av de som stemte)

Alle disse bildene ser flotte ut. Når det gjelder Jonny Eriksen sin kommentar må jeg innrømme at jeg tenkte litt i samme baner. Et par av bildene ødelegger symmetrien i collagen. Men jeg blir ikke helt enig med meg selv om det har noen betydning. Mulig jeg ville forsøkt å stokket litt om på de.

Jan-Eilert
Stig B.

Mange flotte her. Selv liker jeg best situasjonene der måkene plager den, og der den har beina klar for fangst.

Artig å høre historien din fra turen. Om jeg kan være litt vingler, så kommer jeg nok til å ta turen til havørnas rike til slutt. For meg vil nok opplevelsen være like mye målsettingen med en slik tur som selve bildene. Det er vanskelig å være kreativ i forhold til alle gode havørnbilder som er presentert.

Man må ikke bli så blasert at man kun går etter blinkskuddet og glemmer å oppleve de situasjoner naturen byr på. Da mister man over tid den indre gleden ved å ferdes ute.

Gratulerer forresten med ukas fotograf. Meeeget fortjent.

Mvh Stig
Venche J.

Flott dokumentar av denne heftige opplevelsen.

Helt enig med det Stig skriver over her. :)

Wenche.
Jonny E.

Hei igjen

Som enkeltstående bilda liker eg det med måkene best,
det e fordi eg mener at blant de mange gode ørnebildan
e det ikke det teknisk perfekte som skiller seg så mye ut lenger,
men heller situasjonen og spennede lysforhold.

Eg har også stor sans for det nære ''ørneportrettet''.

Det at eg ser bildan så små som her gjør det egentlig lettare
for meg og se på positur, plassering i billedflata og situasjon
i stedet for og henge meg opp i glimtet i øyet,
men eg må legge til at eg liker jo gode detalja svært godt.

Som en montasje villa eg ha foretrukket denne rekkefølgen: 1-2-3-4-5-7,
da e det også lettast og gjøre som eg foreslo i tidligare kommentar uten at de blir for stor ''juksefaktor''....

Ha en god søndag

. JonnyE

Steinulf L.

Enig med Torbjørn K. Uvanlig collage,med flotte enkeltsående bilder. Ellers skriver Stig B mye jeg kan slutte meg til. Naturopplevlsen er viktig i seg selv. Utnevnelsen til ukens fotograf var selvsagt velfortjent. Gratulerer.
Fred S.

Du er en frekking du, Kjartan: Her legger ut i en jafs ni bilder som vi vanlig dødelige ville ha gitt mye for å ha tatt ett av. ( vel å merke hvis vi hadde vært gira på fuglebilder...). Sånn middels karakter for selve montasjen, men topp for hvert enkelt bilde. Det er noen som har overskudd av gode bilder !

vh fred
Kjartan T.

Takk igjen for tilbakemeldinger fra flere her. Selv liker jeg nok det første bildet i denne serien veldig godt. Ørna vender om som et jagerfly og legger seg inn for stupet. Men jeg kan jo skrive under på at selve naturopplevelsen selvfølgelig også teller mye, kanskje like mye som å sitte igjen med et godt bilde, det har du rett i Stig.

Sånn sett gir jo alle disse bildene et lite inntrykk av hva en slik kveld kan gi av inntrykk.

Også får man jo alltid lyst til å ut å prøve igjen... For en fugle/natur-elsker er det vanskelig å få nok:)
Kim A.

Hei Kjartan

Gratulerer med en flott samling av ørnebilder og til . Misunner deg mulighetene du har i områdene rundt Namdalen. Skal selv opp og jobbe der i fjorten dager. Blir vel noe tid til å ta noen bilder også Ü

Når det gjelder samlingen du har presentert her synes jeg de som vanlig er teknisk gode og du har på flere av dem klart å fange det gode lyset. Komposisjonen er også helt på topp, selv om jeg kanskje savner litt mer luft foran den midterste ørna (det har du kanskje på originalen!). Situasjonene du har klart å fange imponerer derimot ikke så mye. Som JR og du selv nevner så er det kommet veldig mange gode ørnebilder de senere årene så konkurransen er stor. Synes selv du har presentert bedre ørnebilder tidligere. Jeg liker godt serien du har av ørna når den sitter på land i snødrevet. De skiller seg ut ifra mengden. Spennende vær og en litt mer uvanlig situasjon. Synes også bilde bilde nr. 187869 er meget godt. Gnistrende skarpt med sjøspruten som står opp bak ørna. Når dette er sagt så er det helt klart at bildene du presenterer er meget gode og de fleste er vel misunnelig på deg med et så velfylt arkiv med gode ørnebilder. Det er i alle fall jeg Ü

PS: Det beste bildet i denne serien er det med de to måkene som plager ørna. Et spennende situasjonsbilde med veldig fint lys.

Mvh Kim
Ole Martin D.

Hallo Kjartan.
Denne var rå ,her kommer du med noen utrolige bilder igjen og må henge meg på alle gratulantene!! Kom hjem for 30 min siden etter en ny utrolig kveld på havet med naturfotografer fra Norge og England og som du sier Kjartan, det er ikke SÅ enkelt som noen vil ha det til. Når 2,5 meter med havørn kommer rakt inn i søkeren så er det lett å bli litt oppjaget og miste ''fokus'' ,men det er utrolig flott og oppleve når kundene får bildet de er ute etter.( du blir jo ikke skjelven lengre Kjartan) Flott! Men som du sier man må være litt dristig og prøve noe nytt , det beste ørnebildet er ennå ikke tatt!
Bent O.

Hei Kjartan.

Artig kollasj av havørna!!! Synes alle bildene var fine, men likte spesielt det med måkene som henger over ørna. Kjenner meg igjen etter turen opp til Ole Martin. Vi hadde en kjempetur, og OM var en topp fyr å være sammen med. Synd du ikke fikk tid til å komme. Vi får ta det neste gang. Vanskelig å komme med noe nytt etter alle disse bildene, men får vel prøve meg med noen stykker snart. :-)

Vi snakkes.

Mvh Bent
Kjartan T.

Takk igjen for tilbake meldinger. Ser at flere drar fram bildet med de to måkene og ørna, det gir jo også en liten ide om hva man skal se etter neste gang en drar på kveldstur på sjøen...

Bent, det ble en litt for travel uke for meg, men jeg håper dere kommmer opp ved en ny anledning. Det er mer å ta tak i her i Namdalen, og det er alltid nye muligheter med havørna. Er enig med OM i at verdens beste havørnbilder fortsatt ikke er tatt, men jeg er rimelig sikker på at det blir tatt i Flatanger :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu