Vær og vind har satt sine spor
Del av en dør på Austrått borgen. Likte strukturen og kontrastene.
Liker strukturen og kontrastene. Liker mindre at bildet ikke ser helt skarpt ut. Burde vel gått for mindre blender og stativ.
Bildet inngår i albumet Fototur til Ørlandet 2005 - Namsos Fotoklubb dro på tur til Ørlandet i vår. Kjempefin tur i spennende natur, kultur og mennesker.
Utstyr
  • Canon T-90
  • Canon 85 f.1.8 + 12 mm mell.r.
  • Brennvidde85mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/125s
  • FilmtypeFuji Sensia 100
  • Nei
  • AnnetTatt på frihånd med mellomring for å komme litt nærmere. Kun vanlig etterbehandling i PS.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger373
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_151128} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Torbjørn K.

Veldig flott mønster og struktur du har fanget her. Jernbolten (???) lager et naturlig interessepunkt i bildet, men er kanskje noe mørk. Liker kontrastene og de ''rustne'' fargene som går igjen i hele bildet. Bra skarphet.

Torbjørn
Jóhann Á.

Takk, Torbjørn!

Helt klart at jeg burde lettet litt i skyggen på bolten. For det er detaljer der som går an å få litt fram.
Steinulf L.

Kunne nok vært skarpere. Fin detalj, men her savner jeg litt mer av historien.
Jóhann Á.

Takk for kommentar, Steinulf!
Joda, kan forstå poenget ditt. Kanskje dette kunne gjort seg i en montasje med flere bilder fra stedet. Selv syns jeg at det lå såpass mye ''historie'' i elementene i bildet, at det kunne stå for seg selv. Så er jeg nok enig i at det kunne vært skarpere. Dumt når toppen på bolten ikke er helt i skarp.
Karl Morten R.

Dette var et herlig bilde ! Liker den abstrakte karakteren som dannes mellom jernbolten og treverket. Nydelig struktur i treverket ! Lurer på hvordan bildet hadde blitt dersom du hadde benyttet noe som kunne reflektere lyset tilbake mot venstresiden av jernbolten, og fått lyst opp den mørke siden ? Kanskje det hadde ødelagt lysspillet i trestrukturen ? Skarpheten er vanskelig å mestre når plane flater skal gjengis med makro-objektiv eller mellomringer. Enig i at du burde gått for mindre blender og stativ. Ikke minst bruk av stativ ettersom det gir øket mulighet til å få kameraet i samme fokusplan som motivet :-)

Flott bilde Jóhann !

Mvh
Karl Morten
Judit W.

Nice form and lines, perfect sharpness. Good composition with perfect crop. The balance of tones is good too. I like the brownish colours here very much. Good work, nice one!

Judit :)
ingebjørg fyrileiv g.

Dette var interessant! perfekt skarphet for meg. Fine metalliske farger og gode kontraster. Liker alle linjene...God komposisjon.

hilsen ingebjørg
Jóhann Á.

KARL MORTEN: Ikke sikkert at det ville gjort noe med treverket, for det skal ikke så mye til for å lette litt i den verste skyggen. Men kom ikke på tanken da! Og du har så rett i det du sier om stativbruken!
JUDIT: Thank you for your nice comment. Even though I would hav preferred the bolt to be more sharp. But the wooden structure is OK.
INGEBJØRG: Glad for at du merket det med metalliske farger. For det var det jeg syns var litt tøfft!
Fred S.

Herlig struktur i det gamle treverket; den har du fanget utmerket. Bolten, på den andre siden, har jeg visse problemer med. Den framstår for meg som en slags ''miniplanet'' som er på vei i sin bane rundt Austråtborgen. tror det har noe med skyggen den kaster å gjøre; den får det til å virke nesten som den er innlimt i bildet. Liker farfgetonen du har valgt.

vh fred
Inger Anne Maritsdotter V.

Ja for meg virker det også som bolten flyter som en planet rundt jorda;-)
Men det syns eg berre var stilig, det skapte helhetlig et abstrakt uttrykk.
Flott bilde med lekre strukturer!

Inger Anne
Jóhann Á.

FRED: Ja, den er litt flytende, det kan jeg også se når du sier det! Skulle nok ha gjort noe med skyggen i utgangspunktet. Men man lærer! (kanskje). Så var det fargetonen som jeg har valgt. Det har noen annen merket også. Nå har jeg ikke ''valgt'' noen fargetone, så jeg har mistanke om at det er ''rester'' av magenta stikk fra skanningen. Får det hver gang, og noen ganger fjerner jeg ikke nok, blir litt feig. Så jeg tror det må være de. Men hvis det faller i smak, er det jo veldig greit!

INGER ANNE: Takk skal du ha! Understreker bare at det samme uttrykket kan oppfattes på forskjellige måter. Slik er nå bare en gang verden (eller mikrokosmos på Ørlandet)
Avsluttet .

Flott struktur og fin brytning mellom sirkelformer og linjer. Likte plasseringen av det rundet objektet på døren.

Flott !!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu