Austråttborgen II
Et svart hvitt bilde fra Austrått. Borgen er hvitkalket (eller malt) med fantastisk struktur. Så jeg fant de mindre arealene minst like interressant som helheten.
Likte de hvitmalte (kalkede) veggene med tekstur og så de mørke vinduene som bryter opp. Speilingen gjorde det ekstra spennende syns jeg. Har dessuten altid hatt problemer med skanning fra sv/hv negativ, og dette er vel noe av det likeste jeg har fått til. :o)
Bildet inngår i albumet Fototur til Ørlandet 2005 - Namsos Fotoklubb dro på tur til Ørlandet i vår. Kjempefin tur i spennende natur, kultur og mennesker.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-08-13 00:06:51
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon A-1
  • Canon FD 85 f.1.8
  • Brennvidde85mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/125s
  • FilmtypeIlford XP2
  • Nei
  • AnnetKun konverteringer og litt arbeid i nivåer og kurver.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger322
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_150563} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Ole Martin E.

hei Johan. Dette likte jeg. Enkel og virkningsfull komposiajon. Artig at du konsentrerer deg om små detaljer i en så vakker bygning. Likte særlig det ene vinduet som blir et blikkfang. Fortsatt god fotosommer. Mva Olemartin
Odd-Arild B.

Jeg blir stadig mer fascinert av vinduer, og dette var et meget spesielt sådan. Liker svært godt selve vinduet, men blir ikke fortrolig ned den store veggflata til venstre. Tror jeg ville ha skjært venstrekanten slik at vinduet ble midtstilt. Strukturen i veggen med malingsflassing og laang historie er meget godt gjengitt. Ellers syntes jeg bildet ble sprekere med enten sort eller hvit bakgrunn. Den grå blir litt død for meg.
Jóhann Á.

OLE MARTIN: Artig å se at du er innom Dotten! Takk skal du ha og nå nærmer det seg Fotoklubb sesong igjen!
ODD-ARILD: Var inne på den tanken om å midtstille vinduet. Men jeg likte også denne plasseringen pluss strukturen i veggen.
Og så det med bakgrunn. Var redd for at det ble vel mye med sterk bakgrunn, men det kan godt hende du har rett. Har kikket, du har nok rett! ;o)
Tone B.

Her holder jeg en knapp på v 1. Her har du plassert vinduet fint i flaten og den hvite veggen med malingflass og fint gjenngitte detaljer er med på å fortelle sin historie. V 2 synes jeg ble litt for rett på og heller litt kjedelig.

Meget bra dette!

mvh Tone
Odd-Arild B.

Legger meg flat, all honnør til ver. 1. Og bildet ble ikke dårligere etter en god natts søvn. Liker det minimale uttrykket med så mye innhold bedre og bedre.
Inger Anne Maritsdotter V.

Likte også best #1 og syns Tone sin kommentar gav en meget god beskrivelse av bildet.
Flott bilde av en bygning som er preget av tidens tann.

Mvh Inger Anne
Jóhann Á.

TONE: Takk skal du ha! Det du beskriver, var jo akkurat det jeg prøvde å få fram så nå ble jeg glad!
ODD-ARILD: Legge seg flat og legge seg flat. Syns at det er viktig med innspill og det er viktig å prøve. Ikke altid sannheten det man ser selv når man har holdt på med bildet en stund. Så takk for kommentarer!
INGER ANNE: Takk til deg også. Klart bygningen er preget av vær og vind på Ørlandet. Der er det nok sjelden vindstillt. Og du verden det ligger mye historie i den bygningen. Men den er vanskelig å fange på bilde, men lett å ''føle'' når man går rundt i huset.
Judit W.

Hi Jóhann,

Beautiful and exciting details! I like the contrast between the wall and window. Good crop in both versions but I prefer Versjon #1. I like asymmetry better there. The colours, tones and lighting are perfect. Very well done!

Judit :)
P.S. I saw an Icelandic movie yesterday evening. 101 Reykjavík (Baltazar Kormakur – 2000), it is great. I like his/its sarcasm.
Steinulf L.

Enkelt og pent, strukturen i muren kommer godt frem. V#1.
Jóhann Á.

JUDIT: Thank you for your comment. 101 Reykjavík is for sure one of the best movies made in Iceland, even though the icelandic movie industry makes many very good movies worth seeing.
STEINULF: Takk skal du ha.
Fred S.

Fru Inger has left the building, går jeg utifra, rutene speiler ikke annet enn trær. Fint innslag det, forresten, og den ''blinde'' ruta er jo et lite mysterium. Severdig i all sin enkelhet, dette; og svart/hvitt selvsagt et ''must'' her. Kunne muligens ha ønsket å sett ende mer tekstur i veggen.
(Lager de filmer på Island, da... ? )

Just kidding. vh fred
Jóhann Á.

Island deltar i det meste, vet du Fred! Samme hva.
Og at fru Inger har forlatt bygget er nok riktig, men med kyndig guide kunne man nesten høre henne i gangene. I lag med tidenes beboere!
Jeg er litt enig ang. det med veggen. Problemet ble at jeg ville se teksturen i veggen og jeg ville ha den hvit. Med mine kunnskaper om skanning og etter arbeid måtte jeg dra en mellomvei her. Så slik ble det.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu