Madrugada
Bilde av Sivert Høyem fra Madrugada konserten på Raumarock 2005. Det var fryktelig vanskelig å ta bilder av Madrugada på denne konserten, da stort sett alt lys på scenen kom bak fra slik at de ble et voldsomt motlys. Noen bra ble det jo likevel av ''Skumringstimen'', som Madrugada egentlig betyr...
Liker dette bildet veldig godt. Synes det ble en veldig fin siluett samtidig som man såvidt kan skimte fjeset. Flott positur. ''Lens-flare'en'' er ikke kunstig. Den oppsto pga av det kraftige motlyset som jeg nevnte i beskrivelsen.
Bildet inngår i albumet RaumaRock - Bilder fra RaumaRock festivalen på Åndalsnes.
Utstyr
  • Nikon D50
  • 70-300 mm
  • Brennvidde70mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/80s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriKonsertbilder
  • Lastet opp
  • Visninger366
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_150187} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Andreas I.

Hei hei:-)

Synes dette bildet passer Madrugada godt. Det gjenskaper stemningen dette bandet skaper på sine konserter. Jeg har sett dem flere ganger, og synes dette bildet er troverdig.

Bildet er i mine øyne NESTEN perfekt. Jeg hadde ønsket meg å kunne se et ansiktsuttrykk på Sivert Høyem. Ikke nødvendigvis tydelig, men i alle fall litt mer enn nå.

Motlyset spiller jo faktisk på lag med deg på dette bildet. Spesielt skaper det en utrolig heftig lyskontur rundt Høyems hode. Det er rått... Hadde ansiktet vært en ANELSE mer tydelig, hadde jeg vært 100 prosent happy. Men er enig med deg i at bildet er veldig bra...


Andreas:-)
Per Ole H.

Motivet er bra, men jeg hadde vel vurdert å gå ned på lukkeren til 1/60s, eller til 1/2.8 på blender (hvis linsa tillater det). Nå har du lite å gå på for å få frem det Andreas påpeker. Ellers er Madrugada generelt lite glade i lys forfra!

mvh
Per Ole
Joar R.

Takk for kommentarer! Jeg skulle også ønsket at ansiktet var tydeligere og jeg hadde sikkert kunne løst det med en større blenderåpning, men desverre så greier ikke 300 mm objektivet mitt mer enn dette. Synes det er litt vel dyrt for en hobby-fotograf med objektiv som nærmer seg 2.8. Men, men...
Jon Are R.

Mulig du kan hente ut litt mere informasjon fra ansiktet ved bruk curves og layer mask. Ellers så er Nikkor 50mm f/1.8 til litt over tusenlappen i Norge (http://produkt.akam.no/vis_produkt.php?product_id=8707) en fin og rimelig backup skulle lysforholdene være fullstendig fraværende, som de jo ofte er.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu