Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Canon EF-S 60mm F/2.8
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger496
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_150184} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Torbjørn K.
Elegant og meget bra utført. ''Stjerna'' lager et veldig fint mønster og bladet passet veldig bra i dette motivet. Flott diffust lys og bra fargemetning. Ser ut som du har brukt noe glow-greier her? Synes det forsterker stemningen i bildet. Jeg synes du kunne kuttet en cm eller to til høyre, da jeg synes det blir litt vel tomt eller gjentagende i den delen av bildet.

Torbjørn
Chr. G.
Kreativt utnyttelse av hva naturen har å by på. Bladet godt plassert, her hadde du vel full kontroll regner jeg med, kanskje ørlite langt ned men det er pirk. Bladet virker dog litt plastikkaktig, og irriterende brunt bøss nederst på venstre halvdel. Synes fagene og eksoneringen/lyset sitter bra! Motivet kan sikkert også invitere til en dypere betraktning med utgangspunkt i det friske bladet og årringene som vitner om en lang historie/gjentagelser m.m.
Avsluttet .
Kretivt og godt gjennomført.
Mvh Kyrre Lien
Jan Frode A.
Jeg syntes dette ble meget bra.

Her fungerer komposisjonen og utsnittet veldig godt. Skarpt så det holder, med fin detaljering. Konvallebladet er flott plassert, og med gode mettede farger. Absolutt en vakker fargeklatt oppi 'det grå'.

Hvis jeg i det hele tatt skulle pirke på noe, må det være litt brunt 'rusk' nede mot venstre. Dette kan virke litt forstyrrende mot den rene flata.

mvh Jan Frode
Kjartan T.
Flott motiv i seg selv denne stubben. Bladet tilfører noe ekstra, men for meg blir det litt for plassert i motivet. Et grønt blad (fra en bittekonvall/ maiblomst?) har vel egentlig lite å gjøre på et slik sted. Kanskje en kongle eller et høstfarvet blad hadde fått meg til å applaudere litt mere.

Rusket er det allerede skrevet litt om, men fjerner du det blir det hele enda mer glattpolert, og tatt ut av naturen, etter min mening...

Teknisk er det et godt bilde.
Odd Tore S.
God idé og gjennomføring, bra teknikk og komp, men feil blad.
Det virker ikke naturlig for meg med et friskt og grønt blad av en lav plante her. Et passende løvblad, gjerne med litt ekstra i form av begynnende høstfarger eller spor setter småkryp, hadde passet bedre.
Odd Tore
Johan K.
Takker for tilbakemeldinger.

Ser det negative med det nevnte ''rusket'' men, er på samme tid enig i det KT sier.

KT og OTS: Skjønner at det kan virke litt for plassert/unaturlig ja. Tenkte i de baner CG skriver litt om i sin kommentar med dette bildet. Friskt grønt blad mot gammel stubb.... Men ja, skjønner at det kan virke litt unaturlig. Får ta rådene til meg å se om jeg gjør et nytt forsøk en gang med et mer passende blad :)

Uansett, takk for kommentarer :)

Johan
Hans Jacob H.
Et nydelig mønster i trestubben som du har fått fram på fortreffelig måte. Når det gjelder bladet, er jeg nok enig at det virker noe malplassert i dette motivet.
Tone B.
Dette kan jeg like! Liker kontrasten mot det grønne bladet og symbolikken i dette, men litt enig med andre at valget av type blad ikke var det beste. Flott skarphet og flott gjenngitt mønster i trestubben. Det brune rusket nederst forstyrrer ikke meg. Det er en del av naturen og har sin plass i dette bildet.
Meget bra ''closeup'' dette!

mvh Tone
Kristoffer L.
Dette var en elegant løsning - med sine fordeler og ulemper, som andre har påpekt.

Selv kunne jeg nok helst tenkt meg en fet s/h-versjon av bildet, uten glow eller hva det er du har brukt. Selve stubben virker litt overeksponert, og kunne med fordel vært mørkere.

Det at ingen andre har bemerket følgende, synes jeg er mer enn snodig, men kanskje er det jeg som er helt 100% på jordet?

Er ikke dette bildet en manipulasjon? Jeg ser en krummet bjørkestamme som ''halo'' omkring stubben på høyre side - hvor sprekkene i neveren fortsetter utover som en videreføring av sprekkene i stubben. Meget oppfinnsomt og dyktig laget!

Hvis jeg har rett i dette, ville jeg muligens hatt bladet helt bort, og latt resten stå der som sol og korona, men altså i mer opprinnelige, gyllenmørke farger for stubbens del - eller i en mørkere s/h - med fete kontraster i uansett, slik at solstrålene ble godt synlige hele veien. ;-)

- Kristoffer
Steinulf L.
Ikke mye å tilføye her. Kreativt og elegant.
Nina S.
Enkelt og meget vakkert, vakkert mønster i stammen, og bladet en skarp kontrast til stammen. Prøvde gråskalaversjonen, det ble veldig bra.
Mulig overeksponering, men likte dette veldig.
Mvh Nina
Stine J.
Det grønngule bladet gjorde susen her. Riktig plassering og frisk farge mot de svake tonene i trestammen. Bra, enkelt og kreativt :-)

mvh Stine
Kristoffer L.
Ehh...

Jeg kan ha vært på jordet likevel. Jeg trodde først det var en stubbe, sett ovenfra, med en krummet bjørkestamme omkring. Men det kan vel like gjerne (eller mer sannsynlig) være ei bjørk som det er kvistet bort en stor grein eller annen grov utvekst fra, kanskje en gang for mange år siden.

Intrikat, dette her. Formene er pussige. Bildet er spennende. Har vært tilbake flere ganger i dag for å titte på det. Jeg håper du vil avsløre motivets hemmeligheter etterhvert. ;-)

- Kristoffer
Odd Tore S.
Angående kommentarene fra Kristoffer L.:
For meg ser dette ut som en ganske normal stubbe med hard kjerneved og litt soppangrep i de mykere lagene utenfor?
Odd Tore
Johan K.
Takker for kommentarer alle sammen.

Kristoffer: Er litt usikker på hva du mener. Jeg kan garantere deg at bildet i alle fall ikke er noen manipulasjon. Forutenom denne glowen (men det kan vel ikke kalles manipulasjon?), som bare er et lite eksperiment fra min side. Om det er passende eller ei, er nok en smaksak. Uansett, så har nok OTS rett. Det er en ganske normal stubbe, sett ovenfra. Om det er soppangrep på lagene utenfor vet jeg ei, men det er sikkert mulig det. :)

Skal ta en nærmere titt på en sort\hvitt versjon.

Johan

Kristoffer L.
Ja, kanskje er det en soppangrep stubbe. En interessant effekt var det i alle fall.

Kanskje har den kommet fram pga den lyse gjengivelsen av motivet? Jeg synes i alle fall at det hvite (utbrente?) i ''haloen'' ytterst til høyre får området til å se ut som bjørkenever. Den effekten syntes jeg var så fin at den nesten kunne vært verd å arbeide videre med. ;-)

- Kristoffer
Inger Anne Maritsdotter V.
Herlig velkomponert og godt utført bilde!

Bortsett fa at eg ville klonet bort de to ''greiene'' helt nederst på trerota.

Inger Anne
Johan K.
Kristoffer: Tror ikke det skal være noe utbrent her. Bildet ble i utgangspunktet litt overeksponert, men fikk fiksa det i raw-konverteren.
Uansett, fint at du ser såpass mye i bildet, og likte det :)

Johan
Kristoffer L.
Det at jeg så ting som ikke var der, betyr at du har laget et bra bilde. ;-)

Er ellers enig, det er nok ikke noe utbrent der.

Heretter skal jeg være litt mer årvåken jeg også, overfor merkelige stubber jeg støter på. ;-)

- Kristoffer
Jonny E.
Hei hei

Et slikt bilde e jo ypperlig om man e i mode for tolkninga....
det inneholder mange tolkningselement slik som årringa, mørke og lyse parti, grønt blad, litt rusk, mørke flekka og sprekka, bare dagsforen begrenser.

Et bilde som tåler og sees på flere ganga.

Ha en fortsatt god dag

. JonnyE

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu