Tårnseiler
Tårnseileren er en uhyre rask flyger, som mest ligner en jetjager i luften. Den er nesten alltid i luften, Enkelte mener at den om natten til og med flyr høyt opp, og sover mens den flyr! Tårnseilerne foretar i hvert fall parring i luften! Tårnseileren er ingen spurvefugl. Tidligere ble den kalt tårnsvale, men det var egnet til misforståelse, dette er jo ingen svale. Dens nærmeste tilknytning blant fuglene er nemlig kolibrier! Jeg har selv sett en kjempekolibri i ca. 4000 meters høyde i Andesfjellene, den ser helt ut som en langnebbet tårnseiler, og flyr på samme måten med sine svirrende vinger.
Bildet inngår i albumet Norske fuglearter - En serie med artsbilder av fugler som finnes i Norge, men hvor bildene ikke nødvendigvis er tatt i Norge. Får jeg miljøet rundt fuglen med i bildet tas det nok med, selv om det da ofte ikke blir rolig bakgrunn eller forgrunn for den saks skyld.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger497
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_150161} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Eyvind R.

Imponerende skarphet tross alt, Ketil. Dette er vanskelig.. Regner med at det er et betydlig utsnitt av originalfilen..

MVH Eyvind
Svein B.

Fin presentasjon av en fugleart de fleste ikke har hatt anledning til å se såpass godt som her. Jeg vet av erfaring at dette ikke er lett, men du har kommet godt ut av oppgaven her.

Mvh
Svein B
Kjartan T.

Joda, dette skal det ofte noen trykk på utløseren for å få til. En fugl det både skulle vært mere film og bilder av, for arten og dens levesett er svært interessant stoff, men det er jo så tidkrevende å få noe ut på denn lynvingen.

Har lest at fuglen trolig har flere fartsrekorder i lufta. Fint glimt i øyet. Godt jobba!
Steinulf L.

Jeg er imponert! Selv har jeg ikke engang mot til å prøve å ta bilde av dem.
Takk for faktaopplysningene også.
Gro K.

Jeg bøyer meg i støvet.Hvor mange kort gikk det med?
Mvh. Gro.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu