Ung krykkje
Krykkjene må være en av de mest hårdføre fugleartene i Norge. Om vinteren tilbringes mesteparten av tiden pelagisk i Atlanterhavet. Det finnes bare to krykkejarter i verden. Vår hjemlige svartfotede krykkje, og den stillehavsbaserte RØDFOTKRYKKJEN, en art som blir mer og mer sjelden. (Og som jeg har til gode å få sett. Må vel til Alaska en tur for å få sett den, pluss en del andre sjeldne sjøfuglarter.)
Bildet inngår i albumet Norske fuglearter - En serie med artsbilder av fugler som finnes i Norge, men hvor bildene ikke nødvendigvis er tatt i Norge. Får jeg miljøet rundt fuglen med i bildet tas det nok med, selv om det da ofte ikke blir rolig bakgrunn eller forgrunn for den saks skyld.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-08-02 10:14:42
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger453
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_148973} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Torbjørn K.

Pent artsbilde, og spesielt bakgrunnen er veldig bra her. Komposisjonen synes jeg blir noe midtstilt, og bildet kunne etter min smak med fordel blitt kuttet litt til venstre. Jeg synes også det blir litt vel mørkt. Meget bra skarphet!
Jostein M.

Lærerik og interessant undertekst til bilde. Det er noe av det fine med foto.no, man lærer ikke bare bildebehandling men så mye mer :-). Liker bilde. Det midtstilte kompet gjør seg meget bra. Hav og himmel del b ildet på en behagelig måte.

Har du et nærfoto av denne arten? Hadde vært artig og sett.
Mvh
Jostein
Rune Edvin H.

Midstillingen funker utmerket.
Kvledslyset like så.
Vet i grunnen ikke om jeg har noe særlig å utsette.
Rune
Ketil K.

Takk for kommentarene. Et annet,t tettere på bilde er lagt ut som versjon 2. Jeg vurderte om jeg skulle kroppet bort høyre delen av V#1, men tenkte at den nesten symmetriske bakgrunnen tillot et midtstilt bilde.
Kjartan T.

Krykkja er en nydelig fugl, og ungdommen ser spesielt bra ut. Synes begge versjonene er gode bilder av fuglen. Enig i at utsnitt og komposisjon i versjon 1 fungerer, landskapet gir jo en innramming av fuglen.

Flott lys i versjon 2, som er det bildet som gir meg den beste følelsen. Slik ser jeg ofte krykkja der den elegant svever like over bølgene.
Venche J.

Tror jeg velger meg versjon to he Ketil. Nydelig lys. Ellers helt enig med Kjartan. :)

Wenche.
Tom A. T.

Elegant utførte bilder med flott skarphet og god brillians. V1 er godt balansert og midtstilling fungerer bra etter min mening. V2 er vel et mer tydelig artsbilde men et meget pent sådan. Tror allikevel jeg velger meg v1 som en liten favoritt ;o)..
mvh Tom T
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu