Pensjonert bil
Jeg har sett denne bilen en rekke ganger når jeg har kjørt forbi og i går stoppet jeg opp for å se om det var et egnet motiv. Kanskje noen kan fortelle meg hvilken type bil det er?
Det er noe med alt gresset til høyre og oppe i bildet jeg ikke liker, men ellers er jeg fornøyd. Det er relativt skarpt og har masse detaljer og tekstur.
Utstyr
  • Calumet C-1 8x10
  • Nikkor W 360mm f6,5
  • Brennvidde360mm
  • Blenderf/44
  • Lukker1s
  • FilmtypeFuji Acros
  • Nei
  • AnnetBrukte front-tilt slik at fokusplanen ligger på skrå inn i bildet. Det går fra bakken under kameraet og passerer gjennom grillen og opp gjennom dysene til vindusspylerne. Jeg var bare 3-4 meter fra bilen og blendet kraftig ned for å få hele bilen i fokus, dette har nok gått litt utover skarpheten.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBil/motor/Kjøretøy
  • Lastet opp
  • Visninger901
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_148489} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Avsluttet .

Bildet vekker noe vakkert og noe trist på en gang - som en gammel tante som må stå på trappa og ikke komme inn til ungdommene som danser etter ny musikk :) Vakkert!
Pål Hilmar S.

Fine gråtoner. Skarpt og klart. Synd med veggen egentlig. Hadde gjort seg enda bedre med gress på begge sider. Slike biler ser nesten litt menneskelig ut, med støtfanger som trist munn og lyktene som øyne. Var nok en staslig bil en gang i tiden.
Avsluttet .

Bildet var helt herlig - gamle biler har sjel, og den har du fått med deg :-)

Teknisk sett har du tydeligvis et rimelig bra kamera, og for meg som har en lille hangup med kvaliteten i gamle ting og tang, er det en nytelse å se akkurat dette bildet i svart-hvitt. Det får frem kontrasten mellom en perfekt støtfanger - den ser ut som om den kom ut fra fabrikken i går - og resten av bilen. BILEN kan forøvrig være en tysk Ford fra tidlig 60-tall, det minner veldig mye om fronten på Taunus fra denne tiden. Det kan også være en engelsk fetter. Om du har et bilde fra siden, kan du se en liten forskjell på finnene - disse bilene hadde jo finner, må vite - det var mini-kopier av datidens amerikanske Panzerkryssere :-)

Har den IKKE finner, ville jeg tenkt på engelsk - eventuelt Borgward - som også likte fancy grill og laget biler en liten stund på denne tiden.
Tor Harald T.

Bilen så ikje møye blide ut. Vis en ser ka vei fangeren går :-D
Utrolig bra bilde. Viser at noe er slutt. Og at livet til bilen er ferdig.
Avsluttet .

Jeg tror det er en Borgward, et tysk/østtysk merke fra tidlig 60-tallet.
Ellers et veldig fint bilde, detaljrikt.
Pass på at bilen ikke havner på skraphaugen, sikkert noen som ønsker seg en slik, men den var jo ikke din!
mvh arild
Amund Blix A.

At nedblendingen gikk utover skarpheten er ikke synlig...(Med 8x10 er ikke skarphet et problem akkurat...) :-)

Hvilken scanner bruker du?


Amund
Eirik B.

Jeg kjøpte meg en Epson 4990 for å kunne scanne 4x5 og 8x10 på en grei måte. Det holder nok ikke til ''Fine Art'' inkjetprint i 1,1 x 1,4 meter som jeg planlegger å gjøre med en del av bildene, men det gir meg en grei pekepinn på hvordan bildene er, jeg slipper å lage kontaktkopier av alle sammen. Har printet ut dette bildet i A3+ på en Epson 1290 og da blir det utrolig bra.
Avsluttet .

Tok litt feil med TYSKLAND, men det er en engelsk litt_mer_Ut_I_Slekta, det dreier seg om en Hillman Minx Series II fra 1957 and up.

Spesielt interesserte kan titte HER:

http://homepage.ntlworld.com/andymurkin/Hillman

/Hillinfo/SeriesMinx.html

Kjekt å se et bilde av en seriøs bil innimellom gitt :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu