Hvalsafari i Vesterålen
Spermasetthvalene ved Andøya dykker opptil 1000 meter (!) for å fange blekksprut, og de er nede i dypet i opp til 40 minutter. På overflaten ligger de og samler oksygen i blodet i 7-10 minutter før de er klare til neste dykk.
Bildet inngår i albumet Dyr -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-07-28 09:48:20
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-07-28 09:50:20
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D2X
  • Nikon AF-S VR Nikkor 70-200 mm 1:2,8 G
  • Brennvidde200mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_147962} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Steinulf L.
Fint lysspill i hale og vann. Et majestetisk syn. Har selv opplevd det utenfor Maui, Hawaii. Greide imidlertid ikke å ta bilder med en kvalitet som dette.
Avsluttet .
Godt bilde som hadde blitt bedre med et lavere standpunkt, men jeg kjenner båtene som driver med hvalsafari i Vesterålen, og skjønner at det kan være vanskelig å komme lavt. Så nettopp en dokumentar på Discovery, og der ble det fortalt at lengste målte opphold under vann for en spermasett var, hold dere fast, 2 timer og 52 minutter!
Da går blodpumpa sakte.
MVH JOO
Robin S.
Takker for tilbakemelding fra dere begge.
Mht. den målte maksimaltiden på 2t. 52 min. så fremgår det vel ikke hvor dypt dykket var. Kan tenke meg at dypdykk på opptil 1000 m innebærer så ekstreme påkjenninger på organismen at det vil påvirke maksimaltiden i vesentlig grad. Trykket på slike dyp ville jo fullstendig knust enhver annen skapning, men spermasetthvalen er spesielt tilpaset slikt trykk.
Avsluttet .
Jeg vet ikke noe om hvor dypt den var den hvalen, men gjennomsnittlig dykk varer ca. en time. De kan ifølge en infoside jeg leste, gå helt ned til 3200m.
http://www.enchantedlearning.com/subjects/whales/species/...hale.shtml

MVH JOO
Roger V.
Hadde tenkt å dra på en slik ferd selv i sommer. Her bor man i Vesterålen og har sjelden og aldri tid. Et klassisk motiv av hvalfinna, og av et enormt stort dyr. Tenk og det hadde vært et svkt solys som kunne lyse opp vanndråpene fra dyrets finne.... det hadde vært noe det. Håper du ellers hadde et fint opphold i Vesterålen.

Roger
Robin S.
J.O.O: Takk for linken! Her fremgår det vel forøvrig at de kan holde pusten i ca en time, og ikke nesten tre, men hvordan man klarer å måle slikt er ikke godt å si.
R.V: Skulle gjerne hatt litt fint motlys for å fremheve dråpene litt mer, ja, men ellers er jeg godt fornøyd med bildet.
Jeg tok en hel serie på 18 bilder (med 5 b/sek) i det den dykket; skal legge ut noen flere versjoner fra denne serien .
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu