Som en reke..
av utseende!
Bildet inngår i albumet Øyenstikkere og nymfer -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-07-24 21:10:23
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D 70
  • Sigma Sigma 70-300mm F4-5,6 II macro su
  • Brennvidde195mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/160s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger411
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_147760} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Torbjørn K.
Dette var svært delikat. Veldig bra detaljering og silkemyk bakgrunn. Synes utsnittet fungerer bra, og har veldig sans for komposisjonen med to markerte diagonale linjer. Fargene går bra sammen, men blir kanskje litt vel mettet på halepartiet.

Torbjørn
Odd Tore S.
En flyvende reke? Hvis den er like god som svømmende reker, så gjerne for meg. Fargen har de i alle fall felles.
Bra komp, og ellers sikker utførelse fra din side. På denne skjermen finner jeg ikke noe å bemerke.
Hva er det som ser ut som fasettøye nr. midt i panna på den? Jeg husker ikke å ha sett lignende?
Odd Tore
Tom A. T.
Flott fargebruk, nydelig bakgrunn og bra linjeføring, men i forhold til ditt forrige nymfebilde bilde nr. 180935 så føler jeg at du har vært litt ustø på hånda siden det mangler litt på skarphet og detaljering. Åkkesom er det et severdig bilde.
mvh Tom T
Aase Marit W.
Hei,

Jeg likte dette kjempegodt!!! Disse er bare helt utrolige på bilder, fantastisk vakre! Håper det byr seg anledninger for meg også til å fotografere sånne insekter! Var ekstra gøy å se hvilken linse du har brukt, for jeg har akkurat kjøpt maken, som venter på meg i USA. Kjøpte først en EF 80-200, men så måtte selger avlyse kjøpet, og da ombestemte jeg meg, og gikk for en av disse istedet. Etter å ha sett dette bildet, gleder jeg meg enda mer!


Mvh,
AaseM. :)
Helge A.
Jeg tror reker har mange flere bein, denne har bare fem og et kvart. Veldig bra gjengitt med usannsynlig flott bakgrunn. Ville kanskje prøvd å vri litt på kamera for å få kroppen mer diagonalt i bildet.

Mvh Helge
Steinulf L.
Her har du lagt skarphetsplanet på 'midten'. Vingetippene er like uskarpe. Det fungerer godt. Teknisk i særklasse som vanlig fra deg.
Finn M.
Som vanlig et bra insektsbilde fra deg.

Skal jeg pirke synes jeg partiet rundt dyrets hode blir litt for lyst, men dette kan skyldes den skjermen jeg sitter på akkurat nå.

mvh Finn
Cristina B.
Tusen takk for verdifulle kommentarer.
Det er sant, at jeg ofte velger å gjøre bildene lysere etterpå i bildebehandling. Nå begynner jeg etter hvert å skjønne, at det blir for lyst på de fleste skjermer, eller så er min smak litt annerledes.
Nå har jeg forandret litt på fargene og tatt bort noen lyse felter på øyet. Velger også å legge ut ett større format, da jeg synes flere detaljer kommer lettere frem.
Bakgrunnen mener jeg er en tanke grønnere i versjon 2.
Håper versjon 2 ble bedre?
Det var vanskelig å komme til bedre vinkel, fordi ellers måtte jeg hoppet ut i vannet.
Tittel er ikke alltid like enkelt, kalte den reke pga av rødfargen, og om ikke vi mennesker liker denne form for reker, så er det sikkert en god matbit for småkrypene i vannet.
Det blir gøy med nytt objektiv Aase Marit! Objektivet er helt ok til litt større insekter, og ett rimelig og ett anvendelig objektiv for flere ting, spesielt for oss som er relativ nye i foto. (så kan man heller investere i bedre og dyrere etter utvikling og behov, slik tenker nå jeg)
mvh Cristina
Tove Å.
Flott som alltid! Kan nok hende vi har lik smak, for jeg foretrekker ofte også litt lyse bilder med duse farger. Jeg liker versjon 1 best her, og synes refleksen i øyet er med på å lage liv i bildet. Synes tittelen var treffende:)
Johan K.
Et stilig bilde.
Godt komponert, med de to diagonale linjene, og en flott dus bakgrunn.
Kanskje litt hardt lys.

Johan
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu