... stolpene ...
Tror disse skal kanskje holde strømledninger i brukbar høyde. Er på jakt etter noen ''døde'' elementer for å ha i lag med veksten i IR bildene. Likte linjene innover, så bilde ble det.
Bildet inngår i albumet IR digitalt - Startet med hjemmelaget filter på kompaktkamera, men bruker nå Hoya R72 filter på speilrefleksen. Liker det litt bizarre uttrykket bildene får!
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-07-21 00:13:27
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-07-21 00:16:58
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon PowerShot A70
  • Fast zoom, 5.4 - 16.2 mm
  • Brennvidde5.4mm
  • Blenderf/8
  • Lukker4s
  • FilmtypeISO 50
  • Nei
  • AnnetTatt med eksponert dias som filter. Må nok lage bedre filter, dette lekker litt ekstra lys inn. Fortsatt veldig vanskelig med støy. Kamera har støybearbeiding under 1 sek, så der ligger lukkertidene. Litt bedre slik. Eksperimentet fortsetter og er fortsatt gøy!
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger365
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_147503} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Inger Anne Maritsdotter V.
Hei Johann.

Surrealististiske farger, ok egentlig;-)

Eg likte dybden og kameravinkelen i dette bildet.

Inger Anne
Jóhann Á.
Takk, Inger Anne!
Syns det kan bli litt stilig å blande sammen de elementene som ''avgir'' mye lys og de som er mer vanlig. Da kommer fargene fram på en annen måte.
Torbjørn K.
Veldig spesielle farger i dette bildet! Veldig bra dybde og komposisjon, men jeg synes det er litt synd at skogen i toppen er kuttet så brått. Bra dybde. Kunne kanskje tenke meg litt mer skarphet?

Torbjørn
Jóhann Á.
Takk til deg, Torbjørn!
Hadde ikke lagt merke til buskaset midt på bildet før du sier det nå. Skjønner poenget. Og det med skarpheten er jo riktig. Linsa er nok ikke så fantastisk i utgangspunktet, men det ''filteret'' gjør nok sitt til at bildet blir uskarpt. I lag med en del støy!
Hans Jacob H.
Litt sært og snodig med versjon 1 og de rare fargene. Stolpene gir jo bra med linjer innover i bildet, men tror det hadde blitt bedre med noen cm høyere standpunkt, for å fått litt mindre midtstilling av temaene.
Caroline M. S.
Har dessverre ikke peiling på etterbehandling av IR-bilder og de få jeg har laget er det mer støy og bevegelsesuskarphet i enn disse (jeg brukte Hoya R72 filter). Her synes jeg v1 ble best - liker ofte IR-bilder med farge og dessuten ser den mindre grumsete ut enn v2 og v3. Enig med de andre i at tømmerstokkene gjorde seg godt! :-)
Caroline M. S.
Forresten - kom på en gang at jeg leste det var en som anbefalte at IR-bilder ble tatt med RAW, max 1-2 sekund lukkertid, f/11 og høyere ISO hvis nødvendig. Hans bilder (tatt med Olympus E-1) så bra ut både i farger og svart-hvitt.
Kurt S.
Foretrekker V1.
Fin dybde.
Liker også linjene som stolpene danner i forhold til skogen og de diagonale linjene i berget, som du muligens kunne hatt litt mere av.
Det ble en litt uvirkelig stemning, som jeg likte, i denne versjonen.
Når det gjelder NI. Har heller ikke fått helt taket på dette. Veldig mye innstillinger, synes jeg. Har funnet ut at det kan fungere på bilder med lite detaljer. Som f.eks. for å rense en himmel for støy. Ellers har jeg oppdaget at NI stjeler mye detaljer i bildene.. Muligens kommer det av at man ikke har innstilt programmet rett.
Et artig eksperiment du holder på med-:)
Mvh Kurt
Jóhann Á.
Hans-Jacob: Du har et poen med standpunktet. Tar det med meg videre! Og det er sært!!!

Caroline: Ja vel, da er det vel ikke bare det hjemmelagede filteret mitt som kan for dette. Og jeg er enig i det med farge vs. sv/hv. Har jo sett masse bildet som er tatt med IR og ser kjempefine ut. Og det kan hende at en digital kompakt (uten RAW) ikke holder helt til det store. Men jeg prøver videre!
Jóhann Á.
Takk til deg, Kurt! Og jeg er nok så enig med deg når det gjelder NI.
Mone S.
Hei Johann. Spennende bilde, vers.1 faller best i smak. Morsomt og anderledes.

Mvh Mone
Tom A. T.
Spennende bilde som du har komponert på en måte som effektivt trekker blikket innover mot bakgrunnen. Ir-effekten syntes jeg er fint utnyttet. V1 er den mest severdige i mine øyne.
mvh Tom T
Karl Morten R.
Liker best ver. 1. Flott motiv. Bra komposisjon.
Ved IR-fotografering er det viktig å huske at IR har en annen bølgelengde enn synlig lys. Derfor vil fokuspunktet være annerledes i objektivet og bildet blir uskarpt ! Dette kan delvis korrigeres for ved å benytte liten blender (høyt blendertall), men da kommer problemet med diffraksjon inn i bildet (høyere enn bl. 16). En annen ting er at det som regel er eldre digitale kompaktkamera som gir best IR-effekt (har dårligst innlagt IR-filter). Disse har til gjengjeld stor begrensning i tilgang på høyere blendertall :-( Løsningen er å fokusere manuelt - med påfølgende etterjustering av fokus slik at fokuspunktet ligger litt i forkant av motivet (her må en prøve seg frem).

Keep on the GOOD work Jóhann !

Mvh
Karl Morten
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu