Vannymfe
Ung utgave av vanlig metallvannymfe(Lestes sponsa).
Bildet inngår i albumet Øyenstikkere -
Utstyr
  • Canon 10D
  • Sigma 180mm macro
  • Brennvidde180mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/30s
  • FilmtypeISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger544
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_147085} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Pål Hilmar S.

Dette var en virkelig skummel krabat. Ser ut som den henger fast for bare livet. Utrolig hva man kan fange inn ved bruk av makro. Og dette var en meget god sådan!
Avsluttet .

At det går an, merkelig skapning.
Bilde ja, savner bakenden, eller ikke, vet ikke. Funker bra som det er.
Enorm skarphet.
mvh arild
Edvin S.

Enda godt man må bruke makro for å fange de her på bildet. Ville ikke likt å møte en slik en i portrommet etter et lystig lag.
Utrolige farger den skapningen har.
Skarphet, jo det har det bildet, og hva skal man med bakenden så lenge den klamrer seg så godt fast. Flott.

Mvh ~ Arne
Erik A.

Spooky skapninger dette gitt! Skjønner hvorfra figurene i Alien-filmene kommer... Originalt komp, men det funker! Må jo innpå for å vise slike detaljer, og med nymfenes lange kropp, mister man denne muligheten hvis hele kreaturet skal med i bildet. Fargene sære og flotte. Snåle øyne, ser da ut som fasettøynene har pupiller - men det har de vel ikke? Må ha vært lite sky denne? Hva var arbeidsavstanden til motivet?
Bård Lauris H.

Jeg synes den forrige vannymfa du satt bedre. Denne mangler litt skarphet i øyepartiet i tilegg er den litt utbrent her og der.
Uansett er dette en stilstudie i detaljer. Jeg er glad de ikke blir større enn de er. Det var jo en gang i tiden disse var større en spurv og jaktet på fugler.
Inger-Lise S.

Rålekkert macrobilde med vakre farger. Dyktig presentert.

Inger-Lise
Odd Tore S.

Du kan dette med øyenstikkere av forskjellig art.
Her stemmer til og med fargen på nymfen med fargen på sivet, er det planlagt fra din side, eller foretrekker denne typen slik farge for å være mindre synlig?
Fasettøye med pupill ser litt merkelig ut, har du noen forklaring?'
Ellers begriper jeg fortsatt ikke hvordan du klarer å fange disse jagerbombeflyene i ro, alle jeg så ved skogstjernene i går var travelt opptatt med å ikke sitte stille, var faktisk så urolige at det var umulig å se hva de var. Men kanskje opererer du tidlig om morgenen eller om kvelden når det er blitt kjøligere?
Odd Tore
Arve G.

Takk for kommentarene.
Til EAA:Denne er foreviget i blomsterenga, det var mange av de og ikke så veldig vanskelig å komme på skuddhold.Denne satt høyt på et strå, derav den rolige bakgrunnen.Største problemet var vinden.Avstanden fra fronten på objektivet til vannymfa antar jeg var 35-40 cm.Dette er fordelen med 180mm, altså god arbeidsavstand.
Til BLH:Det stemmer at øyet ikke er helt i fokus.Her hadde jeg tenkt å ta flere eksponeringer derav en med øyet fokusert og så smelte bildene sammen i photoshop.Desverre fløy fuglen(les:nymfen) før prosjektet kom så langt.
Til OTS:Det er nok ingen pupill, mulig at det skal virke litt skremmende på predatorer.
Bildet er tatt i blomsterenga i fullt sollys.Det er nok lettere å ta bilder av de i blomsterenga, for her er de primært opptatt av mat.Ved vann er det parring som står på programmet og da er de nok mere urolige.

Arve

Bjørn T.

Dette var som en stilig skulptur, flott makrobilde.
Carsten A.

Imponerende detaljopptak av et vakkert og 100% ufarlig insekt.

MVH CA
Iselin E.

Utruli skarpt og detaljert bilde!
Men ej synst den va skikkeli skremmande og ekkel..! Bra fanga!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu