<o)
Bryter vel alle regler her som så ofte ellers. Funker det med midstilt øye?
Jeg synes det må være slik, men fint å få noen andre synspunkter på det.
Ei høne er jo ikke så spennende avbilde. Så jeg prøvde å få noe mer ut av det enn bare et høneportrett. Synes selv jeg traff ganske bra med dette og for min del ble det nesten noe hypnotiserende over dette.
Bildet inngår i albumet Natur - Er ofte ute i naturen og tar bilder. Mange fra Numedal og omegn. Noen av disse vil du etterhvert finne her. Kan også ses på <a target=''_blank'' href=''http://numedal.scenery-photos.com''>Numedal Scenery Photos</a>
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-07-18 17:08:36
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D70
  • Sigma AF 70-300/1:4-5.6D APO Macro Supe
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/30s
  • FilmtypeCCD ISO200
  • ja
  • AnnetHåndholdt med støtte mot døråpning.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger503
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_147078} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Pål Hilmar S.

Er litt enig med deg i at det virker en smule hypnotisk. Litt pga. blikket og mye pga. mønstret på ryggen til høna. Eller egentlig kombinasjonen. Fin klar komposisjon.
Avsluttet .

Det er ingenting å utsette på fargene og skarpheten i bildet. Jeg kan være enig at høna virker noe hypnotisert eller utilpass :-)

Bra detaljering.

MvhJRH
Inger-Lise S.

Klart og skarpt, nært og med fine farger. Nå har jeg ikke så mye nærkontakt med høner, men barndomsminnene får meg til å tenke: ''Er det ikke slikt blikk høner har da?'' Ja,si det..At øyet er midtstilt, syns jeg er greit.
Det jeg vil pirke på er det lyse partiet i bakgrunnen. Det syns jeg sjenerer litt.
Du må bære med deg høna til en rolig bakgrunn;)
Apropo regler,er de til for å brytes. Trolig for å skape spenning. (Innen foto altså;)

Inger-Lise
Odd Eirik S.

Tusen takk for kommentarer!

Inger-Lise
Jeg har vurdert det hvite i bakgrunnen og prøvd å dempe det på flere måter. Men da får jeg et annet problem. Det hvite feltet under øyet som fra før er svært fremtredene blir da enda mer fremtredende og tar all fokus fra øyet som for meg er svært viktig for bildet. Ved å ha det hvite i bakgrunnen til høyre så synes jeg det demper effekten av det hvite under øyet. Prøvde også en beskjæring der jeg fjernet alt det hvite i bakgrunnen, men da fant jeg fort ut at all ''fokus'' ble liggende på den hvite flekken under øyet og ikke øyet i seg selv.

:)
Odd Tore S.

Portrett av en høne med høneblikk, i alle fall slik jeg opplever det. Øyekommunikasjon med høner har jeg aldri fått til, de bare ser rett gjennom meg og tenker på mer å spise.
OK med midtstilt øye, jeg overlever vel også det hvite i bakgrunnen, men jeg lurer veldig på hva slags belysning du har brukt, ref. den tydelige slagskyggen under nebbet. Det, sammen med stor pupille og litt harde reflekser tyder på blitz, men det gjør ikke lukkertiden??
Odd Tore
Odd Eirik S.

Hei Odd Tore og tusen takk for kommentar.

Har glemt å krysse av for blitz. Det ble brukt blitz og 1/30 lukker. På D70 kan jeg velge ned til 1/15 lukker m/blitz, benytte Slow sync eller rear sync.

:)
Kurt S.

Synes du har rett med hensyn til den hvite bakgrunnen til høyre.
At øyet ble midtstilt synes jeg, på en måte, ble litt merkelig-:)
Prøver å betrakte bildet i fullskjerm. Jeg blir liksom sittende å stirre rett inn i øyet til høna. Som en slags hypnose-:)
Kanskje har bildet blitt kjedligere dersom du hadde lagt øyet mer i henhold til ''det gyldne snitt''
Tror likevel jeg ville gjort det.
Flotte mønstre og farger i fjærdrakten. Fin farge med gode detaljer i kam og skjegg Er ikke sikker på om det heter det-:) I likhet med Inger-Lise har jeg ikke hatt noe befatning med høner siden barndommen.
Tror du hadde fått helheten bedre frem med øyet plassert litt lengre opp og til høyre.
Uansett et flott ''høneportrett'' -:)
Mvh Kurt
Odd Eirik S.

Takk Kurt for kommentar.

Som jeg sier til ILS så har jeg prøvd en beskjæring tidligere som jeg ikke syntes ble så bra. Men legger ut en v2 så kan du/dere bedømme selv.
V1 er jo hele bildet i høyden. Orginalen er kuttet med ca 1/6 i hver side for å gjøre bildet kvadratisk.

Jeg har forferdelig lite greie på høner selv. Har noen slektninger som har høner og derfor blir det jo noen bilder av disse innimellom når vi er på besøk.
Kam er nok helt sikkert riktig, vi sier skjegg også er det.

:)
Kurt S.

Til tross for at du måtte kutte i den fine kammen synes jeg V2 fungerer bedre.
Resten av høna kom liksom bedre frem og jeg ble mindre hypnotisert-:)
Artig bilde forresten-:)
Mvh Kurt
Odd Tore S.

Første reaksjon v2: Dyremishandling! Det går ikke an å kutte kammer slik!
Annen reaksjon: Det hadde kanskje noe for seg likevel, når man så v2 først og deretter v1, ble v1 litt tom i forhold til mer intime v2.
Men hønseblikkets egenart, den gikk stort sett tapt.
Odd Tore
Eivind A.

Heisann! Jeg synes dette bildet ble virkelig gøyalt. Fikk meg en god latter da jeg så versjon 2, så den er nok bedre :) Er en typisk ''forvirret skapning'', synes du har klart å fange det typiske med et slikt blikk!
Odd Eirik S.

Tusen takk for kommentarer.

Kurt
Ble overasket selv for det ble ikke så halvgærnt allikevel. Men som Odd Tore sier så kommer det under kategorien dyremishandling.

Odd Tore
Man kan saktens kalle det dyremishandling. Men skulle kammen være med, så ble det noe hvitt igjen oppe i hjørnet. Det hvite skulle bort og da ble resultatet slik.

:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu