Seilskute i solnedgang
Bildet inngår i albumet Oia -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-07-15 15:11:26
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-07-25 16:28:40
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2005-07-25 16:29:34
    Versjon #4
Utstyr
  • -
  • -
  • Brennvidde30mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/4000s
  • FilmtypeISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger389
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_146830} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Kristian S.
Pent! :D
Perfekt timing med båten.
Syns det er noe rart med husene bortover. De burde vært mørkere. Eller lysere, eller noe.

KES
Eivind A.
Må si meg enig med kommentaren fra KS ovenfor. Bildet er særdeles pent og utsnittet tror jeg ikke kunne vært annerledes. Er også enig med husene. Kanskje dette bildet kunne vært interessant å se ''som HDR''.

(Sjekk diskusjonssidene og http://www.luminous-landscape.com/tutorials/hdr.shtml for mer om HDR.)

Men, som sagt, et flott fotografi :)
Marius F.
Takk så mye for deres kommentarer, KS og EHA. Jeg ser poenget deres angående husene - det blir kanskje hverken fugl eller fisk. Bildet er tatt motllys (åpenbart) og husene er mørkere på originalopptaket , men jeg mener at de er en sentral ved bildet og at de derfor bør være synlige. Mulig at jeg har tatt for hardt i og skal derfor legge ut en ny versjon. Angående mulighetene for HDR så er de simpelthen ikke der for dette bildet. Det er tatt på frihand og jeg gjorde ingen andre eksponeringer tett opp i tid til denne.

Mvh MF
Eivind A.
Nei, jeg regnet heller ikke med at du hadde gjort flere eksponeringer av samme bildet. Men jeg er for tiden veldig begeistret for HDR og nevner det i nærmest enhver anledning ;-)
Eivind A.
Hei igjen! Liker versjon 2 bedre! Men du får liksom ikke i pose og sekk, hadde du bare hatt HDR, hehe... Saken er at jeg etterlyser en versjon (som du ikke kan lage :P) med kontrasten til versjon 2 og enda tydeligere hus enn versjon 1 :)
Terje V.
Flott! Rett og slett et flott bilde!
Bra timing med skuta i sollyset, og skyggen av båten i vannet setter virkelig prikken over i'en;)

Resten av bildet blir litt for gjengrodd, men jeg synes det er litt av magien med bildet. Blikket konsentrerer seg kun om sola og skipet.
Bra sett!

Mvh Terje
Odd Tore S.
Egentlig et flott motiv, hvor himmel, hav og skute gjør det svært så bra i v2, mens resten gror igjen. Resten er bedre i v1, eller skulle kontrasten i resten økes enda mer, slik at det blir bare hvite hus og siluett igjen?
Nå vet jeg ikke om du bruker PS eller annet program, men du kan gjøre mye her ved velge ut de delene av bildet du vil behandle likt med f.eks. Magnetic Lasso, og så jobbe selektivt med dette. Mye arbeid, og behov for stor oppmerksomhet på overgangene mellom de forskjellige seksjonene, men det kan hjelpe bra.
Odd Tore
Nils G.
Flott og attraktivt bilde. V2 for meg.

Nils
Frank K.
Et herlig motiv! Fin timing. Likte fargene i versjon 2, men savner bebyggelsen i versjon 1 på dette. Kanskje disse lar seg kombinere? Alternativt ville jeg ha kuttet vekk noe av høyresiden og gjort en silhuett av den mindre andelen berg. Mener det kvadratiske utsnittet vil bli bra.

Observerte to ting da jeg dro bildet over til CRT skjermen min. Det ene er at du har lagt bildet på nett med 'adobe RGB' noe som ''forskyver'' fargene noe ift den noe mer egnede sRGB. Og at bebyggelsen ikke lenger var synlig. Vet derfor ikke om det var meningen at husene skulle vises i versjon 2?

mvh
Marius F.
Takk til alle for alle kommentarer! Frank: Jeg har for vane å legge ut bilder i Adobe RGB da det er det jeg skyter i, men lurer på om jeg kanskje bør endre praksis. Mtp. husene i versjon #2 så er det meningen at de skal være synlige, men en hel del mer dempet enn i versjon #1. Angående forslagene dine til endringer av versjonene synes jeg forslagene hører interessante ut. Skal se å få laget noe så fort jeg får tid til det!

Mvh MF
Frank K.
Hei igjen!

Må si jeg likte både versjon 3 og 4 veldig godt. Har du forsøkt utskrift av disse?

Ser at valget av dottens egne rammer gir uheldige effekter når formatet på andre versjoner er forskjellig i fra den orginale. Dette har jeg selv unngått ved å lage en passende ramme selv og velge visning uten ramme på dotten. Ulempen er riktignok da at de av brukerne som foretrekker bilder uten ramme ikke har muligheten til å velge denne vekk.

Ser forøvrig at du har veldig mange gode bilder!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu