Sony-senteret i Berlin
Bygningen til høyre er litt av Sony-senteret (delvis speilet i bygningen til høyre).
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-08-01 00:28:54
    Versjon #2
Utstyr
  • Olympus E-1
  • Zuiko 7-14mm 1:4
  • Brennvidde7mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/250s
  • FilmtypeRAW, ISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger838
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_146828} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Morten M.
Til å bli svimmel av. Fine linjer og en deilig blåfarge. Ville personlig beskjært fra topp-høyre for å fjerne bygningen som stikker inn på høyresiden, samt speilbildet.
Morten
Rune L.
Blått og stramt. Liker venstre og øvre del av bildet. Synes ikke bygningen nede i høyre hjørnet med sin rutete fasade kler de glatte flatene i venstre og øvre del. Synd det ikke var en litt mer spenstig bygning. Komposisjonen er som den skal.

Leste en gang at Sony bygger en opp en hel bydel med slike bygg i Berlin. Dette skal vistnok bli Sonys hovedkontor for Europa, med mange tusen ansatte.

Mvh
Rune
Avsluttet .
Lekre linjer og lekker kombinasjon av hovedsaklig to farger; blått og grått. Litt metallisk og industriell science-fiction-aktig stemning. Om den spissen som stikker inn fra høyre kant ikke hadde vært der ville dette i mine øyne blitt 100%. Nå er det ca. 95%. Og det er bra!
Johan K.
Dette var bra. Fine linjer og herlige skarpe farger. Ganske metallisk.
Er enig i at bygget som stikker ut fra høyre ikke skulle vært der.
Sett bort fra det, var dette et meget pent bilde

Johan
Odd Tore S.
Her var det oppoversug så det forslår, Sony er veien til himmelen kan man nesten tro.
Jeg er ikke begeistret for den litt skarpe buktningen i linjene i fasaden i bygget til venstre, her burde du tatt en prat med arkitekten, slik at han hadde sett at en glatt linjeføring ville stått bedre til Sonybygget.
Når det gjelder det skarpe hjørnet irriterer det og bringer samtidig interesse inn i motivet med sin kontrast i form. Siden det finner sin motsats i speilbildet må det bare få være med, det blir ikke mye igjen hvis du skal kutte alt dette.
Og metallisk lysblå og sølvblank må være in for tiden, om man dømmer etter den nyere del av bilparken.
Odd Tore
Avsluttet .
Ble skikkelig svimmel av dette. Kult bilde med mange flotte linjer. Ser du har blikket med deg.

Mvh Jon M
Edvin S.
Dette ble vakkert, med vakre linjer, klar himmel osv., men er enig i at bygningen på høyre side som dukker opp, bryter med linjene dine.

Likevel et flott bilde, som det er påpekt av andre.

Mvh ~ Arne
Steinulf L.
Bildemessig meget bra, selvom jeg er litt i tvil om tuppen til høyre bør være med eller klones bort. Jada, jeg vet at vi fortsatt vil se speilingen, men det gjør ikke noe.

Arkitektonisk fremstår dette som kaldt og avvisende.
Michael C.
Jeg kjenner huset fra selvsyn og synes du fikk sagt noeom både dets ånd som såvel firmaets ide om seg selv...
Jeg lurer på om jeg hadde kuttet ovenfra for å bli av med den øvre trekanten som jeg ikke er riktig klar over om den beriker bildet.
mvh, M. C.
Inger-Lise S.
Et stilig bilde dette. Fine linjer og lekre farger. Spennende. Men jeg må innrømme at jeg blir litt svimmel av å beskue dette:-) Vel, hovedsaken er at jeg liker det.
Jeg ser det er kommet noen innvendinger her.. Det eneste jeg vil pirke på er den trekanten oppe til høyre. Den syns jeg ikke passet inn. Men du kunne jo ikke rive den ned heller:)

God helg
fra Inger-Lise
Caroline M. S.
Tusen takk for kommentarer. Det ser ut som dere er nesten helt samstemte i at trekanten til høyre ikke burde vært med (jeg tror i hvert fall det er den dere mener også dere som skriver oppe). Jeg tok en haug med bilder fra dette stedet - noen med og andre uten trekant. Selv likte jeg dette - kanskje mest fordi jeg syntes det var fint med speilingen av den rutete fasaden (rutemønsteret oppe omtrent på midten) og speilingen av trekanten.

He, he - hadde nok ikke hjulpet å prate med arkitekten Odd Tore - han ville neppe gjenkjent bygget til venstre som sitt. Egentlig er bygget ganske likt Mortens bilde nr. 181461. Her har jeg stått klint inntil den ene siden av veggen og vrengt kameraet oppover. Jeg skal se gjennom de og se om jeg har et som ligner på dette, men uten trekanten. Tror ikke beskjæring er tingen her, men jeg kunne vel kanskje klonet bort trekanten til høyre.
Rune Edvin H.
Hm, eller var det mmmm... Her ble jeg sugd inn i et visuelt trøkk. Trenger ikke noe mer.
Rune
Paal A.
trekanten bør være med, det er eneste lyspunktet i dildet som lider av mangel på spennende elementer, og desverre ender opp som uinspirert og tannløs avfotografering av arkitektur. Beklager men jeg synes dette var dårlig. Litt for standard løst til å heve bildet fra grøfta.
Caroline M. S.
Takk for kommentarer Rune og Paal. Hmmm - jeg kan vel være tilbøyelig til å være enig med deg Paal siden jeg liker dette bildet mindre og mindre for hver gang jeg ser det. Var veldig begeistret der og da/på opptaksstedet. Men at det er avfotografering - nei, det kan jeg ikke være enig i. Jeg syntes jeg var riktig så oppfinnsom da jeg lot halve bildet være speiling i en annen bygningsfasade og syntes i grunnen det var litt morsomt med utbrent tårn på Sony-senteret som blir ''riktig'' i fasaden til det andre bygget. :-)
Johan G.
Prøv å snu bildet litt rundt. Årsaken til at denne er ''tannløs'' er vel at man har den nærmeste referansen man klarer å oversette veldig eksponert, -du har kikket opp. Hvis du leser akser i bildet går det en på langsida, ikke på kortsida. Siden du arbeider med høyder tjener kanskje bildet på å stå på høykant ? Da får du også en linjeføring fra venstre øvre hjørne nedover og et annet ''rom'' i bildet ?

Alt i alt oppsumerer jeg med at det bor sikkert mye potensiale til abstrakt foto i bildet, -mye potensiale til å arbeide med flater og linjer. De mørke feltene gjør også det mulig å legge tyngde i en eller en annen ende. For meg er bildet litt vel ''nært'' virkeligheten, det lar seg litt for lett avsløre som Caroline som titter opp i en gate. En sterkere abstrahering ville tjent bildet og fortalt mer om arkitekturen, -etter mitt skjønn.
Caroline M. S.
God ide og godt poeng Johan. :-) Må bli litt flinkere til både å se mer abstrakte motiver og ikke nødvendigvis alltid presentere bildene på samme måten som de ble tatt. Har lagt ut en v2 på høykant. :-)
Ketil K.
Suggererende bildeflate. Dette er ikke kjedelig for meg, men hvis man ser mange nok av denne type bilder skal det noe til å skille seg ut i mengden. Se på Arne Strømmes bilde fra New York, det ble lagt ut for et par år siden - der har du et bilde som er utenom det vanlige. Da er det himmelen som er trukket inn som et aktivt element i bildet.
Arne S.
Jøss, husker du det, Ketil. Imponerende!

Jeg synes dette bildet fungerer. Trekanten oppe til høyre må absolutt være med. Speilingen av samme trekant i øvre bildekant er en lekker liten detalj.

Bra!
Caroline M. S.
Takk Ketil. Går ut fra at det er dette bildet av Arne du sikter til: bilde nr. 40872. Det er bra ja! :-)

Takk til deg også Arne.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu