Ikke ofte jeg prøver meg på denne type fotografering. Men etter å ha vært på stillebens klubbkveld hos Photo'n Art så ble jeg litt giret. Fikk mange tips vedrørende lyssetting o.l.

Er selv godt fornøyd med resultatet, men ønsker å få andres ærlige vurdering.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-07-14 21:18:39
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D70
  • AF Nikkor 28-105/1:3.5-4.5D
  • Brennvidde55mm
  • Blenderf/16
  • Lukker3s
  • FilmtypeCCD - ISO200
  • Nei
  • AnnetLys fra en trinnløs regulerbar 50W halogenlampe. Skygger og overgang til bakgrunnen ble laget ved å føre en hvit pappplate frem og tilbake mens eksoneringen pågikk.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriStilleben
  • Lastet opp
  • Visninger577
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_146745} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Kurt S.
Nå er ikke jeg noen ekspert på stilleben men dette synes jeg ble strålende vakkert.
Flott lyssetting, flotte fargenyanser og sylskarpt/klart.
Den blå flasken med de gule blomstene skapte fin kontrast mot resten av omgivelsene.
Stilrent og vakkert.
Mvh Kurt
Lise H.
Liker veldig godt. Flotte farger, lyssetting og skarphet. Vet ikke om jeg ville hatt det så midtstilt, men samtidig så fungerer det godt.

Lise
Sjur R.
Syns også dette ble veldig pent. Kanskje litt mye komprimert, ser ut som den venstre flasken lider litt av det. Lyssetting og farger er veldig bra.

Mvh,
Sjur
Avsluttet .
Lyset og fargene er helt supert, særlig lyssettingen din.
Stillben er heller ikke min sterke side, men resultatet ser veldig delikat og vellykket ut. Jeg synes midtstillingen fungerer bra her.

MvhJRH
Ole Martin T.
En utrolig flott komposisjon med helt rå lyssetting og fabelaktige farger. Hvem skulle tro at ''kjedelige'' flasker kunne bli så spennende?

Mvh - Ole Martin
Steinulf L.
Det bør vel være midtstillt pga skyggen til venstre. Fint at du har tilstrekkelig dybdeskarphet til å få alle elementene skarpe.
Nils G.
Svært tiltalende bilde. Linjeføringen som flaskene skaper virker helhetelig på meg. Og fargesettingen synes også er veldig bra. For meg er det to vesentlige bidrag til helheten: Den gule blomsten og at korktoppene er såpass lyse.

Nils
Inger-Lise S.
Elegant og vakkert stilleben med fine farger, fin komposisjon og teknisk godt. Flott lys.

Inger-Lise
Inger Anne Maritsdotter V.
Min ærlige mening er at dette ble ;SUPERBRA!!!

likte det kjempegodt både i farger, lys, og de ulike elementer, hvordan de var plassert i forhold til hverandre.

Mvh -iav-
Kristian S.
Lyset er jo pent. Vet ikke helt med oppstillingen av flaskene. Og det at der er flasker i seg selv, det virker ikke spesielt spennende. Kanskje et tettere utsnitt eller noe hadde endret min mening.

KES
Eivind A.
Dette var utrolig lekkert! Lyset er utrolig tiltalende og fargene er særdeles forførende. Versjon nummer 2 er klart bedre. Jeg ville ha beskåret 1/3 av friområdet på høyre side.
Odd Tore S.
Dette ble et annerledes sprell fra din side, lekkert å se på er vel den karakteristikken jeg synes passer best her.
Karafler med kork og innhold i form av speilinger gjør at det blir mer enn bare ytre linjer.
Jeg skal ikke kommentere mer her, stille ben (som jeg trodde det het i den den grønnere delen av ungdommen) har jeg null peiling på, men av og til synes jeg slike saker med lys og farget glass er spennende.
Odd Tore
Edvin S.
Nydelig og en halv. Dette med lyssetting kan du, og dette ble riktig så tiltalende. ''Bærre lækkert ... !''

Mvh ~ Arne
Odd Eirik S.
Tusen takk for kommentarer.
Artig at det falt i smak hos de aller fleste.

Kristian
Takker for din ærlige mening, men synes du virker litt forutinntatt i din kommentar der du sier ''Og at det er flasker i seg selv....''. Derfor tenker nå jeg at et annet utsnitt eller en annen oppstilling ikke hadde gjort så mye fra eller til siden det allikevel ville inneholde flasker.

Eivind
Var inne på tanken vedrørende beskjæring men falt tilbake på dette utsnittet. Mye av grunnen er også at dette formatet er et nedskalert 13x18. Ville helst ha kommentarer på dette slik det vil bli ferdig med passepartout og ramme.
Jeg har allerede rammet det inn og hengt det på ''veggen''.

mvh
OddES
Rune L.
Meget pent. Liker fargekombinasjonene. Flaskenes form bidrar med eleganse. Flasken som ligger, skaper en slags fortelling.

Versjon 2 viser detaljene i alle flasker bedre, i flasken til venstre kommer noen detaljer som porer i selve glassmatrialet til syne.

Regner med at vi vil se disse flaskene igjen...eller...?

Mvh
Rune
Avsluttet .
Et flott stilleben.

Likte spesiellt godt lyset fra den trinnløse hallogenen. Artig beskrivelse av fremgangsmåte ved belysning.

Utsnittet er veldig spennende og kunne etter min mining ikke vært anneledes. Veldig bra levert !

Flotte detaljer i korkene, men også i flaskekroppene. Detaljer kommer helt klart bedre frem i v2.

Likte også bakgrunn og fargekombinasjon i hele flaten.

Svenn
Pål Hilmar S.
Dette er rent og uten jåleri. Liker den enkle men meget smakfulle komposisjonen. Og så har du virkleig fått frem fargene her. Et bildet som kunne gitt mang en stue et elegant preg.
Odd Eirik S.
Igjen tusen takk for kommentarer!
Setter umåtelig pris på at dere likte bildet.

Brukte mye tid på å finne den riktige lysstyrken. Ditto mer tid for å finne den rette balansen med skygger i bakgrunnen. Bakgrunnen er jo i utgangspunktet en hvit pappplate som er like mye belyst som forgrunnen. Men ved å føre en annen pappplate sånn forsiktig frem og tilbake bakenfor motivet, utenfor bildet men dog slik at den skygget for lyset bakgrunnen så fikk jeg til slutt den effekten jeg var ute etter. Det ble en del forsøk før det satt.

Angående v2 og komprimering.
Jeg benytter en tidsstyrt prosess som konverterer bearbeidede bildefiler til WEB format. Denne er av og til litt slem med komprimeringen. Programmet kalkulerer komprimeringen basert på flater med lite detaljer og en predefinert prosentvis komprimering. Her er en vesentlig del av bildet uten detaljer og programmet har valgt en alt for hard komprimering på de områdene som inneholder detaljer. I andre tilfeller med mye detaljer i bildet så kan det hende bildet er for lite komprimert sett i forhold til dottens krav.
Skulle ønske meg et program som komprimerte med bakgrunn i filstørrlesen. Altså oppgi maks filstørrelse og så komprimere deretter. Kjenner noen noe slikt?

:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu