Ringgås
Nok en gåseart, fortsatt er det noen få slike gåsearter igjen som jeg ikke har lagt ut bilder av. Avbildet her er den mørkbukede varianten av ringgåsa ''østlig'' ringgås, som hekker i Vest-Sibir og i stor grad overvintrer langs kysten av Vest-Europa. Antallet var nede i bare ca. 20 000 i 1970-årene, men bestanden har tatt seg opp igjen og er nå på ca. 250 000 - 300 000 fugler. En virkelig økologisk suksesshistorie altså, og basert på fredning av overvintringsområder, hvor det tidligere var konflikt med bøndene som eide områdene. Den lysbukede ringgåsa hekker i kolonier på noen små øyer på Sørøst-Svalbard og på Grønland, og en tredje variant som også er mørk, hekker i Øst-Sibir og Kanada.
Bildet inngår i albumet Norske fuglearter - En serie med artsbilder av fugler som finnes i Norge, men hvor bildene ikke nødvendigvis er tatt i Norge. Får jeg miljøet rundt fuglen med i bildet tas det nok med, selv om det da ofte ikke blir rolig bakgrunn eller forgrunn for den saks skyld.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger334
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_146381} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Svein B.

Artig å se et så godt teknisk artsbilde av en gås jeg ikke har sett med egne øyne. Flotte farger i vannflaten som gjør bildet til et svært pent artsbilde.

Mvh
Svein B
Rune Edvin H.

Bra artsportrett, knall bakgrunn. Som artsbilde fungerer det definitivt bra nok.
Rune
Stig B.

Helet enig med initialbror SB her; nydelige vannfarger hever dette artsportrettet, som selvsagt har bra teknisk kvalitet.

Mvh Stig
Jan O Ø.

Hei. Fint artsbilde. Synes bakgrunnen over fuglen er mer spennende enn selve hovedmotivet. Slik sett kan man nesten si at bakgrunnen ødelegger for det som folk egentlig skal se på, nemlig fuglen. Jo mer jeg ser på bildet, jo mer fasinert blir jeg av bakgrunnen. Kanskje en mer nøytral bakgrunn hadde vært bedre? Kan en bakgrunn bli for bra? Jeg bare spør...
Mvh Jan O.
Ketil K.

Takker for kommentarer her. Jan O: Du har helt rett, det er snakk om bildets positive og negative rom. Her har det negative rom tatt fullstendig overhånd, men jeg syntes det ga liv til bildet, og fuglen i seg selv fremstår tross alt noenlunde komparativt fargemesig.
Avsluttet .

Vannspillet og fargene i vannet gjør dette bildet meget severdig. Ellers teknisk i toppklasse..............som vanlig fra deg.

MvhJRH
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu