Blåvingevannymfe (Calopteryx virgo)
--kanskje vår vakreste øyenstikker
Bildet inngår i albumet Insekter og annet småkryp -
Utstyr
  • Nikon D70-S
  • Tamron 90 makro
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger520
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_145790} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Cristina B.
Du verden for en flott vann nymfe.
Selv om halen faller utenfor skarphetsplanet, så synes jeg ikke det gjør noe. Vrient å komme i rett vinkel.
Vanskelig lys, men synes det er rimelig god balanse mellom det lyse og mørke.
Bildet falt i smak det.
mvh Cristina

Eyvind R.
Flott artbilde av nymfen. Jeg synes du har klart å utnytte en ''urolig'' bakgrunn på en god måte slik at det skaper liv i bildet uten å forstyrre for mye. Jeg tenker spesielt på stråene som omkranser den.

MVH Eyvind
Chr. G.
Der kom hanndyret ja. Ingen tvil om at det er samme skapninger jeg har foreviget -og ingen tvil om at makro får fram fler av de mindre detaljene. Kunne vært interessant å vite blender og hvor nær du var.

At bakerste del av kroppen er uskarp er helt greit. Hva angår hodestilling har jeg selv forsøkt å få tidligere modeller av denne arten til å se på fotografen, men jeg har heller ikke lykkes -de tar sjelden regi. Vingene er flotte, og hadde nok fortjent mer lys. Forstyrres en anelse av det iøyenfallende skarpe bladet i forgrunnen og muligens av det mørke i bagrunnen til venstre for hodet. Men en absolutt severdig sak!
Finn M.
Takker for kritikk.

Jeg skulle nok selv ha ønsket at bakkroppen også ble med i fokusfeltet, men med blender 4 for å gjøre bakgrunnen uskarp ble dybdeskarpheten litt liten. Avstanden til dyret var ca 1 meter.

Enig i at lyset ikke var optimalt da deler av vingen kommer i skygge.

mvh Finn
Avsluttet .
Bra. I alle fall er det den rareste av dem alle :)

-k
Carsten A.
Meget pent gjort av svært severdig vannymfeart.

MVH CA
Avsluttet .
Mycket vacker bild på trollsländan. Så vackra färger de har.. Mycket väl hanterat i mitt tycke där skärpan är där man vill ha den.. Ögonen är de skarpa vinner man mycket på det och kan släppa lite på resten, för som i detta fallet, få bakgrunden oskarp med det skärpedjup man önskar. Vackert komponerat en mycket bra bild!
Mvh
Elisabeth
Carsten A.
EG: Ingen ''trollslända'' (trollslände?) dette, derimot en ''flickslända'' (flickslände?), eller altså på norsk vannnymfe, hvor ''trollslända'' (trollslände?) kalles øyenstikker eller libelle.

MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu