Mitt første Dimâge 7-bilde
Mitt aller første bilde tatt med det nye kameraet mitt!!!
Utstyr
  • Minolta Dimâge 7
  • -
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/3.5
  • Lukker1/180s
  • Nei
  • AnnetFull forvirring, point & shoot!
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger160
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_14517} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Avsluttet .

Hva er det med Dimâge 7 som gjør at alle fotografer bare må ta bilde av en gul blomst med et insekt på? Følger blomsten og insektet med i pakka, eller?
Bra det her, men det kan nok med fordel oppskjerpes litt i PS.
Marius A.

Jepp! Utstoppet og innpakket i plast! :-)

Jada... Kan oppskjerpes en del! Må bare finne ut av hva som må gjøres... Er ikke helt inne i digitalt mørkeromsarbeid ennå!

Generelle råd og vink mottas med takk!

Mvh. Marius
Avsluttet .

Hæærlig....nå har jeg fått innstalert medfølgende programmvare og ser at fargene blir varmere av det....

Nå er mitt bilde av en EKTE blomst..hehehhe
Carsten A.

Bildet er vist alt for mørk-grumset og er sterkt i behov av oppskarping. Etter at jeg tok bildet inn i PS ser jeg at bildet egentlig er vesentlig bedre enn vist her.

Korreksjon av det mørke og noe grumsete utseende: Kurveverktøyet i PS, med kraftig løfting av mellomtonene. Deretter USM, med f.eks. 0.3-0.4 i radius og 500 i amount.
MVH CA
Marius A.

Hei CA, og takk for hjelp! Har en del å lære... Et lite spørsmål eller to... Når jeg bruker USM (i PS 4.0 LE, som er den nyeste PS-versjonen jeg har) på de originale bildefilene (2560x1920 pixler) blir de ganske ''kornete'' på 100% visning. Det går jo selvfølgelig vekk hvis jeg gjør bildet mindre... Men hva om jeg vil beholde dem i 2560x1920 og f.eks. levere dem til utskrift i A4-format på fotobutikk? Bør jeg bruke USM eller sånn da?
Carsten A.

Når du bruker USM og får ''korn'', start med å øke verdien på ''Threshold'', til kornet forsvinner. Vær også forsiktig med å bruke høy verdi på ''Radius''. På et bilde med 2560x1920 pixler er 4 ganske mye, et sted mellom 1 eller 3 passer antakelig best. Forsøk f.eks. threshold 5 (7?), radius 2, amount 500, og se hvordan det virker. Triks litt fram og tilbake. Du har på en måte 3 ''baller'' i luften på engang, bare øvelse gir sikkerhet. OBS! Se på effekten av USM mens PS viser bildet i utskriftsstørrelse (View->Print Size).

I PS 4.0 LE har du ikke noe kurverktøy, så da må du bruke ''Levels'' (Image->Adjust->Levels). For generelt å lyse opp mellomtonene flyyer du den midtre pilen til venstre, som gir motsatt virkning om du flytter den til høyre.

Ja, du skal alltid bruke USM, og da som siste ledd i bildebehandlingen. Men hvor mye, og avpassingen av parametrene (Threshold, Radius og Amount) kan variere ganske sterkt etter bildets karakter og selvsagt også pikselantall.
MVH CA
Marius A.

Takker og bukker igjen! Får prøve å trikse litt rundt... Øvelse gjør mester!

Mvh. Marius
Carsten A.

La meg legge til at dersom du bruker USM for hardt, kan du, foruten ''korn'' (særlig i områder med jevne toner, hud med ''hudsykdom'', botemiddel, øk ''Threshold''), også få ganske klart avtegnete konturer i overgang mellom mørke og lyse toner. Eksempel her vil være overgang mellom kronblad og bakgrunn, eller f.eks. i overgang mellom mørk åskant og himmel. Et ganske sikkert tegn på at bruken av USM er overdrevet. Botemiddel: Reduser Radius eller Amount, eventuelt begge.

Vanskelig balansegang, men brukt riktig er det et fantastisk hjelpemiddel. Som du selv sier, øvelse gjør mester!
MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu