Motivtrening på makrellterne
Noen har sikkert sett dette motivet før, men det må jo være lov å prøve seg.
Bildet inngår i albumet Norske fuglearter - En serie med artsbilder av fugler som finnes i Norge, men hvor bildene ikke nødvendigvis er tatt i Norge. Får jeg miljøet rundt fuglen med i bildet tas det nok med, selv om det da ofte ikke blir rolig bakgrunn eller forgrunn for den saks skyld.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger768
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_144079} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Tove G.
Elegant, rolig. Dette bildet liker jeg. Det rolig (blanke) vannet og den elegante posituren til måken er utrolig flott.
Geir Arne M.

Vakkert.
Fin komposisjon med de skrå bølgene.

Brislingen gjør nytten.

mvh
geir
Odd Tore S.
Hode, kropp og høyre del av fuglen er skutt i rette øyeblikk og overbeviser, bakgrunnen er blank og glatt og fin.
Venstre vinge forvirrer, kommer litt i konflikt med bølgene på grunn av samme retning, og ser ut som den er nesten av sånn ca. midtveis.
Det kan gjerne skyldes at jeg ikke har så mye peiling på fugler, men her ble jeg nokså forvirret.
Odd Tore
Roger V.
Disse krabatene er jo utolig kjappe og har mange ukontrolerte bevegelser, så lett å få til dette er det nok ikke. Så ros for bilde skal du ha.

Jeg likte og speilingen i vannet, og ble ikke nevneverdig forrviret av den.
Et av privigegiet meg å gi kommentarer er at man kan komme med tanker om f.eks at det skulle vært litt mer dråper etter at Terna hadde tatt maten.

Roger
Avsluttet .
Vakkert, både makrellternen og den flotte speilingen i vannet.

MvhJRH
Oddvar T.
Jeg ser og ser, men greier ikke å se annet enn at den venstre vingen er minst 3 ganger så lang som den høyre. Så for meg er det noe abnormt her. Ellers litt mye USM, men det er jo en smaksak.
Bortsett fra dette er det jo en utrolig artig situasjon du har fanget. Skikkelig morsomt bilde.
Eyvind R.
Fint fanget, rett øyeblikk. Kanskje enda mer av fuglens speilbilde hadde gjort bildet enda bedre?

MVH Eyvind
Arne S.
Du utfordrer virkelig skjebnen her, Ketil. Ikke lett å hoppe etter C Wirkola Arnholm. Bildet er fanget i rette øyeblikk. Nebbets lette berøring med vannet er motivet i motivet. Kunne ønsket meg en liten refleks i øyet og et noe mer velformet speilbilde. Men duverden, bra fangst uansett.

Kjell G.
Dette var imponerende bra, særlig på bakgrunn av at forholdene ikke var helt ideelle. Bølger og speiling ble jo enda flottere enn det så ut til å være da disse lynraske skapningene slo ned på vannet. Fin parallellitet mellom vinger og bølger.

Takk for fin tur!

Bjørn H.
Meget flott bilde Ketil -

Det eneste må være speilbildet i vannet... Der mister jeg litt roen :))

Bjørn ;¤

Ketil K.
Takk for kommentarer. Det er klart at Carstens bilder er forbildet for dette. Og det er fortsatt et godt stykke frem til å få motivet bra nok her. Speilingen i vannet kan være bedre, utsnittet er ganske stort, bildet er tatt med for liten dybdeskarphet, og nebbets møtet med vannet er lett rufsete. Det er noe øyerefleks, men den kunne også vært tydeligere, da måtte ternens hode vært vendt litt mer mot lyset. Kameraposisjonen er også litt høy.
Rolf S.
Du oppsummerer svært kritisk selv.
Noe er det selvfølgelig å hente her og det tviler jeg ikke et øyeblikk på at vi vil få se etter hvert.
Men det da bra dette og da.
M.v.h. Rolf
Steinulf L.
Ser du legger listen høyt. For å si det slik; Jeg hadde vært meget fornøyd om dette var mitt bilde.
Hans Jacob H.
Flott fanget situasjon!
Regner med at det ligger mye venting og mange bomskudd før dette bildet ble tatt...
Gro K.
Her fikk du det til,Ketil.Var det mulig å få så fine reflekser i Kurefjorden igår?Eller er det tatt tidligere? MVH. Gro.
Gro K.
GLEMTE åsi tusen takk for turen.Det ble en hyggelig utflukt. MVH. Gro.
Carsten A.
Dette syns jeg var overmåte bra, elementene i bildet går i fint samspill.

At en vinge, ved overfladisk bettraktning, ser ut som den er 3-4 ganger så lang som den annen er jo helt ordinært med bilder av måkefugler. Akkurat her gir det forresten en fin billedmessig fordeling og balanse.

En anelse preg av litt kraftig utsnitt - kanskje, men uansett vesentlig bedre enn den uferdige versjonen jeg fikk tilsendt for noen dager siden (så dette er nok ikke fra båtturen på mandag 20., hvor forholdene ikke var så fine).

MVH CA
Ketil K.
Hjertelig takk for nye kommentarer. Alltid hyggelig å dra på tur med gode fotovenner! Som du sier Carsten er dette tatt på et annet tidspunkt enn den 20. Men fra samme brygga båten ligger ved, i kontrastrikt kveldslys. Som sikkert mange har oppfattet er ternefotofangst i rette øyeblikk en stor og morsom utfordring. Det skal tid, planlegging, flaks og tålmodighet til, samt visjoner om det perfekte ternebilde.....
Ketil M.
Vakert og flott fanget, synd med støyen i bildet.
Ketil K.
Glemte å få med at den kritiske kommentar som blant annet Kjartan kommer med her fortjener ros. Vi kommer ikke videre hvis vi ikke legger lista høyt, og er flinke til å si fra. Det er uttrykk for god kommunikasjon - som vi alle vil se vil gi resultater over tid. At kritikken er lettere å gjøre på det tekniske enn det kompositoriske er en annen sak som vi alle bør jobbe med. En instruktiv og positiv vurdering av komposisjonen, hva mer er å hente, hva kunne fotografen fått til, er de komposisjonsmessige regler ivaretatt, og her finnes det sikkert minst 20 spørsmål man kan stille seg - bør komme før teknisk kritikk. Så vi har fortsatt sikkert en del å gå på de fleste av oss.
Ketil K.
Woops denne kom feil - skulle vært lagt inn på Carstens siste bilde. Gjort nå. Vet ikke helt hvordan dette skjedde.
Stig B.
Som treningsresultat må jeg si det er lekkert!!

Jeg stemmer i med din egen kritikk, det er potensiale for forbedringer i dette bildet, som jeg regner med å se. Om motivet er benyttet tidligere er av mindre interesse, man slåss først og fremst med seg selv i sine tolkninger og resultater.

Skulle gjerne hatt anledning til å trene på disse elegante fuglene, må trolig ha større minnekort først :-)

Mvh Stig
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu