Lyktestolper i tåke
Bildet inngår i albumet Island -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-06-18 14:04:53
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-06-18 14:05:33
    Versjon #3
Utstyr
  • Olympus E-1
  • Zuiko 14-54 mm, 1:2,8-3,5
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger750
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_143538} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Hans-Petter L.
Enkelt. Men blir det for enkelt?

Fin dybde, og grønnskjæret i lampen gir en fin effekt.

Ser for meg at dette kunne brukes som illustrasjon i et tidsskrift, der tekst ble lagt inn i det åpne området til venstre.

mvh
hpl
Dag T.
Fin minimalisme, liker dybden de andre lyktene gir, og den store tomheten.
Odd Tore S.
Dette var virkelig minimalistisk, og nesten vel så det. Dybde ja, lampe med lys lyser opp (den var glup, tenker jeg), men gråheten blir vel dominerende her, både i areal og i det at fargene vel må beskrives som heller umettede.
Kanskje hadde litt mer metning gjort seg? Man vet ikke uten å ha sett.
Jeg synes at nærmeste mast står helt bra i kompen, men ville ikke hatt noe imot at de to andre hadde spredd seg litt mer ut i det grå. Det ville gjerne vært teknisk komplisert og lite populært lokalt å ordne dette.
-------
Bildene dine har en tendens til å skape assosiasjoner hos meg som vel må betegnes som ganske usaklige:
Denne gangen til forholdene i en annen lokal gråsone over øyenhøyde. Typisk situasjonsbilde, mesteparten er grått, men noen mulige lyspunkter finnes der inne, og se: Der lyste ett opp!
Jeg tror dette meget betegnende kalles ''snilleblixt'' på svensk.
Odd Tore
Dag J.
Dette er flott, og kompen har sin egen vri med den bakerste stolpen som ikke står i den linjen en skulle forvente. Jeg likte det jeg.
Fredrik Q.
Elegant, får assiosasjoner til klassiske søyler, særlig egyptiske. kanskje kutte 1/3 på venstre side
Inga Helene J.
Hei!


Likte dette, jeg. Hovedsaklig på grunn av sin rene form og fargen på den forreste lykten som gjør at bildet oppfattes som fargebilde. Synes etterhvert at det er meningsløst å foreslå beskjæring av bilder, men skulle likt å se en supersmal versjon av bildet.

Inga
Merethe W.
Enig med Dag. Enkelt, ikke for enkelt, duse og fine toner - bra du tor aa gjore det saa enkelt.
Hans Jacob H.
Stilig minimalistisk komposisjon. Fint med lys i den hitterste stolpen.
Caroline M. S.
Tusen takk for kommentarer. :-) Jeg liker dette bildet selv, men av og til lurer jeg på om det er noe alvorlig galt med smaken min og derfor var det ekstra kjekt å få oppmuntrende kommentarer her.

Har lagt ut to nye versjoner med beskjæringer som dere foreslår Fredrik og Inga Helene. Hvorfor skal det være meningsløst å foreslå beskjæringer? Jeg tror at de kommentarene jeg har lært suverent mest av her på Dotten er nettopp beskjæringsforslag. Ikke alltid det har funket helt på bildene forslagene har kommet på, men forslagene har så absolutt hjulpet meg å lære å se ulike motiver på en ny måte. Sjekk disse to for eksempel: bilde nr. 78094 og bilde nr. 160182.

Odd Tore: Jeg synes aldri du har usaklige kommentarer og jeg gleder meg alltid til å lese hva du skriver - ikke bare på mine egne bilder. Og siden jeg ser hvor kjekt jeg synes det er å lese om assosiasjonene dine tenker jeg ofte på at jeg burde prøve og skrive som deg.

Etter at jeg la ut dette bildet så jeg at det faktisk er en fjerde lyktestolpe der også - så vidt synlig mellom de to fra høyre side. Også ser jeg at det er temmelig mye støy her - ligner på de første snøbildene jeg tok. Neste gang jeg skal ta tåkebilder får jeg teste opp ''snøteknikkene'' fungerer på tåke. :-)
Magnar B.
Likar det! Syns V1 er flott! Syns det gulgrønne og litt spesielle lyset er viktig for bildet. Artig bilde… inspirerer meg til å gjera ting minimalistisk.
Arne S.
Bra! Det vil si, meget bra! Originalen klart best fordi blikket får vandre litt fra venstre mot høyre, og flaten blir mer dynamisk.
Rolf S.
Hei.
Henger meg bare på rosen du får fra andre.
Enkelt og fint både i form og farge.
Klarer ikke helt bestemme meg for v1 eller v2.
Som Arne sier trenger dette bilde flaten, men jeg lurer på om det kanskje blir for mye flate i v1 ?
M.v.h. Rolf
Fred S.
Et bilde som har ''vokst'' etterhvert som jeg har vært innom det. Jeg har gått fra skepsis til undring; fra å synes at det er kjedelig og intetsigende til dristig og inspirerende. Ikke minst det at du har samlet de tre stolpene såpass tett var i begynnelsen et litt irriterende tankekors for meg, men nå fungerer komposisjonen som bare juling. Det gule lyset i nærmeste stolpe gjør også svært mye for bildet.

vh fred
Caroline M. S.
Takk for nye kommentarer, og særlig takk til deg Fred! Det er sjelden noe som er så kjekt (og smigrende) som å høre at et bilde har ''vokst''/blitt bedre over tid. Juhu! Nå ble jeg glad nå! :-)
Tore Johan V.

Ting kan ikke bli for enkelt (med forbehold)

Litt minimalisme er fint. Liker bildet ditt godt. Fargen på kuppelen skaper et festpunkt for øyet, og den gråfargen i tåken gjør en flott bakgrunn.

-TV
Nina S.
Henger meg på rosen her, veldig minimalistisk og flott, vakre fargekombinasjoner og behagelig grå bakgrunn. Likte v1 her, understreker det minimalistiske.
Mvh nina.
Marcus B.
Det här gillar jag. Jag älskar hur dimma kan förändra ett landskap eller miljö. Den kan smälta samman saker som normalt inte hör ihop och skapa nya helheter som kan bli spännande.

Färgen på ljuset i lampan närmast och att sista lilla lampan ligger till höger i stället för vänster, där den hade hamnat i trip-trapp-trull-läge, gör den här bilden bra för mig.

Jag tycker v1 är bäst, jag vill se att dimman är tjock, breder ut sig och gömmer allt annat.

Kanonbild!

Mvh
/Marcus
Caroline M. S.
Takk for kommentar Marcus. Kjekt å få kommentarer også på gamle bilder. Dette bildet hadde jeg nesten glemt - så kjekt for meg å se det også (liker bildet godt selv ser du - mye pga det samme som du skriver *S*).

....og takk Tore Johan og Nina også. :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu