Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger977
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_143336} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Heidi Anita R.
Han tenker eller kjeder seg, denne karen!

Fint bilde, godt plassert mann med fin bruk av dagslys som lyskilde. Fine enkle omgivelser. Jeg skulle ønske at han ikke hadde hatt klokke på armen, bare. Den passet ikke helt inn i dette motivet, synes jeg.

Men, likte det. :=)

Øyvind A.
Takk for kommentar Heidi.
Hvorfor ikke klokke?
Ø.
Heidi Anita R.
Han ser ut som om han bor i en gammel tømmerkoie. Her hadde det vært stilig med et gammelt lommeur på bordet. Tiden står liksom stille på dette bildet. Derfor forstyrrer klokka litt. Synes ofte at man burde ta vekk smykker og øredobber på portretter og dette med klokke blir kanskje samme sak?

Bare min mening, jeg aksepterer at andre tenker anderledes. Synes i alle fall om bildet ditt.

:=)
Cristina B.
Det jeg liker med bildet er at det skarpe ansiktet, armer og hender, fordi det øker inntrykket av en veldig solid person. Videre en mann som har hodet på rett plass, med kunnskap og har evnen til å filosofere over smått og stort.
De skarpe trekkene øker naturligvis inntrykket at her dreier det seg om en mann med mye kunnskap og erfaring.

At omgivelsene er enkle og myke er bra, slik at det er han som får oppmerksomheten i bildet, og vindu og tømmervegg blir mer kulisse for å fremheve kun personligheten. Han ser jo ganske interessant ut også med det lange håret og fletten.
Klokken gjør ikke meg noe, fordi han er jo en mann av vår tid.
Jeg opplever ikke bildet som noe romantisk heller, men som ett godt portrett som forteller noe om personen.
mvh Cristina
Jan O Ø.
Hei. Som vi snakket om, et fint motiv. Støtter meg litt til dette med klokka. Den setter bildet litt i tidsbås, hvis du skjønner hva jeg mener. Utbrenthet i vinduet synes jeg ikke gjør noe, men utbrenthet på bordet synes jeg forstyrrer mer. Men så absolutt et bra bilde.
Mvh Jan O.
Arne S.
Klokker og smykker kan være både riktig og galt, alt etter hva man vil uttrykke. Ønsker du å gi et bilde av denne konkrete mannen og hans liv, kan klokka være riktig å ha med. Ønsker du å formidle en dypere stemning, er jeg enig i at klokka kan virke forstyrrende. Som betrakter er det lett (ønskelig) å fordype seg i mannens flotte aura. Men blikket mitt blir stadig dratt ned mot klokka, som minner meg om at jeg slett ikke har tid til å skrive kommentarer på dotten. Slik sett er bildet meget vellykket :)

Ellers synes jeg ikke at du har utnyttet motivet godt nok denne gangen. Litt kjedelig og forutsigbart. Teknikken er heller ikke på topp. Jeg skulle gjerne sett et rett-på-portrett av denne mannen - mot mørk bakgrunn - med blikkontakt - og uten å kutte fletta i skjegget.
Odd Tore S.
Person som enten tenker eller kjeder seg eller gjør begge deler satt inn i et miljø som ikke virker som dagens. Ikke moderne, ganske enkelt, kanskje litt slitt.
Personen gir samme tildels samme inntrykk, ansiktstrekk, solide armer og kropp, bra med arr eller noe som ligner på det, tatovering med litt mystisk form.
Hva er historien i bildet? Er det den slitne og litt utbrente mann? Eller er det også et lite innslag av opprør her, ref flettet skjegg og ørering, som jeg ikke oppfatter som nostalgi? Dette og klokka gir meg inntrykk av at du ikke hadde som målsetting å skape en nostalgisk stemning, men at det ligger mer bak. Er det en som har ramlet av lasset, men likevel prøver å henge med? Er han medlem av en eller annen kult og bærer dens uniform, tenker f.eks. på et bikermiljø?
Akkurat hva gir du bare en antydning om.
Teknikken din er upåklagelig, og (eller men) bygger opp under en nostalgisk stemning. Jeg gir egentlig blaffen i om det er tendenser til utbrenthet i inventar/vindu, settingen er en kulisse og ikke det som er innholdet i bildet.
Vel, det var min oppfatning etter din serve, her er det sikkert mange andre muligheter, inklusive den du hadde selv.
Odd Tore
Øyvind A.
Takk for tilbakemeldinger.

Først må jeg bare si at jeg har beveget meg temmelig langt vekk fra hva jeg anser som mitt kompetanseområde her. Et og annet portrett har det riktignok blitt i årenes løp, men ingen som har fortjent plass andre steder enn i familiealbumet. Og s/h er heller ikke min greie. Men det er jo gøy å prøve seg på det man ikke behersker. Og det også spennende å legge ut annet her på bildekritikken enn det man er mest trygg på. Jeg setter pris på de synspunktene og innvendingene som er kommet frem, og tar gjerne mot konkrete innspill angående s/h arbeidet også.

Når det gjelder klokka, så syntes jeg det var riktig å ha den med, som den eneste tydelige referansen til at han faktisk er ''en mann av vår tid'' som Christina uttrykker det. Men jeg ser jo innvendingene også. Men å bytte ut klokka med ''et gammelt lommeur'' synes jeg ville bli klisjémakeri.

Ø.
Arne S.
Veldig bra at du prøver deg på nye områder. Min umiddelbare reaksjon er at denne flotte mannen fortjener en mer mårettet og direkte tilnærming. Han utstråler mye kraft, som nå forsvinner ut vinduet. Denne mannen er ikke defensiv og grublende. Han er offensiv og målrettet. Jeg vil se ham i øynene! (Og da forsvinner klokka i dragsuget, og tidsklemma oppheves).

:)
Odd Tore S.
Artig å lese din tolkning, Arne.
Jeg tror gjerne at det bildet du beskriver i din kommentar kunne vært tatt noen tid før det herværende, men den situasjonen som her er beskrevet bærer et ganske tydelig preg av resignasjon. Og det kan jo være et godt poeng, selv om kraftpotensialet fortsatt er der.
Øyvind er jo en meget bevisst fotograf langt ut over det tekniske, og det ville etterhvert være interessant å høre hva du ønsket å legge i dette motivet.
Odd Tore
Øyvind A.
Hehe Arne, du kan få sagt det. Han er lett tilgjengelig, og jeg ser slett ikke bort fra at det kan bli nye forsøk seinere.
Odd Tore, jeg kan godt komme tilbake til mine intensjoner med bildet, litt etter hvert.
Ø.
Arne S.
Mine kommentarer må ikke oppfattes som sannheter. Jeg gir impulser til ulike måter å lese bilder/personer på. Og jeg liker diskusjoner og betraktninger rundt innhold. Hvorfor gjør vi det vi gjør? Hvorfor velger vi akkurat den vinklingen? Kort og godt - hvorfor!

Jeg er egentlig ikke interessert i den virkelige historien, men å uttrykke mannens kraft slik jeg ser den som betrakter.

Jon-Petter T.
I morgon skal eg byrja eit nytt og betre liv, trur eg...

Fin hverdagsskildfing av en flott fyr som ser ut som han har vært med på en del i sitt liv. Spennende fyr.
Kan gjerne se bildet med mye hardere kontraster.

MVH
J-P
Bjørn H.
Liker bildet Øyvind -

Fyren er litt av en tøffing, hipp så det holder ...kjører tydeligvis sin egen stil, og er tro mot den. Truuur eg -

En kraftkar med totoveringer og fletta skjegg, underarmer som en okse, med milde øyne :)

I grunnen ikke lett å si hvem han er og hva han tenker, spørru meg, men en type med integritet og personlighet ser det virkelig ut til.

Omgivelsene og hytta gir en fin ramme for opptaket. Kanskje han er skogsarbeider/snekker og sitter i hjemmesnekra hule/bule !

Klokka er nevnt. ...Hmmm ..... Den får nok vel mye oppmerksomhet -

Det tekniske er ikke helt topp, men bildet har stemning og det er viktig her.

Tror nok dette ansiktet hadde vært gromt å gått tett på, med direkte blikkontakt.... :) Men det kommer neste gang...

Bjørn ;¤





Hans Jacob H.
Et fint portrett av en skikkelig kraftkar. Klokka blir jo litt blikkfang på godt og vondt, men som sagt; det er den eneste detalj som viser at det er ett foto av nyere dato.
En flott modell du har her!
Stian S.
Jeg skjønner ikke helt hva som har skjedd med svart hvitt tonene her.. Ser ut som du har justert Shadows/Highlights, for belysningen ser litt kunstig ut.. Alt er så gjevnt grått, ikke, mye mindre kontraster enn man skulle tro det ville blitt på denne eksponeringen..
Ronnie S.
Sterkt bilde!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu