De nye beboerne på Kilen
De gamle flyttet ut og låste døra for godt en gang tidlig på 1990-tallet. Men selv om krattet dekker inngangsdøra nå, er bygget bebodd. Minst ett par blåmeis hekker her, med smart inngang gjennom vindskiene rundt døra. God utnyttelse av gammel bygning, og pur idyll på landet, eller ….? Som i andre paradis er det slanger eller tilsvarende også her, se bilde nr. 179339 (på Galleriet).
Bildet inngår i albumet Kilen gamle - Husmannsplass under Røssholm bruk på Ringerike. Gammelt og nedlagt småbruk på Ringerike i raskt forfall.
Stabbursdøra er datert 1863 og låvedør 1871. Nokså spesiell arkitektur med dører som ikke er over 180 cm høye, og vinduer som er like lavt plassert.
Våningshuset var i alle fall bebodd i julen 1991, men var allerede da i forfall.
Et fasinerende sted med detaljer som jeg mener det er vel verdt å bevare for ettertiden. Ser ut til å ha blitt et valfartssted for lokale fotografer.
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Canon EF-S 17-85 mm f/4-5.6 IS USM
  • Brennvidde85mm
  • Blender-
  • Filmtype(ISO100)
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger706
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_142421} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Steinulf L.
Fint sett og dokumentert.

Igjen er det vel historien mer en bildet som fenger her. Du skal ha ros for fin utnyttelse både av alleriet og kritikken.
Steinulf L.
Ehm...'Galleriet'...
Eli B.
Koselig bilde! Fuglene finner nok sin vei også i gamle bygg. Fint med kontrasten mellom det gamle tømmeret og det nye grønne løvet.
mvh Eli
Torbjørn K.
Fin kontrast mellom det grønne og det brune treverket. Her synes jeg det blir litt for mye og forholde seg til, og det nærmer seg det jeg vil kalle for rotete. Jeg hadde nok mer sansen for ditt forrige med færre elementer i bildet. Fuglen i dørkarmen redder, etter min mening, dette bildet.

Torbjørn
Marit E.
Sjarmerende med forfall, iallefall for fotograf. Det er ikke sikkert eieren ser det på samme måten.
Jeg liker også godt kontrasten mellom det grønne, myke løvet og teksturen i tømmeret. Men jeg synes det blir for mye buskas. Tror ikke jeg ville beskjært fra bunnen, heller et annen vinkel og litt mindre grønt. Tror jeg.

Marit
Odd Tore S.
Takk for kommentarene, kanskje spesielt de som går på rotebilde!
Hvis inntrykket her er rot og forfall, har jeg egentlig oppnådd hensikten:
Dokumentasjon av nå-tilstand. Huset er fraflyttet, det vokser ned med kratt, og er i ferd med å rase sammen. Ingen løfter en finger for å redde noe som helst her.
Det er også tvilsomt om det overlever en snøvinter, og dette kan være siste sjanse til å fotografere annet enn en plankehaug.
Jeg synes dette på en måte er sjarmerende rot, men her er det viktig å få synspunkter fra dere som ikke har sett virkeligheten også, fordi den vil snart være tapt for alle.
Odd Tore
Rolf J.
Igjen fin beskrivelse av noe som snart vil være borte for alltid.
Flott struktur i stokkverket, tidens tann har satt sine tydelige spor og (bringebær?)krattet jobber med å skjule forfallet. Ser at det er noen som kan dra nytte av at de opprinnelige brukerne er borte, og er de heldige, når ikke hakkespetten inn.
Mulig at dette ser rotete ut for noen, men det er slik vi som ikke er alltfor urbane opplever at naturen tar tilbake det vi hadde kontroll over en kort stund.
Rolf
Inger-Lise S.
Du har sansen for detaljer jeg liker og ofte fotograferer (men ikke legger ut...hmmm) Jeg liker dette, både farger,struktur og komposisjon.

Inger-Lise
Janne L.
De hørte liksom sammen de to siste bildene dine. Historien hørte også til. Sammen ble det bra.
Janne
Rolf S.
Hei.
Et bilde som føyer seg pent inn i serien om forfall. Jeg synes imidlertid det blir litt for mye rot og ønsker en beskjæring fra bunnen. Så dramatisk som bortimot 20% av flaten. Synes fortsatt du beholder formidlingen av buskas og forfall samtidig som du forsterker de fine farvene på døra/dørkarmen. Og fuglen kommer bedre til sin rett.
Når du nå har gitt deg i kast med denne motivverden blir du ikke arbeidsledig på mange år.
Og jeg gleder meg til fortsettelsen.
M.v.h. Rolf
Bjørn H.
Flott bilde Odd Tore, hvor pipipen kommer godt frem ...

Utsnitt sitter som det skal, men muligens litt mye grønt ...

Bjørn :¤

Odd Tore S.
Takk for flere fine kommentarer!
Ja, det er grønt, egentlig litt Torneroseslott, men bare dør med kratt ville gjerne ikke gitt det riktige inntrykket av det ''virkelige'' Torneroseslottet heller.
Håper at det kan settes inn i en bedre sammenheng når bildet av hele våningshuset kommer, sterkt forsinket grunnet sen og regnfull vår.
På en måte er dette et litt håpløst prosjekt her på dotten, siden det bare er mulig å vise ett bilde om gangen. Om dette skulle vært en trykksak, ville jeg presentert helhet og detaljer motstående/senere.
Rolf:
Om du har anledning, ta en titt på Bildegalleriet bilde nr. 179339 , samme dør, men kuttet annerledes. Og på Kilen er det fortsatt et stabbur og i tillegg en mengde detaljer som gjenstår.
Odd Tore
Arne S.
Kontrasten mellom det spirende grønne og utslitte brune er fin. Ville beskåret tørrkvistene nede. Pippippen gjør ikke bildet verre, selv om fargene virker vel mye saturert.

Ketil K.
Fin dokumentasjon både av blåmeis og flaggspett, men bildet ellers lider vel litt av at du har prøvd å få inn litt for mye på en gang. Så jeg ville nok gått til kraftige utsnitt. Uansett liker jeg fargesammensetningene i bildet.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu