Utstyr
  • Canon EOS 20D
  • EF-50mm 1.8II
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/1.8
  • Lukker1/250s
  • ja
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger736
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_142357} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Lars Erik N.

Dronningveps i anmarsj. Dette bilde ble utrolig stillig. Det hvite diffuse rundt vepsa er med på å fremheve den. Jeg får nesten en ekkel følelse når jeg ser dette bilde. Det ser ut som den er på vei ut av skjermen for å ta meg.

Dette ble bokmerke hos meg!

Mvh
Lars
Frode P.

Takk for den!

Ser du at det er en dronning? Jeg og trodde det, fordi den hadde et rødt merke bak på seg, men det synes jo ikke her.

-Frode
Alexander W.

Hei
Likte desverre ikke bilde like godt som Lars.... bilde lider av alt for mye støy og uskarpheter.

mvh Alexander Wabakken
Avsluttet .

Fronten av vepsen burde kanskje vært litt skarpere.

Likte bildet godt jeg og enig med lars. Litt klikk og løp kanskje. Fikk gåsehud overalt jeg nå grunnet veps. Liker ikke dem jeg.

Fint bilde i alle fall
Lars Erik N.

Jeg er ikke sikker på at dette er en dronning, men den ligner på den jeg har bilde av , bilde nr. 174098 , og det har jeg fått høre at er en dronning.


Mvh
Lars
Frode P.

Takk til dere andre også.

Idéen min her var å ta et litt annerledes insektsbilde. Med blender 1,8 og macro er det umulig å få det skarpt. Men istedet fikk jeg denne ''skumle'' tåke-effekten hvor det ser ut til at vepsen kommer trampende ut av skjermen.
Tok også noen ''vanlige'' bilder av vepsen, men synes dette ble mest originalt.

-Frode
Anya K.

Jeg liker veldig godt at du eksprementerer med uskarphet..dette er noe jeg også liker veldig godt. Absolutt alt trenger faktisk ikke være skarpt mener nå jeg.. :)

Anya
Øyvind A.

Selv om det brukes stor blenderåpning vil noe bli skarpt forutsatt at det ikke er bevegelsesuskarphet eller kamerarystelser. Men her ser det ut som alt er i en diffus tåkedis.

Ved denne avbildningsskalaen vil for øvrig effektiv blender være mindre enn 1,8. F eks ved 1:1 skala er det to trinn forskjell på nominell og effektiv blender.

Det er synd med det diffuse sløret, jeg synes det ødelegger. Ellers ville det vært et fint bilde. Jeg liker både posituren og refleksene i øynene.

Ø.
Christian Erik B.

Til å være tatt med et ''ikke-macro-objektiv'' er det imponerende hvor mye man faktisk får forstørret. Det uskarpe sløret som ligger over bildet er nok mer pga objektivets begrensninger enn noe annet. Både 50mm 1.4 og 1.8 trenger å blendes ned (mer eller mindre) ett trinn før de gir akseptable resultater. Det er hvertfall min erfaring.

Jeg bruker for det meste f/2 på min 1.4-versjon, bakgrunnen blir i praksis nesten like uskarp som på åpen blender mens hovedmotivet blir langt skarpere.


Mvh CEB
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu